2020. január 27., hétfő

Élvezem azt, aki vagyok!

Kos jegyében a Lilith: 2020.01.27 – 2020.10.20

Bevezető gondolat: "Átölelem a felbukkanó élményt, részt veszek a felfedezésében. Lepke vagyok. Nem lepkegyűjtő. A lepke élményét akarom." (William Stafford)


Intenzív hónapot tudhatunk magunk mögött és a tapasztalások sorához ma a Lilith-aspektus is becsatlakozik. A Kos jegyébe lépve, felfrissítő-felkavaró energiái a pár- és egyéb kapcsolatok állóvizét hozza mozgásba.

A Lilith szerepe az aktuális időszakokban nehezen megfogható, mégis kulcsfontosságú. Képzeljünk el egy filmet: főszereplőink élik mindennapjaikat. Egyszer csak feltűnik egy névtelen, szinte láthatatlan valaki, aki miatt hőseink élete hirtelen megváltozik. Bárpultos, takarítónő, kutyasétáltató, titokzatos külföldi, lehet akárki, akinek talán még egy félmondata sincs, de jelenléte mégis új mederbe tereli karakterünk életútját. Megriasztja, elgondolkodtatja, emlékezteti őt valamire.

Nagyjából így tudjuk elhelyezni életünkben a tranzit Lilithet. Személyes képlet szempontjából egészen más a megjelenése, ott – ha maradok a filmes hasonlatnál – spin-off szerepet kap, ha elkezdünk mélyebb önismerettel foglalkozni.

Kos Lilith jellemzői

Ahogy a Kos lehet vezérürü, akit az egész nyáj követ, lehet birka is, aki vakon lépdel az előtte járók nyomában. Személyiségünkben ezek a szerepek folyamatosan változnak, életkorunkból, tapasztalatunkból fakadóan. Voltunk gyerekek, akik a szüleikre hallgattak és váltunk szülővé, akik a gyermekeiknek adnak útmutatást. Lehetünk középvezetők, ahol a beosztottakat ellenőrizzük, a főnökeink felé pedig beszámolókat prezentálunk.

A Lilithnél a párkapcsolati szerepeinkben jelenik meg ez a kettősség: olykor erős, független amazonok vagyunk, máskor ártatlan, gyámolításra szoruló kislányok.

A Kos Lilithttel született nőknél a dominancia és a naivitás egyidejűleg van jelen, a Kos Lilithtel bíró férfiakat pedig mindig ilyen nőkkel hozza össze a sors.

Ők azok, akik rendkívül vágynak az elköteleződésre, de épp ennyire félnek az odaadástól is. Külső-belső küzdelmeik gyakran hatalmi harcok formájában élik meg: folyamatosan igyekszenek a másik fölé kerekedni, mert rettegnek a kiszolgáltatottságtól.

Nem nagyon ismerik a viszály nélküli szerelmet, a szenvedélyt pedig leginkább a "békülős" szex jelenti számukra. A szeretkezés egy összecsapás, az ágy a stresszoldás helyszíne.

A Lilith személyiségünk rejtett oldala, így gyakran nem is vagyunk tisztában vele, mennyi düh, harag és frusztráció van bennük önmaguk és a másik irányába. (Ez javarészt családi minta és/vagy magzatkori élmény.)

IDŐSZAK:
1922. október 1. – 1923. június 27.
1931. augusztus 6. – 1932. május 2.
1940. június 11. – 1941. március 7.
1949. április 16. – 1950. január 11.
1958. február 19. – 1958. november 15.
1966. december 26.  – 1967. szeptember 21.
1975. október 31. – 1976. július 26.
1984. szeptember 5. – 1985. május 31.
1993. július 11. – 1994. április 6.
2002. május 17. – 2003. február 9.
2011. március 23. – 2011. december 15.
2020. január 27. – 2020. október 20

Kos Lilith jelenlegi tranzitja

A  Kos Lilith – mint minden egyéb asztrológiai mutató – magában hordozza sajátos esszenciáját, de azt, hogy milyen módon fejti ki hatását alapvetően a jegybe lépés pillanatának körülményei határozzák meg.

Utoljára 2011 márciusában lépett erre a területre, akkor Kos Nap és Uránusz együttállással, ami két piros vonallal vastagon aláhúzta a Kos Lilith energiáját. A kapcsolati játszmák és főképp a korábban említett hatalmi harcok erősödhettek fel ebben az időben, illetve ezekre a mintáinkra láthattunk rá legélesebben.

Most is az önérvényesítés, az akarat kerül előtérbe, de főképp a szabadság és az önmegvalósítás tükrében. Ha követjük a jelen időszak folyamatait, azt láthatjuk, hogy minden más egyébbel együtt a kapcsolatainkat is át kell(ene) értékelnünk. A Halak aszcendens és a Halak Vénusz-Neptunusz Mars kvadrátja nyomán az előző Halak Lilith üzenete még igencsak érvényes. "Minél teljesebb vagyok egyedül, önállóan, annál teljesebbé válhatok egy kapcsolaton keresztül." (Fellebben a fátyol).

Míg a Halakban csak álmodoztunk az ideális kapcsolatról, a Kosban nagyobb eséllyel látunk neki a felkutatásának, a megteremtésének.

Kapcsolatainkban fontossá válik, hogy megtaláljuk az örömöt, az ihletettséget, az inspiráló élményeket. Egyre inkább érezhetjük, hogy nem "lepkegyűjtők" akarunk lenni, vagyis nem a filmekből, a közösségi médiából, mások elképzelt tökéletes életéből szeretnénk meríteni az impulzusokat, hanem saját magunk szeretnénk átélni ezeket.

Legyen hát az előttünk álló kilenc hónap mottója ez: "Élvezem azt, aki vagyok!"


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails