2020. június 5., péntek

Fókusz

Telihold, holdfogyatkozás, tízmilliószoros nap az Ikrek havában: 2020.06.05 (21h13p)

Bevezető gondolat: "A kozmosz természete szerint bármilyen elképzelésed van is magadról és a világról, az valósággá válik. Mihelyst ráébredsz az erőre, álmodj bátran! Engedd el a korlátozó hiedelmeidet és told félre a félelmeidet. Ha kicsúszik a kezünk közül ez az erő, az álmunk rémálommá válik. Az egyetlen módja, hogy véget vessünk ennek az ijesztő valóságnak, ha ráébredünk a tényre, hogy ez is csak egy álom – valamint arra, hogy képesek vagyunk egy jobb történetet írni, amelyet aztán az univerzum az együttműködésünkkel megjelenít." (Alberto Villoldo)

☉☽
Tegnapi jó hosszú holdcsomópontos bejegyzésem után (Mit nevezünk valóságnak?) ma egy rövidebb telihold írással jövök, hiszen egyetlen nap alatt a lényegi mondanivaló nem sokat változik. Inkább azt mondhatjuk, hogy ez a telihold aláhúzza a lényeget. A mai nap "halmazati tényezője" továbbá egy félárnyékos holdfogyatkozás és egy "tízmilliószoros nap" is.

Nap- és holdfogyatkozások mindig a holdcsomópont-tengely mentén jönnek létre. Spirituális érelemben ilyenkor jobban hozzáférhetünk, tudatosan rápillanthatunk a karma-feladatokra.

Látvány tekintetében nem lesz túl kontrasztos ez a fogyatkozás, de tiszta éjszakai égbolt mellett hazánkból is megfigyelhető egy enyhe halványodás. A részletek itt olvashatók.

Buddhista napok közül a második – saga dawa düchen – "A születés, a megvilágosodás és a halál napja". Vagyis az ébredések pillanatai az életünkben.
Ahhoz, hogy jobban megértsük ennek az üzenetét, érdemes egy pár szót ejteni a változó jegyekről, mivel ezeken keresztül alkotjuk meg mindazt, amit fizikai síkon valóságként megtapasztalunk. (Nagyon hasonló üzenete volt az előző tízmilliószoros napnak is: Álomból valóság.)

Az Ikrek a gondolkodás, a Nyilas a hitrendszerek összessége, a Halak a tudatalattiban kavargó álmok, míg a Szűz a mindennapok, ahol megéljük mindezt, amit ebből a hármas turmixból létrehozunk.

A Szűz energia életünk 98%-a. Minden, ami rutinszerű működés: az életmódunk, a munkánk, a gondolkodási paneljeink és a hibás működésből adódóan manifesztálódó betegségeink.

Talán az az egyik legnagyobb vágyunk, hogy saját életünk teremtői legyünk. És az a legnagyobb illúziónk, hogy nem vagyunk azok. Pedig dehogynem!

Minden pillanatunkat a fenti elemekből kreáljuk: amit hiszünk, amit gondolunk, az válik hétköznapi realitássá. A mai telihold épp ezeket a stratégiai pontokat világítja meg számunkra, mivel az Ikrek Nap, a Nyilas Hold és a Halak Neptunusz közötti t-kvadrát egy olyan ösztönző késztetést hoz létre, ami a nézőpontváltásra inspirál bennünket.

Amint felismerjük a kubai származású pszichológus üzenetét, hogy "hogy képesek vagyunk egy jobb történetet írni", máris az illúzióink mögé pillantva megszülethetünk, megvilágosodhatunk és meghalhatunk – az egónk szintjén.

A telihold most sem egyetlen másodpercben megváltható tapasztalat, hanem a létfolyamatunk része. De a ragyogó holdfényben talán könnyebb a fenti üzenetre irányítani a fókuszt...


Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails