2021. augusztus 22., vasárnap

Halványkék hold

Oroszlán havi telihold No. 2.: 2021.08.22 (14h02p)

Bevezető gondolat: "Jobb egy törött gyémánt, mint egy ép kavics." (Konfuciusz)

☉☽

A "kék hold" nem az égitest színére utaló definíció, hanem egy naptári esemény. Általában havi egy telihold van, de nagyjából háromévente két telihold is jut egy hónapra. Ebből a második nyerte meg magának a "kék" jelzőt. Maga a szó az angol "once in a blue moon" vagyis "hébe-hóba", "igen ritkán" kifejezésből ered.

A Gergely naptár szerint nem kék, de csillagászati almanach alapján az, mivel az Oroszlán havának ez a második teliholdja – ezért lett a címben halványkék.

Asztrológiai értelemben nagyon fontosak ezek a speciális Nap-Hold fényszöggel induló és záródó hónapok, mivel sajátságos töltést adnak a jegyenergetikának. A Nap a tudatos figyelem: például a ma este kezdődő Szűz hónap már a hétköznapok rendjére, a munka-, iskola- és óvodakezdésre irányítja a fókuszt. A Hold a tudatalatti gyújtópontja, ami jelen esetben a tükörként funkcionál a Nap-tudatnak.

Az idei Oroszlán hónap az önérvényesítő-erőt húzta alá négy piros vonallal (A négy király) Az első telihold ez Önfeledt önérvényesítéssé pontosította, a mai pedig egyfajta összegzésre invitál bennünket.

Ahogy írtam, a Szűz időszaka már a napi rutinokról, az élet szervezéséről és rendszerezettségéről szól.

Egyáltalán nem mindegy, hogyan éljük meg ezt: úgy, hogy a nyaralás után már megint tekerni kell tovább a mókuskereket vagy képesek vagyunk a saját felszabadított, kreatív energiáinkon keresztül létezni a mindennapokban.

Mindkét teliholdnak vizes az aszcendense, de míg az elsőnél a külvilágra reflektálunk, a másodiknál már (ha egy picit is foglalkoztunk a fenti témával), sokkal inkább a saját belső erőnkre, elszántságunkra támaszkodhatunk.

Épp most teljesedik ki a Mars-Uránusz trigonja is, ami a jó – és főképp eredeti – ötletek, gyors és hatékony megvalósítását segíti elő.

Konfuciusz gondolatát ezért is választottam a telihold mottójának: merjünk önmagunk lenni, még akkor is, ha ettől kifelé nem vagyunk tökéletesek.

Nem kell megfelelni semmilyen sztenderdnek, sokkal fontosabb, hogy a saját ragyogásunkat engedjük végre megnyilvánulni.

Az Oroszlán Nap a szuverenitás, az egység élmény önmagunkkal, vele szemben a Vízöntő Hold pedig segít visszahelyezni magunkat érzelmi individuumként a nagy egészbe.

Egy gyémánt nem akarja magát más kavicsokhoz mérni: pontosan tisztában van saját kvalitásaival. Lenyűgöző, erős, legyőzhetetlen. A hibákon pedig csiszolással (önismerettel) mindig lehet javítani.

Amikor drágakő meghatározást tanultam, legfontosabb üzenetként azt hoztam magammal, hogy a kristályok értéket a "hibák" adják. A mesterségesen előállított kövekben lehet, hogy nincsenek zárványok, de ettől el is veszítik valódiságukat. A természetben fejlődő drágakövek – épp úgy, mint az emberek – növekszenek, változnak, sérülnek, regenerálódnak.

fotó: innen

Ezen a képen egy gránát zárványt láthatunk, ami piaci értékét tekintve ronthat a gyémánton, de különlegessé, egyedivé és főképp természetessé teszi a követ.

Mi döntjük el, hogy a látszatra és külsőségekre törekedve kavicsként éljük le az életünket vagy felvállalva "töréseinket" gyémánttá válunk.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Érdekelnek az asztrológiai aktualitások? Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails