2021. augusztus 23., hétfő

Kint-bent: rend

Szűz jegyében a Nap: 2021.08.22 (23h35p)

Bevezető gondolat: "Egy kisfiú odament az apjához, és játszani akart vele. De az apjának nem volt rá ideje, és kedve sem. Tehát elgondolkozott azon, hogyan foglalhatná le a kisfiút. Egy újságban megtalálta a Föld részletesen megrajzolt képét. Kitépte a képet, és sok kis darabkára vágta össze. Utána odaadta a kisfiúnak, és úgy gondolta, hogy a gyermek most hosszú időt el fog tölteni ezzel a nehéz kirakós játékkal. A fiú leült a sarokba, és elkezdte összeállítani a darabkákat. Néhány perc múlva odament az apjához, és megmutatta neki a kész képet. Az apja nem akart hinni a szemének, és megkérdezte a kisfiútól, hogyan sikerült neki ilyen rövid idő alatt. A gyermek azt válaszolta: „A kép hátoldala egy embert ábrázolt. Azt raktam össze. És amikor az ember már rendben volt, akkor a világ is összeállt.”" (ismeretlen)

Tegnap, néhány perccel éjfél előtt a Nap átlépett a Szűz jegyébe. Ez a jegybe lépést a telihold vezetett át, így ahogy a Halványkék teliholdban is megfogalmaztam, az onnan nyert kreatív energiát vihetjük most bele a mindennapokba.

A Szűz hónap az egyik legaktívabb, legtevékenyebb időszak – az évkör szerint az aratás, a betakarítás, a szüret ideje, a termények szelektálása, feldolgozása, ezzel együtt felkészülés a télre.

Bár a legtöbben már nem a földeken dolgozunk, a ritmus megmaradt: ezekben a napokban rázódnunk vissza a lelassulásból, a nyaralásból a kora őszi hétköznapokba. A fenti munkálatokat átfordíthatjuk a saját feladatainkra: ilyenkor érdemes szelektálni, takarítani, életmódon korrigálni, illetve áttekinteni az évből eltelt időszak eredményeit és terveket készíteni a maradék hónapokra.

A Szűzben három planéta található: a Nap, Merkúr és Mars – melyek nagymértékben segítik a fent leírt tevékenységek kivitelezését – mivel rajtuk keresztül összehangolhatjuk a tudatosságot, a gondolkodást és a cselekvőerőt.

Ám a rendrakás, a helyzetelemzés nem csupán a fizikai életterünkben fontos, hanem a "fejünkben" is. Pontosabban a kettő elválaszthatatlan egymástól. Nem véletlen, hogy például a feng-shui is az ember és a környezete kölcsönhatásáról szól.

Épp tegnap posztolt Sárvári György is ide vágó gondolatot:

"- Szeretnék végre élni.
- Megértem, de ez csak úgy működik, ha a beszélgetésből átlépünk a realitás és rendcsinálás valós szintjére…
- Benne vagyok.
- Nos, az első házi feladata az élettere rendbetétele lesz. Kezdjünk egy teljes lomtalanítással,  a ruhatára kiselejtezésével és a fizikai tér kiürítésével, tisztításával. Kap rá egy hétvégét. Ha sikerül, folytathatjuk."

Oda-vissza igaz ez, hiszen a régi életünk "szemetére" nem lehet új életet emelni, a zsúfolt szekrénybe nem érdemes újabb ruhákat passzírozni.

Ahhoz, hogy a jövőnek teret adjunk, a múltat ki kell söpörni.

Valódi életmód-váltás sem működik úgy, hogy lelkileg nem változunk. Legfeljebb ideig-óráig lemegy néhány kiló, netán gyógyszerrel elfedjük a tüneteket, de ettől még legbelül nem lesz egyensúly.

Ha viszont a teljes körű "rendrakó csomagot" választjuk, a hónapban rengeteg tiszta, egyértelmű támogatást kapunk.


A Szűz hónap fontosabb "feladatai"

Augusztus 24., kedd:

Az utolsó lassú mozgású planéta, az Uránusz is retrográd mozgásra vált és így október 11-ig mindegyik hátrál. Ez az égi irány mindig visszafelé viszi a figyelmet, vagyis jobban felismerhetjük a fejlődésünket, az előre lépésünket akadályozó szokásokat, mintákat.


Augusztus 30., hétfő:

A Mérlegbe átlépő Merkúr a Vénusz fennhatósága alá kerül, ami a (főként anyagi természetű) félreértéseket, a vitákat segíti tisztázni, a diplomatikusabb megoldások felé mozdítani.


Szeptember 7., kedd:


A Szűz újhold sok izgalmas konstellációt tartogat, például egy egzakt Uránusz trigont, illetve a Fekete hold Lilith és a felszálló-holdcsomópont együttállását. Igazán erőteljes energiák, melyek teljes körű kiaknázásához nagy fokú odafigyelés és tudatosság szükségeltetik.

Nem árt, ha eddigre már túlesünk a takarításon, mivel innentől kezdődik igazán a tervezési fázis.


Szeptember 10., péntek:

A Skorpióba lépő Vénusz és Uránusz-Menkar második együttállása szintén egy napra esik. Ez főképp a hölgyeket fogja érinteni, a női energiák kerülnek ugyanis előtérbe: fizikai vagy lelki tünetek felerősödhetnek.


Szeptember 14., kedd:

A Nap és a Neptunusz ezen a napon kerülnek pontosan szembe, itt már elég feszültek az energiák.

Tavaly Tisztánlátás címen született erről bejegyzés, idén az összegzés mentén nagyjából most kellene oda eljutnunk, hogy mennyire sikerült követni az álmainkat. Ide csatlakozik be az Oroszlán farkát kijelölő Denebola állócsillag is.


Szeptember 15., szerda:

A Mars szintén átlép a Mérleg jegyébe, ezzel a hó eleji négy uralomból két fontos uralmi cserés rangvesztésünk lesz.

Ha eddig nem használtuk ki a Szűz hónap adottságait, azt vehetjük észre, hogy egyre nehezebben haladunk előre. Több akadállyal, problémával találhatjuk szembe magunkat, mintha a szőnyeg alá söpört teendők megunták volna a kárpit alatt való bujkálást és hirtelen felszínre törnének.


Szeptember 21., kedd:

A hónapot egy szintén feszültebb telihold zárja, amit egy nappal később már a Nap jegyváltása követ.

Megint csomagként visszük tovább a hónap tapasztalatait. Míg az Oroszlán útra valója – a felszabadított énerő – a hétköznapokban valósulhatott meg igazán, úgy a Szűz hónap rendrakása – vagy rendetlensége – a kapcsolataink tükrében fog leginkább érvényesülni.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Érdekelnek az asztrológiai aktualitások? Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails