2020. március 13., péntek

Mi zajlik éppen?

Egy kis energetikai összefoglaló

Bevezető gondolat: Az illúzió kollektív, a felébredés egyéni.


Tavaly júniusban már írtam hasonló összefoglaló bejegyzést, érdemes azt is visszaolvasni, ha szeretnénk megérteni a most zajló dolgokat, mivel az asztrológiában – éppúgy mint az életben – ok-okozati folyamatokról beszélhetünk.

Az előző évet markánsan meghatározó Bak energia még mindig központi szerepet kap. Ezt írtam anno: "A Szaturnusz-Plútó egyébként sokszor megmagyarázhatatlan félelmekkel, mindenen elhatalmasodó tehetetlenség érzésével "apellál" épp ezt a falat kell áttörni magunkban."

2019-ben a leszálló-holdcsomópont (Nyomás alatt) állt velük együtt. A holdcsomópont, bár erőteljes hatás, mégis megfoghatatlan – pontosabban fogalmazzunk úgy: csak a mélylélektan szintjén megfogható. Arról beszéltünk akkor, hogy a transzgenerációs mintákat kezdte el felszínre hozni ez a konstelláció. Szembenézhettünk a minket korlátozó családi – és azon túlmutatva – társadalmi hiedelmekkel, hitrendszerekkel.

Idén a Jupiter, majd a Mars csatlakozott a két határfeszegetőhöz. Ők már megvalósítóerőként aktivizálták magukat (lásd Jupiter: Megvalósulás, Mars: Amit akarom, azt véghez is viszem), így a Szaturnusz-Plútó transzformáló vagy épp pánik-generáló hatása csúcsra járt.

A mostani időszak egyéb tényezői is arra próbálnak tanítani bennünket, hogy micsoda hatalom rejlik a gondolataink teremtőerejében. Ráadásul azonnali megvalósulásról is beszélhetünk.

Mindent képesek vagyunk megteremteni. De mindent kizárólag önmagunkból teremthetünk meg.

"Fejben" akarhatjuk, hogy véget érjen a mostani kontrollálhatatlan káosz, de érdemes magunkba nézni, hogy milyen érzelmeket, gondolatokat "teszünk bele" ebbe a folyamatba. Vajon a tiszta szándék vagy a tudatalattiban rejtőző rögzült visszahatás az, amivel szembesülünk?

Az egészséges belátás, az életünk átértékelése, a felelősségvállalás áll szemben a mindenen elhatalmasodó bizonytalansággal. Egymásnak ellentmondó hírek ömlenek ránk és ebben a zavarossá fokozódott helyzetben a bizonyosságot – bármennyire is szeretnénk – nem odakint fogjuk megtalálni.
A tarot idei Ítélet lapja is azt mondta: "recseg-ropog minden". Muszáj lenne magasabb perspektívából tekinteni az életre.

Egyre hangosabban és egyre nagyobb mennyiségben árad ránk az információ. Ennek kapcsán tegnap egy kedves barátnőm érdekes párhuzamra hívta fel a figyelmemet. Az influencia szó azt jelenti: hatás, befolyás – ami feltűnő hasonlóságot mutat az influenza kifejezéssel.

Manapság influencerek, magyarul véleményvezérek, határozzák meg azt, hogy milyen irányzatokat kellene követni, milyen termékeket vásárolni és milyen életérzést képviselni. Mi pedig "szűretlenül" megfelelő tudatossági immunrendszer nélkül fogadjuk el azt, amit a médiák közvetítenek.

Mi pedig "vírusszerűen" megosztjuk a Facebookon mindazt, amit érdekesnek, meghökkentőnek, figyelemfelkeltőnek találunk. Sőt, sokan kéretlenül egymásra "fröcsögik" a véleményüket.

A virtuális térből kilépve ez a jelenség kézzel foghatóvá vált. Mert teremtünk. Mert mi teremtjük a saját valóságunkat.

Személyes felelősségünk óriási mértékben nyom a latba, milyen gondolati-érzelmi mintát nyomunk a világra, milyen módon reagálunk, cselekszünk. Mossunk kezet, fertőtlenítsünk – rendben van. De ne csak a testünkkel tegyük meg ezt, hanem a gondolkodásunkkal is!

Mert az illúzió kollektív, de a felébredés egyéni...


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails