2020. április 5., vasárnap

A változás állapota

Jupiter-Plútó együttállás a Bakban, első felvonás: 2020.04.05 (04h41p)

Bevezető gondolat: "Az ember vagy változik, vagy változtat. Amikor változik (vagyis a változás állapotában van), nem érzi szükségét a változtatásnak – mert boldog. Ha boldogtalan (vagyis nem változik), akkor – és éppen ezért – változtatni akar." (ismeretlen)

♃♇

Az idei évet nagyjából végigkíséri a Jupiter-Plútó együttállása (február 16-tól, december 23-ig). Ebben az időszakban háromszor válik egzakttá (pontossá) a konstellációjuk – először ma hajnalban. Ez a két planéta utoljára 2007. december 11-én találkoztak össze, akkor a Nyilas 29.fokán álltak, közel a Tejút szívéhez, a Bakban viszont majd 250 éve, 1771-ben volt randevújuk.

A most zajló, nagy horderejű változási folyamatok nem hirtelen következtek be, gyakorlatilag amióta írom ezt a blogot, ebben vagyunk benne. A Plútó 2010 óta, az Uránusz kvadrátnak köszönhetően igen fontos szerepet kap az életünkben. A fényszög alig ért véget, máris jött a Szaturnusz, most pedig a Jupiter.

Gyönyörű íve van a történetnek, ugyanis a fent felsorolt planéták a görög mitológia generációs mintáit és a családi karmát jelenítik meg. A Plútó az egyik archaikus őserő: az átalakulás kulcsa.

Ő az, aki a mulandóból kiszabadítja a maradandót: legyen az a lélek kilépése a testből vagy az önvaló kioldódása a személyiség és az egó páncéljából.

Edgar Cayce, a 20. század elején élt amerikai médium így fogalmazott ezzel a planétával kapcsolatban: "A következő 100 vagy 200 évben lesz a Plútó igen nagy hatással az ember szellemére, hiszen bizonyosan a Plútó működése a leghasonlóbb a Föld tevékenységéhez, és fejlődő hatást képvisel, nem pedig előre rögzítettet."
A Plútó a Jupiterrel együtt állva a hitünket igyekszik kiszabadítani a merev dogmák páncélja alól. Tele vagyunk rögzült meggyőződésekkel, előítéletekkel, s hitrendszereinkkel kapcsolatban alig vannak kétségeink.

Biztosan tudjuk, hogy nekünk van igazunk, a többiek tévednek. Nézzünk csak magunkba, hány dologgal kapcsolatban vannak rendíthetetlen állásfoglalásaink? Az étkezési, életmódbeli, politikai, vallási, kapcsolati és a többi állásfoglalások szinte perzselő vitákká forrnak még az idegenek között is. És ehhez jönnek még a családi minták, továbbá a személyes tapasztalatok.

Természetesen szükség van világképekre, de a tudással szemben a hit, nem statikus, hanem szüntelen áramlás. Ha valamit kizárólagosan üdvözítőnek vélünk, akkor egy elme-gátat hozunk létre és leválasztjuk magunkat a létezés folyójáról.

A kétség és a bölcsesség egy és ugyanaz – erre utal a 2-es tarot-állomás Főpapnője – utóbbi ráadásul kardinális erény. Idén 20-20-as év van, ami a kétségeket felerősíti, megkétszerezi, de éppen úgy a bölcsülésre, hitünk felébresztésére megsokszorozott lehetőségünk adódik. Az Ítélet üzenete épp ez: ember, eszmélj fel a szellemileg halott képzetekhez való ragaszkodásodból! Az Univerzum (Isten) sokkal végtelenebb annál, amit te most el tudsz hinni!

"A hit a nyitottsághoz való viszonyt feltételezi, amely továbbhaladást követel,"

– mondja Peter Orban: "továbblépést egy ötlettől vagy bármilyen határvonaltól, zárt elméletektől."

Utóbbiak nagyon kényelmesek, beléjük lehet kapaszkodni, ezáltal a biztonság látszatát sugározzák. Gyakran még az önismereti utat is összekeverjük ezzel: elvárjuk, hogy tanácsadóink, terapeutáink vagy akár a könyvekben olvasott hipotézisek, Interneten gyűjtött elképzelések megmondják nekünk kik vagyunk és mit csináljunk.

Szükség van a rendszerekre, de ezek csak lámpások, mérföldkövek lehetnek, nem pedig mozgójárdák, amik nem engednek letérni a saját nyomvonalukról. A hitvallások passzív, befogadó állapotok, míg maga a hit élő, aktív, pulzáló.
A mostani együttállásban erre a belső transzformációra kapunk égi támogatást. Három ilyen pontot ígértem (na jó, nem én, hanem az égiek) és a képleteket elnézve a fejlődés íve rajzolódik ki előttünk.

Április 5., a határon való mozgás elkezdése

Az első együttállás a 12-es ház csúcsán történik, a Szaturnuszt érő Uránusz kvadráttal. Elkezdődik az a bizonyos lebontás, a feloldódás, az egyelőre még láthatatlan, sejtszinten bekövetkező gyógyulás.

Június 30., az időkapu

A spirituális tapasztalatokat képesek leszünk lehozni a hétköznapok szintjére (6-os házas együttállás), kellő erőt és támogatást kapunk arra, hogy aktív részesei legyünk ennek a gyógyító folyamatnak (Mars szextil).

November 12., az új ciklus kezdete

Itt már tudatosíthatjuk mindazt, ami végbement (Nap szextil) és már észrevehetjük a mindennapokban bekövetkezett kedvező változást.

Ne feledkezzünk meg azonban arról, hogy az itt leírtaknak csak akkor lesz pozitív hozadéka, ha mi magunk is együttműködünk ezekkel az energiákkal!


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails