2020. február 8., szombat

A szabadulás formulája

Telihold a Vízöntő havában: 2020.02.09 (08h34p)

Bevezető gondolat: "Nem félt semmitől. Nem kötődött semmihez. A változás mögött a szüntelen megújulás örökkévalóságában élt. Mindig azt tette, amit tennie kellett. Azt hiszem, ez a szabadulás formulája!" (Szepes Mária)

☉☽

A tarot filozófiájának átadását mindig ezzel a kérdéssel kezdem: "Szabadon, a saját elképzeléseid szerint éled az életed?" Azt hiszem, erre a kérdésre csak kevés ember tud tiszta szívből hangos igennel felelni – ők azok a ritka kivételek, akik ismerik a szabadulás formuláját.

Vannak, akik fel sem teszik maguknak ezt a kérdést, csak az élet hálójába gabalyodva, örök elégedetlenségben élik az életüket. Ők azok, akik mindig másra mutogatnak, egyfolytában halogatnak és kifogásokat keresnek.

És vannak azok, akik már keresik, vagy épp most határozzák el, hogy meg fogják keresni a kijáratot.

Az idei év egyre erősödő Vízöntő-energiáinak köszönhetően számtalan "menekülési útvonalat" mutat nekünk, viszont cserébe nem kínál fel kellemes látszat-megoldásokat. Ha a döntésünk, hogy változtatni szeretnénk életünk egyik-másik szegmensén szívből fakad, akkor bizony vállalnunk kell a hirtelen mozgásba lendülő események következményeit.

A tavaly még háttérbe szorított Bika Uránusz ebben az évben sokkal jobban fogja érvényesíteni magát. Ő arra tanít bennünket, hogy Semmi sem az, aminek látszik, továbbá, hogy itt az ideje az emberiség értékrendi fejlődésének.

Ám ezeken túl van még egy megnyilvánulási formája. Az Uránusz – az ötlet, az idea, mint egy villámcsapás, rögtön az anyagba (Bika) kerül, vagyis azonnal testet ölt. Bármi, amit elképzelünk, legyen az akár örömmel vagy félelemmel teli: megvalósul.

A Vízöntő neve kapcsán sokszor bukkan fel az az ellentmondás, hogy levegős vagy vizes jegyről is van szó. A csillagmítosz szerint az égen Ganümédészt, az istenek pohárnokát láthatjuk, aki az örök élet italát tölti épp a világóceánba, amit a Déli hal nyel el. Az örök élet az energia, az információ (levegő), míg az őt felvevő felület a mélytudatalatti (víz).

A kettő tulajdonképpen különválaszthatatlan, a tudat alatti rétegekből inspirációk bukkannak a felszínre, a kollektívbe vitt információk pedig hatással vannak a világ egészére.

Apró, ám annál fontosabb kis cseppek vagyunk ebben az óceánban. Fontos, hogy mit gondolunk és hogyan érezzük magunkat – ezzel járulunk hozzá a közösség tudati "ökoszisztémájához".

A 2020-as év címkéi nem véletlenül ezek: megújulás, felébredés, magasabb nézőpont – ugyanis ezek mutatják a korábban említett kijáratokat. Ha változtatni akarunk muszáj a korábbi ítéletektől, címkéktől és korlátozó gondolati mintáktól megszabadulnunk.

Eddig nem jött össze? Sebaj! Nem vesztettünk semmit, hisz bármikor dönthetünk amellett, hogy szabadon, a saját elhatározásaink szerint akarunk élni. Meglepő, ha elengedjük azt az illúziót, hogy "én már ennyi idősen nem...", hirtelen beözönlenek a "de mégis" lehetőségei az életünkbe.

Leggyakrabban a korunkra szoktunk hivatkozni – legyünk akárhány évesek, pedig tanulni, fejlődni, változni akárhány évesen is lehet. Elsősorban nem az ízületek lesznek merevek, hanem a tudatunk. Az, ami a valóságot kőbe vésettnek tekinti. Pedig a gondolat a fix, minden más egyéb remekül formálható.

A szabadulás formulája mindenkinek elérhető. Csak el kell indulni ezen az úton...


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails