2020. március 8., vasárnap

Álomból valóság

Tízmilliószoros nap és telihold a Halak havában: 2020.03.09 (18h48p)

Bevezető gondolat: "Ahhoz, hogy az új és értékesebb önmagad testet ölthessen, azt kell előfeltételezned, hogy máris az vagy, és úgy élned, hogy hiszel a megelőlegezésben. Bízz benne, hogy a megelőlegezéshez való abszolút hűséged által máris az vagy, aki lenni vágysz." (Neville Goddard)

☉☽✨

Az idei év izgalmasabbnál izgalmasabb konstellációkat tartogat, a holnapi teliholddal sincs ez másként: a markáns együttállások mellett az év első tízmilliószoros napja is csatlakozik az energiahatásokhoz.

Valamiért az asztrológiában a Szűz-Halak tengely kissé méltánytalanul a háttérbe szorul. Talán mert a Kos-Mérleg én-te kapcsolata vagy a Bika-Skorpió megtartás-elengedése, netán az Oroszlán-Vízöntő kreativitása jóval hivalkodóbb – nagyobb hangsúlyt is fektetünk ezekre az életterületekre.

Pedig mindaz, amit valóra szeretnénk váltani innen indul el. Álmokból-vágyakból – és ne feledkezzünk meg róla! – a tudatalatti félelmeiből szövődik hétköznapjaink valósága.

A kollektív tudatot képviselő Nap a Halak jegyében jár, ahol a kreatív káosz hullámaiban lubickolhatunk. A káoszt önmagában lehetetlenség uralni, kontroll alá vonni – jobb, ha meg sem próbáljuk, csak átadjuk magunkat a sodrásnak.

A vágyainkat képviselő Hold a Szűz jegyében található. Itt szerveződik renddé, válik mindennapivá a csillámló illúzió, a kavargó gondolat, az öntudatlan minta vagy épp a tűpontos teremtő akarat.
Az idei évben ezt a teliholdat még a Neptunusz-együttállása is tovább fokozza, elősegítve ezzel a tudat tágulását vagy épp ködösítését.

Ami feloldja a Nap-Hold szembenállásban rejlő feszültséget, az a Bak stellium, ami szintén elősegíti a dolgok megvalósulását. Ez az erő az egész hónapot áthatja, hiszen ezzel találkoztunk magánál a jegybe lépésnél is, és ezzel zárjuk majd az időszakot. (Káosz és kozmosz)

A másik sarokpont a Bika Vénusz és Uránusz konjunkciója, ami éppen ma, 20 óra 38 perckor válik egzakttá. Ez a két planéta segít újrakapcsolódni a testünkkel, felszabadítani minket a korlátozó régi, lejárt minták alól: mint például bizalmatlanság, merevség, elutasítás, aszkézis, az élet élvezetének problematikája, belső konfliktusok, gúzsba kötött vágyak vagy egyéb önkorlátozások.

A hozott családi és társadalmi minták, a tapasztalatok, az elvárások, a hiedelmek olyan énképeket építenek körénk, aminek ellentmondásaiban elveszünk. Nem csak azt nem tudjuk, mit is akarunk, de még csak azt sem, kik is vagyunk.

Hiába szeretnénk változtatni, kilépni, nem ismerjük fel, hogy azt az életet, ami elől menekülni szeretnénk: azt is mi hozzuk létre.

Megoldásképpen meglehetősen ijesztő "kívánságot" tolmácsolnak nekünk a planéták:

legyünk mások, hogy végre önmagunk lehessünk!
Az univerzális támogatás adott. Hogy élünk-e, mozdulunk-e ezzel az áramlattal, ismét csak rajtunk áll. De még egy további kis pluszt is tartogat nekünk a képlet.

A Halak jegy 19. fokán – ahol a Nap és a Neptunusz is áll – található a Fum al Samakah nevű állócsillag, ami magának a Halak csillagképnek a legnyugatibb csillaga. Ez a hal szája, vagyis nagy hasonlóságot mutat a Fomalhauttal.

Minden információ, ami be- vagy kiáramlik, szó vagy akár csak gondolat formájában – pillanatról pillanatra formálja nem csak a saját, de az egész emberiség valóságát. Nagy kedvenc Tollét idézve: "Boldogtalanságod nem csak belső lényedet és környezetedet szennyezi be, de az emberiség kollektív pszichéjét is, amelynek elválaszthatatlan része vagy. Nincs az emberen kívül más életforma bolygónkon, amely negativitásával, kegyetlenségével mérgezné az őt tápláló Földet."

Felelősséget kizárólag önmagunkért tudunk vállalni, így a legtöbb és legjobb, amivel a világ sorsához hozzájárulunk, ha tiszták, őszinték, tudatosak és derűsek vagyunk.

A tízmilliószoros nap fényében ez még inkább hangsúlyossá válik. A holdújév 15. holdnapja a "Vajmécsesek ünnepe" (Chotrul Düchen), ami Buddha csodatévő cselekedeteiről emlékezik meg. Most is érvényesek a korábbi ide vonatkozó gondolataim:
"A csoda lehet valódi mirákulum: olyasmi, ami megváltoztatja az életünket. Buddha vagy Jézus csodatételeire azért volt szükség, hogy megerősítse az emberekben a hitet. De léteznek csillámló káprázatok is, amik fényüket vesztve csak ürességet hagynak maguk után. Hogy az utunk során valódi csodáknak vagyunk-e szemtanúi vagy az illúziók áldozatává válunk, talán csak idővel derül ki. Bár én hiszem, hogy csak az egó az, ami becsapható. A szív mindvégig tudja a különbséget."


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails