2020. február 23., vasárnap

Lélek-jelenlét

Újhold a Halak jegyében: 2020.02.23 (16h32p)

Bevezető gondolat: "Amint megszűnik a mosttól való kényszeres menekülés, minden tettedbe a Lét öröme áramlik be. Abban a pillanatban, ahogy figyelmed a mostra irányul, egyfajta jelenlétérzet, nyugalom és békeérzés tölt el." (Eckhart Tolle)

☉☽

Ma reggel kutyasétáltatás közben a "lélekjelenlét" kifejezésen tűnődtem. A lélekjelenlét szó azt jelenti: belső tartás, józan ítélőképesség, bátorság a döntéseinkben és cselekvéseinkben.

Mondhatjuk, hogy ebben a megfogalmazásban nincs semmi rendkívüli – ám a lélekjelenlét szót mégis inkább különleges esetekben használjuk. "Hatalmas lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot" – ha valaki vészhelyzetben összeszedetten és határozottan reagált. Általában ilyen jelzőket is biggyesztenek elé: óriási, nagy, hihetetlen, meglepő.

A mostani szemléletformáló időszak azonban épp arról szól, hogy a lélek-jelenlétet kiterjesszük a mindennapjainkra.

Nem véletlen, hogy az idei bejegyzések ehhez hasonló címeket kaptak: felébredés, magasabb nézőpont, a jelenem vagyok, megújulás.

Muszáj megváltoztatni a nézőpontunkat! Térben és időben önmagunkra kellene találni. Ha térben máshol vagyunk: önmagunkon kívülre helyezzük a fókuszt. Azzal foglalkozunk, hogy mit gondolhatnak rólunk mások, rengeteg energiát fordítunk a látszata, a státusszimbólumokra, rossz kedvünkért pedig okoljuk a szüleinket, a főnökeinket, a kormányt.

Ha időben mozdulunk ki a tengelyünkből, akkor a múltban ragadunk, a korábbi félelmi reakcióinkkal itatódik át minden gondolatunk. Vagy épp a jövőbe vetítjük ki magunkat: sokkal jobb lesz majd, ha már nem leszek egyedül, ha megváltoztatom, ha megnyerem, ha megveszem és a többi.
Ahogy Tolle is megfogalmazta kényszeresen – és öntudatlanul – menekülünk a most-tól. Ám a jelenlegi energiaörvény abba az irányba terelgeti az emberiséget, hogy végre valóban öntudatra ébredjen.

Abban a pillanatban, mikor a tudatossággá válok, a lélek már nem csupán pillanatokra lesz jelen, hanem egyre hosszabb ideig. És ha a lélek jelen van, életünkbe bőség és elégedettség áramlik.

A mai újhold pontosan ezt mutatja meg nekünk. A Nap és Hold együtt állnak a Fomalhauttal, ami a négy királycsillag egyike. A Fomalhaut különlegessége abból adódik, hogy nem a fix jegyű Zodiákusok vezércsillaga, hanem a Vízöntő csillagképhez szorosan kötődő Déli halnak a szája.

A Vízöntő kiárasztja a világ titkait, az univerzális tudást, az örök élet ambróziáját, de a hal lesz az, aki magába fogadja és elnyeli. (Az állócsillagról bővebben itt olvashattok: Minden, ami beáramlik)

Ehhez jön még a Bak Mars és a Bika Uránusz szextilje, ami szintén támogató módon fejti ki az energiáit.

Ha lélek-jelenlétből cselekszem, nagyon céltudatos, határozott és fókuszált leszek. Amit akarok, azt véghez is viszem. Ha lélek-jelenlétből figyelek, észreveszem, hogy amit valóságnak hittem, csupán hitrendszereim teremtményei. Semmi sem az, aminek látszik.

Megengedővé, befogadóvá válok és ezáltal túlláthatok a szűkös kereteken. Nem feltétlenül konkrét célok megvalósulását értem ez alatt, sokkal inkább a lét teljességének a felismerését. S épp ez az, ami megnyitja a konkrét célok megvalósításának lehetőségét is.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails