2020. március 3., kedd

Szabadság felső fokon

Fekete hold Lilith és Kheirón együttállás a Kosban: 2020.03.04 (01h24p)

Bevezető gondolat: "Legyünk merészek, legyünk mások, legyünk nem gyakorlatiasak; legyünk bármi, ami kinyilvánítja a szándék és élénk képzeletű látásmód egységét a biztonsági-játékosokkal, a közhelyek teremtményeivel, a megszokottság rabszolgáival szemben." (Cecil Beaton)

⚸⚷

Az asztrológus is lehet elfogult. Hiába dolgozunk objektív szemléletmóddal, attól még lehetnek titkos kedvenceik. Na jó, az enyém kevéssé titkolt, hiszen minden egyes Lilith-bejegyzésemet lelkendezve indítom. Nagyon sokat köszönhetek ennek a lélektani archetípusnak, a vele való önismereti munkának – tanulóként és tanítóként is. Hiszen mikor átadjuk a tudást, másokon keresztül bennünk is új távlatok nyílnak meg.

Míg Lilith-tel mondhatni forrón szenvedélyes a viszonyom, addig Kheirónnal a kapcsolatom belátáson és tiszteleten alapul. Szerintem vele nem is lehet másképp, hiszen egy bölcs és tapasztalt tanítóról van szó.

Ritkán jutok el oda, hogy a saját Lilithjével és/vagy Kheirónjával megismertethessem az embereket, mivel ilyen mélységekbe csak úgy lehet merészkedni, ha az asztrológiai alapokon túl önmagunk ismerete is többé-kevésbé szilárd lábakon áll. Ettől függetlenül aktuális égi pozíciójuk hatással van ránk. Nem biztos, hogy a jelenlegi folyamatokat ezekhez az energiákhoz kapcsoljuk, mégis előfordulhat, hogy

az önismeret és főképp az önfelszabadítás terén hirtelen belénk hasítanak a felismerések.

Kheirón furcsa égi pályájának köszönhetően kettejük találkozása kiszámíthatatlan ritmusú, mostanság mégis "menetrendszerű". Utoljára 2010 júliusában a Halak jegy legelső fokán volt "randevújuk", legközelebb pedig 2029 novemberében lesz a Bikában – vagyis nagyjából kilenc évente.
A két energia különbözőségét – és a rajtuk keresztül már korábban említett önfelszabadítást – ezzel a két képpel lehet talán jól érzékeltetni.

Kheirón a csendben, belső utakon vezet el minket az önismeretnek arra a fokára, ahol a legmélyebb lelki sebeinkkel szembesülhetünk és a meditációban a hozzájuk kapcsolódó érzések elfogadássá szelídülhetnek. Segít önmagunkká válni.

Lilith ezzel szemben feltekeri a hangerőt, lerúgja a cipőjét és kitáncolja magából a korlátozó mintákat. Elkezdi élvezni a létezésben önmagát. Aki részt vett már dinamikus meditáción, tudja, hogy eleinte óvatosan mozog. Az jár a fejében: "vajon jól csinálom?" "te jó ég, mit gondolhatnak rólam mások". Aztán egy ponton túllép az ember a saját félelmein és onnantól kezdve nem a gondolatok, hanem a ritmus veszi át az irányítást a test felett. A mozdulatok – mily meglepő – jóval pontosabban illeszkednek a zenéhez. Az izmok, inak, karok, lábak élettel telnek meg és sokkal inkább a részünkké válnak, mint előtte valaha.

Kheirón a korlátozott tudatot szabadítja fel, Lilith az elfojtott életenergiát.

Az idei év rengeteg ilyen kiskaput mutat számunkra: kijáratokat, ahol elhagyhatjuk a biztonsági zónánkat, a közhelyeinket, a megszokásainkat. Tehetjük ezt elcsendesedve vagy épp az élet lüktetését ízlelgetve, spirituális utakat járva vagy fizikai tapasztalatokat keresve. Vagy teljességképpen: mindkettőt egyszerre. Mert ez a szabadság felső foka.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails