2021. október 31., vasárnap

Égi atlétika

Skorpió jegyében a Mars: 2021.10.30 – 12.12

Bevezető gondolat: "A reflexiót csak egy ugrás állíthatja meg." (Søren Kirkegaard)

A Skorpió Mars olyan lesz, mint egy váltófutás: a planétafényszögek megállás nélkül adják át egymásnak a stafétát – ezt majd a végén részletezem. Ennek köszönhetően intenzív, változékony és nagy odafigyelést igénylő időszak elé nézünk.

A bejegyzésünk központi figurája a Mars, aki a tevékeny, aktív részünket jelöli. Képzeljük el, hogy a Mars egy számítógépes játék akciófigurája, akinek különböző pályákon kell végighaladni, változatos feladatokat megoldani. X-box főhősünk nem pihen a két misszió között: ahogy véget ér az egyik, már kezdődik is a következő.

A videójáték jellemzője továbbá, hogy nagyon koncentrált, cselekvés és reakció-központú: mindig jön egy ellenség, akit ki kell iktatni, egy kincs, amit meg kell szerezni, egy küldetés, amit végre kell hajtani. Pörgős, feszes, sallangmentes.

A Mars a végrehajtó PC-hérosz, akinek a játékos énünk – a tudatunk – ad utasítást. Ő az, aki átlátja a feladatokat, tervez, kalkulál, előrelát – legalább a következő mérföldkőig. Az animált figura önmagában haszontalan. Bizonyos teendőket el tud végezni – úgy van programozva – de sikeresen mégsem képes túljutni az akadályokon és feljebb lépni egy szintet.

Ebben a hónapban szükségünk van egy rátermett irányítóra, aki egyszerre rugalmas, hiszen új és váratlan helyzetekben kell helyesen felelni, de határozott és céltudatos is: nem hagyja, hogy a körülmények eltérítsék a finistől.

Nagyon lendületes energiákkal vágunk bele ebbe a "játékba": Kos aszcendenssel és a Plútó-kvadrát kioldásával: ami olyasmi, mintha egy visszahúzó gumipertlit hirtelen elvágnak. Ezt a lendületet szinte azonnal megfogja majd a Szaturnusz, mert november 1-jétől már ő veszi át a visszatartó szerepet.

Amikor ilyen húzd meg-ereszd meg konstellációk vannak, érdemes felvenni a ritmusukat és hátszéllel haladni, blokkoknál pihenni.

Erőt gyűjteni akkor, amikor nem tudunk annyira hatékonyak lenni, hogy azt majd felhasználhassuk akkor, amikor visz a lendület.

Már a jegybe lépés (Szörny-szelídítés) is előrevetítette, nem lesz könnyű az év utolsó szakasza, ezért fontos szellemileg felkészíteni magunkat.

Ám a Skorpió energia ismeretlen tájakra – a lelki bátorságpróbák területére – vezet bennünket.

Lélekben jelen lenni nyitottan, befogadóan és kíváncsian lehet.

Itt a tudatos felkészülés nem logikai kalkulációkat jelent, mivel a váratlanra kellene felkészülni. Ám a váratlan szóban benne van a kulcs, hogy "nem várt". Ennek megfelelően lehet, hogy sokszor kell az intuíciónkra hallgatva reagálni és a reflexiót megtörni egy óriásugrással.


Mars-staféta

Október 31-től: Plútó-Szaturnusz váltó

Az uralmi Mars a szintén uralmi Szaturnusszal kerül kvadrátba. Szerintem ez most egy nagyon érdekes kapcsolódás, mivel ellentmondásos, mégis együttműködő. Legalábbis egy irányba igyekszik minket mozdítani:

merjünk másképp létezni!

A Vízöntő Szaturnusz az egyéni tudat felszabadítása (Mindenki egy csillag), miközben a Skorpió energia is fel akar szabadítani bennünket: az egó kontrollja alól. A Skorpió tapasztalása az én feladása, ezért tartozik ide az orgazmus, a veszteség és minden olyan katartikus élmény, ami felett nincs irányító hatalmunk. Egyszerűen megadjuk magunkat az átélésnek.

Csúcspont: 11.11 | vége: 11.21


November 8-tól: struktúrák lebontása

Mivel a Szaturnusz és az Uránusz kvadrátja már október 28. óta fennáll, a Marsot első perctől kezdve "behúzzák", de orbis szerint "hivatalosan" csak ezen a napon kerülnek szembe. Minél jobban átadjuk magunkat ezeknek az átalakító erőknek, vagyis minél jobban feladjuk az elmekontrollt, annál konstruktívabbá válhatunk.

Ha azonban szembe megyünk a konstellációnak, akkor folyamatosan ütközünk. Mások agressziójába, hatalmi játszmáiba, saját régi, megakasztó mintáiban vergődünk majd. A retrográd Uránusznak köszönhetően a múlt próbál minket visszahúzni.

Csúcspont: 11.17 | vége: 11.26


November 21-től: Szaturnusz-Neptunusz staféta

Bár a Szaturnusz feszültsége a Neptunusz trigon-támogatásának adja át a váltóbotot, a feladat itt is az elme átkapcsolása az ösztönökre, a megérzésekre, a "felsőbb irányításra". Itt is két uralmi erővel van dolgunk, ami bár mindenféle asztrológiai szempontból a lehető legtutibb, mégis ilyen nagy energiák égisze alatt létezni erőt próbáló.

Kreatív szempontból nagyon termékeny, fantáziadús, alkotói időszak.

Csúcspont: 11.29 | vége: 12.07


November 26-tól: Uránusz-Jupiter váltó

A szintén Vízöntő jegyben járó Jupiter kvadrátja szerintem nagyobb kihívás elé állít minket, mint a Szaturnusz. A Szaturnusz képes a Marsnak egyfajta keretet biztosítani, mint az érfal a vérnek, irányítja, egyben tartja. A Jupiter-Mars együtt: too much. Fanatikus. Lehengerlő. Pazarló. Tékozló.

Akár anyagiakban (karácsonyi bevásárlás-őrület, sőt idén a black friday is november 26!), akár indulatokban, akár intoleranciában mutatkozhat. Az alábbi fényszögeknek vége már Nyilas Marsnál lesz!

Csúcspont: 12.08


November 29-től: visszatérés a kiinduláshoz

Mars és Plútó fényszög-oldással kezdtünk, most pedig kapunk egy kis szextil-támogatást. Az előbbi Jupiterhez hasonlóan "olaj a tűzre": hatalmas, átütő energiák. A november vége-december eleje a fókuszpontunk megtartásának a kihívása.

Csúcspont: 12.06


December 9-től: váltófutás-átváltó

Az időszak utolsó mozzanata a felszálló-holdcsomópont szembenállása, ami tulajdonképpen átvezeti a felszálló-holdcsomópontot az Ikrekből a Bikába, a Marsot a Skorpióból a Nyilasba. Pacsival helyet cserélnek.



Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Érdekelnek az asztrológiai aktualitások? Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails