2020. június 29., hétfő

Megfontolt száguldás

Kos jegyében a Mars: 2020.06.28 – 2021.01.06


Bevezető gondolat: „Én nem kételkedem és nem bánok meg semmit. Minden, amit csinálok, a saját elhatározásomból ered, és saját magam felelek érte.” (Carlos Castaneda: Ixtláni utazás)


Tegnap (06.28-án) hajnalban 3 óra 46 perckor átlépett a Mars a Kos jegyébe, a bejegyzéssel viszont elcsúsztam egy napot. Fogjuk a retrográd Merkúrra a dolgot, és utána haladjuk tovább a Kos Mars lendületével!

Marstempó

A Mars meglehetősen sajátságos tempót diktál az égen. Két év alatt kerüli meg a Zodiákust: ebből egy éven keresztül csak száguld előre. Ám minden második évben jó fél évre "beragad" ugyanabba a jegybe. Ilyenkor nagyjából két hónapig direkt, majd hirtelen berántja a kéziféket, tolat újabb két hónapot, végül gyors előrefordulással behozza a lemaradást és a hatodik hónap végén továbbhajt.

Természetesen a planéták hátráló mozgása az égen csak látszólagos, elég nagy "fejtelenség" lenne, ha a Naprendszer bolygói bizonyos időközönként tetszés szerint haladási irányt váltanának.

A retrográd mozgást azonban asztrológiai értelemben mégis meghatározónak tekintjük. Ez abból következik, hogy a nézőpontunk mindig a Föld – legalábbis amíg ezen a planétán tartózkodunk életvitelszerűen – és általában sokat adunk a látszatra.

Mivel a Mars az akaratot és a cselekvőerőt reprezentáló energia, így a retrográd időszakban ebben érezhetjük akadályoztatva vagy épp hátráltatva magunkat.

Jegyuralomban

Szeretjük azt hinni, hogy az uralmi pozícióba kerülő planéták kérés nélkül is elhozzák nekünk a Kánaánt. Ez azért nem teljesen igaz. Ahogy azt sokszor hangsúlyoztam már, királynak lenni nagy felelősség! Ráadásul most egy másik uralkodóval – a Vízöntő (majd pár nap múlva Bak) Szaturnusszal – támogatva lép a Mars a Kos jegyébe. Ebből következik, hogy
tetteinkben az érzelmi összhangnak és felelősségvállalásnak kell tükröződnie!

Igazán harmonikus eredményeket akkor várhatunk, ha mindkét planétától kölcsönvesszük a lehető legjobb tulajdonságaikat.

A Mars adja a lendületet – ezért is választottam a piros sportkocsit borítóképnek. Igen ám, de egy ilyen fantasztikus járgány kiváló sofőrt kíván – jelen esetben a Szaturnuszt, aki megóv minket a meggondolatlanságtól, az elhamarkodott kijelentésektől és lépésektől.

Természetesen fordítva is hatnak egymásra: a visszahúzódó szaturnuszi természet bátorságot, cselekvési kedvet kap – vagy mondhatni jó pár lóerőt maga mellé.

Az év hátralévő részében folyamatos vezetési leckét kapunk, jó pár rázós terepen kell majd keresztülhaladnunk, nagyon észnél kell lennünk, mikor lépünk a gázra, mikor fékezünk óvatosan.
Az elindulás meghatározza az egész utat. Egészen kiváló "startmezőt" kapunk ennek a két égitestnek köszönhetően.
Érdemes esetleg emlékeztetőt készíteni magunknak, mik azok a célkitűzések, amiket év végéig szeretnénk elérni. Így szem előtt tarthatjuk a megérkezési állomást és út közben már csak a terepviszonyoknak megfelelően korrigálgatnunk kell.

A Mars-Szaturnusz mellé a Mérleg Hold is becsatlakozik, ami ad egy kis extra érzékenységet. Kétféleképpen élhetjük meg: vagy hagyjuk, hogy mindig valami külső körülmény kibillentsen és hol kezdeményezővé, hol passzívvá válunk vagy ébren figyelünk a "belső műszerre" és belülről indítjuk el a körülményekre adott válaszreakciót.

Mire figyeljünk?

1. Gondolkodjunk hosszú távon! Előremutató energiák vannak. Itt nem csak azt fontos látni, hogy mi az, amit mi akarunk, hanem annak a következményeit is.
2. Vállaljuk fel a nehezebb feladatokat is, tegyük félre a kényelmes, megszokott megoldásokat. Azok úgyis már egyre kevésbé fognak működni.
3. Alapozzunk! Ha valami érdekel bennünket, fejlesszük magunkat. Legkomolyabb alapozást érdemes az önismeretbe fektetni.
4. Ne adjuk át magunknak a belső elbizonytalanító erőknek. Cselekedjünk bátran!
5. Megerősítésképpen idézzük fel magunkban Castaneda szavait: "Minden, amit csinálok, a saját elhatározásomból ered, és saját magam felelek érte."

"Itiner"

06.28-07.06: Vízöntő majd 07.02-től Bak Szaturnusz szextil

Érdemes ezt az időszakot a korábban említett célkitűzések megfogalmazására fordítani. Mivel a Szaturnusz épp hátrál, azt is figyelembe vehetjük, hogy mik azok az idejétmúlt dolgok, amiket már nem szeretnénk. A tagadás önmagában nem elég, minden elhagyásra ítélt szemléletmód, tulajdonság helyett legyen valami megerősítő új. Például: "Nem szeretnék tovább magányos lenni" célkitűzés: "idén párra találok". Vagy. "Nem fogok tovább halogatni" célkitűzés: "megragadom a lehetőségeket".

06.29-07.29: Ikrek Vénusz szextil

Ha épp pártalálást fogalmaztunk meg magunkban, ez az időszak nagyon kedvező erre. Csoportmunkára, másokkal való együttműködésre, közös projektek elindítására is remek ez a hónap.

07.25-08.19 (egzakt 08.04): Bak Jupiter kvadrát

Itt már a kezdeti laza terep után jönnek a nagyobb odafigyelést, tudatosságot igénylő szakaszok. Gyakorlatilag a Jupiter-Plútó és Szaturnusz egyszerre hatnak, mégis tapasztalhatunk némi finom eltérést a napok között.

31-ig érdemes az egyensúlyunkra odafigyelni, a feszültségeket megfelelő módon levezetni, nem pedig mértéktelenséggel (étkezés, vásárlás, erőpazarlás), túlkapással (intolerancia, kötekedés) kompenzálni. Ezekben a napokban még fontosabb, hogy belássuk saját felelősségünket és ne másokat hibáztassunk.

07.31-10.28: (két egzakt 08.13, 10.09, szünet 09.09-09.11): Bak Plútó kvadrát

Ez egy jóóó hosszú, feszült időszak. Ha a hosszú távú célok között a belső béke szerepel – és már tettünk is érte – akkor most gyakorolhatjuk a hétköznapokban a megvalósítását.
Sok ellenállással találkozhatunk kívül is, belül is, így ezeknek a leküzdése és a saját erő uralása lesz a feladat.

Ha az autós példámat veszem alapul, akkor itt ne akarjunk mindenáron az élre törni, tartalékoljunk, osszuk be az erőforrásokat, mert a végén úgyis az "nyer", akinek a finisre is marad elég üzemanyaga.

08.07-10.20 (egzakt 08.24 és 09.30): Bak Szaturnusz kvadrát

Tulajdonképpen ez egy visszatekintés a tavalyi évre és a transzgenerációs mintákra. Főképp az önérvényesítési, agressziókezelési, konfrontálódási képességeinkkel nézhetünk szembe.

Az a meglátásom, hogy nagyon kevesen tudják helyesen – asszertíven – érvényesíteni az akaratukat és ennek hátterében az otthoni viselkedési minták állnak. Itt az idő lebontani ezeket! De erről lesz bővebben még szó a blogon!

08.29-09.10 (egzakt 09.04): Rák Vénusz kvadrát

Kapcsolatokban kissé feszültebb hetek várhatók, nem mindig tudjuk a bennünk felgyülemlett rengeteg érzést megfelelően szavakba önteni, ami feszültségekhez vezethet. Azt is érezhetjük, hogy más a tempónk a párunkkal vagy azokkal az emberekkel, akikkel együtt kellene működnünk.
Mind a két oldal hajlamos lehet a sértődésekre, a félreértésekre, a türelmetlenségre.

09.10-től retrográd a Mars (28°09' fordul)

A legelső bekezdésben leírt hátráltatást innentől érezhetjük még intenzívebben (ha a korábbi kvadrátokkal még szélsebesen robogtunk.)

09.24-10.03 (egzakt 09.29): Oroszlán Vénusz trigon

Kapcsolati téren megint egy prosperálóbb időszak, illetve jobban le fogjuk tudni vezetni az energiáinkat, könnyebben megtaláljuk azokat az elfoglaltságokat, amik örömet okoznak vagy kiszakítanak minket a mókuskerékből.

10.03-11.07 (egzakt 10.19): Bak Jupiter kvadrát

Július végéről ismerős fényszög, tanácsok: ugyanazok.

11.04-11.15 (egzakt 11.09): uralmi Vénusz oppozíció

Kapcsolatainkban nagyon fontossá válik az egyenrangúság, a harmonikus együttműködés. Ennek híján vagy a megadóbb vagy az önzőbb énünk kerekedik felül. Illetve van egy harmadik opció is: mivel már eleget gyakoroltuk belül a helyes önérvényesítést, most átültethetjük a gyakorlatba is.

11.14-től direkt Mar (15°14' fordul)

Ha nem is azonnal, de szép fokozatosan ismét irányban érezhetjük magunkat.

12.04-től végig (egzakt: 12.23) Bak Plútó kvadrát

Egy hónap fellélegzés után ismét kapunk a Plútótól egy kis noszogatást, de ismétlem, ha önmagunkban dolgozunk ezekkel az energiákkal, akkor inkább lendületként, elszántságként, vagyis pozitív, inspiráló feszültségként érzékelhetjük a két erő összjátékát.

12.25-től Vízöntő Szaturnusz, majd 26-tól Vízöntő Jupiter kvadrát

Évek óta a karácsony átformálásán "ügyködnek" a planéták, így most is szép évzárást kapunk. Muszáj másképp gondolkodunk a világról, a régi hitrendszerek, válaszreakciók már egyre kevésbé visznek minket előre. Fejlődésre, változásra ösztönöznek bennünket az égi áramlatok, mozduljunk együtt velük!


Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.


Related Posts with Thumbnails