2020. március 24., kedd

Egy új világkorszak küszöbén 2.

Vízöntőbe lép a Szaturnusz folytatás: 2020.03.22 (04h59p) és újhold a Kosban: 2020.03.24 (10h29p)

Bevezető gondolat: "Kilencvenkilenc százalékban azok az emberek tévednek, akik rendszeresen kifogásokat keresnek." (G. W. Carver)


Folytatom a tegnap megkezdett írást, csak nem akartam egyszerre a nyakatokba zúdítani ezt a rengeteg információt. Aki lemaradt róla: itt olvasható az első rész. Ráadásul ez most egy összevont bejegyzés: a mai napi Kos újholdról is pár szó erejéig megemlékezünk.

Ott hagytuk abba, hogy a jelenlegi események tökéletesen reflektálnak az asztrológiai tendenciákra. De nézzük csak meg az előzményeket!

A Bak Szaturnusz (Határállomás) valóban egyfajta (önismereti) küszöbként funkcionált, mikor is "eljutottunk saját korlátainkig. Addig, ameddig biztonságosan tudtunk fejlődni – nevezzük komfortzónának. De el kell hagyni a biztos kereteket, mert a falakon túl várnak az igazi kalandok! Ha készen állunk erre a megmérettetésre, kifejezetten produktív, jövő-alapozó, építő időszak vár ránk. (...)

"'Az irányítás elvesztésétől való félelem, egyfajta halálfélelem.' Rettegéssel tölt el bennünket az ismeretlen és a kiszámíthatatlan lehetősége. A modern korban egyre jobban kézben akarjuk tartani a sorunkat, mindent az ellenőrzésünk alá akarunk vonni, mert azt hisszük, akkor megszűnik ez a félelem. Épp ellenkezőleg. A harcainkat nem kívül, egy váratlanul támadó ellenséggel, a hirtelen feltámadó viharokkal, a természettel vívjuk meg. Hanem önmagunkkal. Kontrollálni akarjuk az időt, a jövőt, de még a kapcsolatainkat is. Nő a nyomás, szaporodnak az elvárások, és ezzel együtt a szorongás, a depresszió, a kilátástalanság is."

A Bak Szaturnusz feladata az lett volna, hogy vállaljunk felelősséget a sorsunkért – ne kívül keressük az okokat, ne halogassunk és ne sorakoztassunk fel folyamatosan kifogásokat. 

Az előző évben segítséget kaptunk arra, hogy intenzíven szembesülhessünk a családi mintákkal, a korlátozó hiedelmeinkkel, a múltból hozott félelmeinkkel – és legfőképpen, hogy kiléphessünk ezekből az ismétlődő karma-körökből. Egyesek kitűnően vizsgáztak, míg emberiség szintjén nem teljesítettük valami jól a leckét.
Megijedni nem kell, mert a lét körhintája nem áll meg, így bárkinek lehetősége van bármikor megváltozni. Sőt, bizonyos szempontból ez elkerülhetetlen lesz, mivel a

Vízöntő maga a fejlődésre való törekvés, amit a Szaturnusz fejlődési kényszerré tesz.

De még az előző feladatok pótlására is lesz lehetőségünk! Május 11-én ugyanis a Szaturnusz retrográd mozgásra vált és július 2-án visszalép a Bakba. Erre utal a jegybe lépés 12-es házas tartalma is: múltunk egy darabkája még feloldásra vár. Ahhoz, hogy megtaláljuk az egyéni utunkat, magunk mögött kell hagyni gyerekes függőségeinket és az átvett életmintákat.

Az újholdakat egészen a következő Bika-állomásig az Uránusz kíséri, majd az Ikrektől átadja a stafétát a Szaturnusz-fényszögeknek, ez szintén az önmagunkba pillantást támogatja. Mikkel tudunk most hatékonyan "dolgozni"?

● legyőzhetjük a fentebb említett küszöb átlépésének a félelmét
●felismerhetjük határainkat és nekiláthatunk egy lassú, de tartós személyiség-kibontakoztatásnak
● felszámolhatjuk az önbizalomhiányt, az ön-leértékelést, a megmagyarázhatatlan bűntudatot és az önmagunkhoz való viszonyulás egyéb gátjait
● készek lehetünk szembenézni a valósággal
● újfajta rendet és struktúrát teremthetünk az életünkben
● gyakorolhatjuk a felelősségvállalást

Hogy érhetjük el mindezt? Elsősorban önismerettel. Akár külső segítséget igénybe véve, akár a jelenlegi helyzetet a saját javunkra fordítva úgy, hogy levonjuk a megfelelő konzekvenciákat.

A mai Kos újhold az egész idei év "radírja", így akár ezt a mai vagy elkövetkezendő néhány napot az átgondolásra, újratervezésre használjuk.
Végül lássuk azt is, hogyan és milyen módon profitálhatunk a Vízöntő Szaturnuszból.

Ahogy azt többször írtam – és bizony fogom még hangsúlyozni – hogy ez a jegyváltás már az új világkorszak előkészítése. Így nagyon nagy szerepünk van abban, hogy egyrészt zökkenőmentes legyen az átmenet, másrészt, hogy a valódi értékekre helyeződjön a hangsúly.

1. Inspiráció és megvalósulás

Az év eleji tarot bejegyzésben már szó volt arról, hogy egy magasabb perspektívából kellene tekinteni az életünkre. Ott arról is szó esett, hogy a tudat határára érkezve muszáj lesz nézőpontot váltanunk. A szaturnuszi törvény működése korábban, a múltban, bebizonyosodott, de ez egyáltalán nem garancia arra, hogy a jövőben is helytálló lesz.

Egyre kevésbé és egyre szűkebb keresztmetszetben tudunk majd a megszokásaink szerint működni. Az uránuszi törvény a gondolatok valóságán alapul és az ösztönös megérzésen kívül semmi mással nem igazolható.

Az Uránusz kvadrátja épp ezt teszi most: előidéz egy eseményt, amely átmenetileg megingatja a látszólag stabil és biztonságos társadalmi értékeket és a hagyományos gondolkodásmódot.

Eljött az ideje az eszmék forrásának tudatos újraértékelésére.

Érdemes megvizsgálni, hogy mennyire függünk a külső hatásoktól, körülményektől és mennyire stabil a belső identitásunk. El kell kezdeni végre önállóan gondolkodni, ráadásul mindezt inspiráltan és kreatívan kell megtenni.

Az ami most zajlik, az legtöbbünk számára ijesztő. A bennünk lévő Szaturnusz félelemmel reagál a káosz erőinek fenyegetésére. A jelen történésekre nincsenek előzetes, kézzel fogható bizonyítékok és ezért ezt a hatalmas kollektív erőkkel szembeni tehetetlenség érzésével éljük épp meg.

Szükséges a teljes szemléletmódbeli elmozdulás, ehhez azonban tudatosítanunk kell magunkban, mi okozza a problémát. Nem elsősorban globális szinten, hiszen arra keveseknek van rálátásunk, de a személyes életünkben mindenképp érdemes egy alapos gondolati nagytakarítást, hitrendszerbeli frissítést tartanunk.

Azt sem árt felismernünk, hogy gondolatainkkal folyamatosan hatást gyakorolunk az anyagra. Joseph Murphy is erre figyelmeztet bennünket: "Vigyázz, mit mondasz! Minden fölösleges szóról el kell számolnod. Sose mondd: "Belebukom; kirúgnak az állásomból; nem tudom kifizetni a lakbért." Tudatalattidnak nincs humorérzéke. Amit kimondasz, megvalósítja."

Viszont ez fordítva is igaz. A Bika Uránusznak (és az egyéb konstellációknak köszönhetően) soha az életben nem lehetett még ennyire rugalmasan formálni a valóságot. Azonnali megvalósulás van!

2. Ki vagyok én a nagy egészben?

A Vízöntő kardinális kérdése ez. Először is tisztában kell lennünk a saját értékeinkkel, egyediségünkkel, mindezt azért, hogy a köz javára tudjuk fordítanunk.

A közösségi tudat, nem azonos a kollektívvel, mert ehhez önként csatlakozunk és ettől nem vész el egyéni értékünk.

Akinek nincs olyan célja, ami összekapcsolhatná őt egy nagyobb közösséggel (nevezzük ezt elhivatottságnak), gyakran elveszettnek érzi magát – ez ebben az időszakban még inkább felerősödhet.

Míg a Bak Szaturnusznál a múlt lezárása a cél, itt a jövő kérdései kerülnek előtérbe: az egyéni szándékaink, az, hogy hogyan és hova szeretnénk fejlődni a jövőben, illetve hogy hogyan látjuk szerepünket a társadalomban.

3. Környezettudatosság

A mostani folyamatok elkerülhetetlen felismerése, hogy az egész planétára egységként tekintsünk. Nyitva van a világ: pillanatok alatt elér hozzánk a Föld másik végéről is egy hír vagy épp egy vírus.

Ebből kifolyólag a környezet megóvása is közös érdek. A környezettudatosság már az elmúlt években elkezdett "divatossá" válni, és remélhetőleg mihamarabb eljutunk arra a pontra, ahol a hétköznapjaink része lesz az efféle gondolkodás és mindenki igyekszik kivenni a részét az egész emberiségre vonatkozó felelősségvállalásból.

Végül kanyarodjunk vissza a bejegyzés mottójához. Hárítás, ellenállás és kifogáskeresés helyett kezdjünk végre tudatosabban jelen lenni! Bár a Vízöntő a közösségi élmény felé visz bennünket, az odavezető önismereti út kizárólag az egyéni döntéseken múlik!


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails