2020. február 16., vasárnap

Amit akarok, azt véghez is viszem

Bak jegyében a Mars: 2020.02.16 - 03.29.

Bevezető gondolat: "A jellem képesség arra, hogy megvalósítsuk elhatározásunkat, amikor a döntésünket kiváltó hangulat már elmúlt." (Brian Tracy)


Öveket becsatolni, mától újabb ritmusváltás következik! Ebben az évben nem panaszkodhatunk arra, hogy unalmas, mozdulatlan, netán "langyos víz" az életünk, hiszen az univerzális energiák folyamatos készenlétre, cselekvésre és előre haladásra ösztönöznek bennünket.

Hogy ezt épp milyen sebességgel és formában teszik, nagyban függ a Mars aktuális helyzetétől. Ez a planéta a Bak jegyében alapvetően jól érzi magát – úgynevezett emelt pozícióba kerül – ettől függetlenül itt sem várhatjuk a sült galambot: az eredményességhez az energiákkal való együttműködés szükségeltetik!

A Bak a keretek, a korlátok, a határok jegye, míg a Mars az életerő – kettejük összjátéka legjobban talán az emberi test érhálózatán keresztül érthető meg. A vérnek szüksége van egy csőrendszerre, amin belül célirányosan áramlani tud. Ez a Bak Mars ideális működése.

A "csőrendszer" a gondolkodásunk, amellyel célirányosan, összeszedetten és fókuszáltan arra a területre irányítjuk a cselekvőerőnket, ahova kell.

Elképzeléseink testet öltenek, ha kitartóan képesek vagyunk tenni értük. Ha nem hagyjuk, hogy bármilyen külső hatás vagy belső bizonytalanság eltérítsen bennünket.

Mi van akkor, ha "hiba keletkezik a rendszerben"? Tüneti szinten ez jelenthet érszűkületet, elzáródását vagy épp visszértágulatot – az életenergia és a keretek egyensúlya megborul. Hétköznapi megélésekben elpazarolt életenergiát, beszűkült élethelyzeteket, egy helyben toporgást vagy olyan helyzetekben való időzést jelenti, ahol nagyon nem szeretünk lenni.

Amennyiben az utóbbi szituációk a jellemzőbbek az életünkre, akkor valószínűleg most nőni fog a nyomás, hogy változtassunk végre.
Amennyiben önként mozdulunk ezekkel az energiákkal, akkor amit akarunk, jó eséllyel véghez is visszük! Vagy legalábbis elindulunk ezen az úton.

A Bak jegynek szép keretet adva az elején a Mars, végén a Szaturnusz található, ami a kezdetektől a befejezésig tartó ívet mutatja. Ehhez jön a Mars-Uránusz trigonja, ami begyorsítja az elindulást.

Ne lepődjünk meg magunkon (és másokon sem), ha a régóta halogatott dolgok végére hirtelen pont kerül. Jóval bátrabban és szokatlanabb módon leszünk képesek reagálni. A szabadságunkat vagy a terveinket korlátozó helyzetektől – netán személyektől – igyekszünk megszabadulni. Merészebben mozdulunk újszerű megoldások, izgalmas kihívások felé.

Az álmodozás helyébe a közvetlen tapasztalatszerzés lép.

Idővonal

Uránusz trigon

Február 21-én (10h10p) lesz egzakt – vagyis pontos – a Mars és az Uránusz trigonja. Nem csak ezen a napon tudjuk hasznosítani a fentebb leírt energiákat, de ma mindenképp érdemes figyelnünk a belső hangra, az előre mozdító késztetésekre.

Holdcsomópont együttállás

Február 24-én éri el a Mars a leszálló-holdcsomópontot. Az előző év átalakító tapasztalatiból szintén kitörési lehetőséget mutat ez a konstelláció (Emlékeztetőül: Érzelmi határok, határtalan érzelmek).

Ha már rálátunk életfeladatunkra, akkor aktívan és keményen tudunk dolgozni céljainkért, bátran ki tudunk állni a saját ügyeinkért. Ellenkező esetben itt is inkább a zavarodottság, a frusztrációk, a belső feszültségek fognak fokozódni.

Jupiter együttállás

Az együttállás hatóköre: március 7. – április 2. Csúcspont: március 20. (12h35p)
Ez a hullámot is érdemes meglovagolni, mert tulajdonképpen a Mars sorra kapcsolja be a Bakban lévő planétákat. Ennek köszönhetően ez egy nagyon erőteljes három hét – egy hónap lesz.

A Jupiter a lelkesedést, a szenvedélyességet adja hozzá, egyre inkább azt érezhetjük, hogy "aki mer, az nyer!". Ám a Bak égisze alatt sosem szabad megfeledkeznünk a hosszú távú felelősségvállalásról.

Plútó együttállás

Az együttállás hatóköre: március 14. – április 1. Csúcspont: március 23. (06h21p)

A Plútó együttállás kapcsán érdemes a marsikus és a plútói energiákat tudatosan összegyűjteni, ebben a meditáció, a keleti harcművészetek vagy a koncentrációt és elmélyültséget igénylő (belső) munkák lehetnek a segítségünkre. Itt már mindenképp érdemes figyelni arra, hogy ne szaladjon el velünk a ló.

Ellenkező esetben hirtelen, robbanásszerű dühkitörésekre, nyugtalanságra, lobbanékonyságra számíthatunk. Hatalmi pozícióban lévőkkel (főnökök, elöljárók) adódhatnak konfliktusok.

Szaturnusz együttállás

Az együttállás hatóköre: március 19. – április 12. Csúcspont: március 31., de ez már a Vízöntő jegyében fog bekövetkezni.

Március végén a Mars utoléri a Szaturnuszt és kéz a kézben lépnek át a Vízöntő jegybe. Itt már kimondottan megosztó energiákat tapasztalhatunk. Azok, akik képesek a koncentráltságra, az erőik irányítására és felszabadultak bizonyos kötöttségek alól, kimondottan támogatónak fogják érzékelni ezt az időszakot. Ellenkező esetben a bevezetőben leírt életenergia és keret-egyensúly kibillenését fogjuk tapasztalni (akár másokon is).

Vénusz trigon

Március 22-től a Mars a Bika Vénusz trigonális hatókörébe kerül. Ez a kapcsolatoknak, a szenvedélyeknek (és kimondottan a szexualitásnak) kedvez. Mivel a fenti planétahatások mellett érvényesíti magát ez a fényszög, érdemes megélni és nem elfojtani az ösztöni energiákat.

Uránusz kvadrát, a folytatás

A Mars legutolsó Bak-béli napjától, március 30-tól, már kvadrátba kerül az Uránusszal. Jól járunk, ha addig gyakoroljuk az önfelszabadítást és önszántunkból mozdulunk azokból az élethelyzetekből, ahol már túl nagy a nyomás. Ted Andrews-t idézve: "Sohasem él bennünk úgy remény, vágy vagy álom, hogy ne lenne lehetőségünk a megvalósításukra. És az egyetlen dolog, amely meghiúsíthatja őket, az a megalkuvás."


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails