2020. március 21., szombat

Vendégposzt

Mándity Alexandra írása

Bevezető gondolat: "A Camino 800 km, de az is úgy kezdődött, hogy el kellett indulni, fel a hegynek. Így megy minden előre ... Ha van hová menned, a világ hirtelen kivirul, és minden egy irányba mutat, minden arról szól, és minden dologban azt látod meg. 
Ezt hívják életnek, ez hívják útnak. Ha van hová menned, minden úttá válik, mindennek értelme lesz, mindenhol meglátod a sárga nyilakat. ... Találj magadnak célt, és a világ rendeződik!" (Varga Lóránt: El Camino - Kis titkok könyve)


Vendégként…


A napokban olvasgatva Padparadsa blog oldalát, szemembe ötlött egy felajánlás (A szavak érintése), miszerint Eszter, az oldal üzemeltetője segítői tapasztalatát felhasználva ingyenes csevegésre hívja mindazokat, akik úgy gondolják, szívesen megosztanák gondolatukat, félelmeiket, bizonytalanságukat valakivel.

Jómagam, Mándity Alexandra, szintén segítő vagyok, holisztikus szemléletmóddal. Vagyis úgy gondolkozom, úgy cselekszem a mindennapokban, s munkám is annak szellemében végzem, hogy az életben minden mindennel összefügg, tehát a különböző területeknek az életminőség emeléséhez ötvöződniük kell, az egyéni igényeknek megfelelően.

Segítői munkám során így gyakran egyesítem a pszichológia módszereit a jóval gyakorlatiasabb szociális munkáéval, s ehhez szívesen hozzáveszem az ősi bölcsességeket, melyeket ma ezoterikus ismeretek névvel illetünk, mint például az asztrológia; de ha kell, akkor orvost ajánlok annak, akinek szüksége van erre. A test, a lélek és a szellem összetartoznak, egymástól nem elkülöníthetőek, kezelni is egyben kell őket.

Ezt már több hazai, neves, gyógyászattal foglalkozó intézmény is felismerte, számos példát találhatunk. Ha pedig valaki látta Az arany iránytű vagy a Jégvarázs 2. című mozis alkotásokat – véleményem szerint –, bizonyára át tudta érezni a filmek mondandóját, hiszen életünk során mind kerülünk / kerültünk olyan helyzetbe, ahol ezt a meghasadottságot megéltük.

A jelenleg fennálló helyzetben sokan éreznek bizonytalanságot, hiszen ismeretlennel nézünk szembe, ez teljesen természetes reakció, az evolúció során segítette a túlélésünket.

Az, hogy hogyan kezeljük és mindennapjainkat hogyan éljük át, abszolút a saját egyéni döntésünk. Jómagam is tapasztaltam többféle reakciót, igyekeztem megtenni azt, ami tőlem telik (például vásárlás a szomszédnak, hogy ne kelljen otthonról elmennie vagy pánikroham csillapítása), s teljesen egyet értettem Eszter gondolatsorával, hogy támogassuk egymást úgy, hogy ezt a közvetlen környezetünkön túl is vigyük, ha már a technológia rendelkezésünkre áll.

Isabelle Filliozat az EQ című könyvében azt írja, hogy szívesen határozná meg a szerelmet úgy, mint az intimitás megélésének képességét. De elrejtjük magunkat a hozzánk közelállók elől, s pont emiatt nem jön létre a spontán energia-, gondolat-, érzéscsere.

Ez nagyon rossz tényállás, viszont lehet rajta változtatni bármikor. Bár ebben a műben a szerelem kapcsán említi a szerző az önelrejtést, úgy gondolom, a mostani helyzet erőteljes felhívás mindannyiunknak arra, hogy találjunk haza önmagunkba és nézzük meg, hogy mit is rejtegettünk eddig magunk elől.

Tapasztalataim szerint ezek katartikus és felszabadító élmények és / vagy „visszazökkenés a megfelelő (=igaz) kerékvágásba”, mely után az önmagunkban megtalált, de addig ki nem használt képességek és készségek hatására valódi életminőségi változásban, bőségünk újabb formájában élhetünk.

Úgy vélem, ez a jelenlegi helyzet, segít önmagunknak visszatalálni oda, ahova valóban valóak vagyunk és ahol valóban a teljességben, bőségben élhetünk, amire minden egyes ember született. Igen, bőségben. Sokszor tapasztalom azt, hogyha azt mondom „bőség”, automatikusan pénzre gondol beszélgető partnerem. A bőséged a jól léted, a testi, a lelki és a szellemi is. Az, hogy elsősorban belül érzed jól magad. Hiszen a külső körülmények folyamatosan változnak, tanítva minket arra, hogy az életben, ugyanúgy, ahogy ezt a csillagászati újév kezdetén (Lélekfrissítés) újból erőteljesen átélhetjük, folyamatosan meg kell újulnunk belülről önmagunkért.

Ha valóban, minőségi változást szeretnél életedben, nem teheted ugyanazt amit eddig, hiszen ha ugyanazt ismételgeted, amit eddig, ugyanaz lesz a végeredmény. 2+2 mindig 4 lesz. Ha 5-öt szeretnél kapni, hiába adod újból és újból össze a 2-eseket, kaphatsz 6-ot, kaphatsz 4-et, de 5-öt csak akkor ha hajlandó vagy lemondani a 2-ről és kipróbálni a 3-at.

Mindazoknak, akik szívesen beszélgetnének akár bizonytalanságukról, félelmükről, akár a 3-as kipróbálásáról, ezennel szeretném én is felajánlani térítésmentes lehetőségként azt, hogy előzetes egyeztetés után, szívesen elérhetővé válok egy csevejre (a hívás díját vállalom).

Jelentkezni az agnes.alexandra.kelemen@gmail.com címen üzenetben lehet.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails