2020. január 10., péntek

Összpontosítás

Telihold és holdfogyatkozás a Bak havában: 2020.01.10 (20h22p)

Bevezető gondolat: "Felismerem, hogy felelős vagyok azért, hogy hogyan látom a történetemet. Hogy teljesen más érzékelések jönnek létre bennem, ha beállítom a fókuszt. Minden sejtemmel érzem, hogy mindent megkaptam, amit lehetett, mert mindenki azt adta nekem, amit tudott." (Kurt Tepperwein)

☉☽

A hét-, sőt akár mondhatjuk, hogy az év eleje óta ismét erőteljes energiák vibrálnak a levegőben. Köszönhetően az annak, hogy  lassan egy éve tartó Szaturnusz-Plútó együttállás (Felejtés vagy emlékezés) vasárnap eléri a csúcspontját, amit ráadásul megelőz egy részleges holdfogyatkozással kísért telihold is.

Ha az asztrológia rész kínai, elég ha végiggondoljátok, hogy éreztétek magatokat mostanában. Voltak-e esetleg fizikai tünetek, intenzív álmok, ok nélküli feszült pillanatok – ezek ugyanis az általam "erőteljesnek" titulált energiák velejárói.

Sokszor úgy érezzük: káosz van körülöttünk, ami – ha csupán a szűkös nézőpontunkhoz viszonyítunk – igaz is. De ha egy szélesebb spektrumból pillantunk a világra: csodálatos rend uralkodik.

Az Univerzum mozgása épp ezt mutatja meg nekünk: a planéták sajátos ritmus szerint, atomóránál is pontosabban járják az égi útjukat. Találkozásaik évtizedekre, -századokra, sőt -ezredekre előre leírhatók.

Ezáltal a várható energiaminőségek is előre meghatározhatók. Vagy a születési képlet alapján az alapszemélyiségek. Nem konkrét események és nem is kőbe vésett sorsok,

hanem a mindenséget átható energiák alapmintázatai.
Jelenleg a Bak jegyében lévő bolygócsoportosulás olyan, mint egy fókuszpont, mivel a személyiségünk elemeire ható planéták jelentős része itt gyülekezik.

Fontos, hogy mire fókuszálunk, mert az lesz a látásmódunk esszenciája.

Az energia követi a figyelmet, figyelmünket a gondolataink, azt az érzelmeink és végül a világ érzékelésének a tapasztalatai.

Bak-Rák telihold-tengely kapcsán a felelősségvállalás kérdése rendkívül hangsúlyos. Jól tudjuk használni ezt a képességünket és mindig a megfelelő helyzetben vagyunk felelősek? Felelősséget vállalunk a gyerekeinkért, a munkánkért, a kutyatartásért, a hitelfizetésért, felelősségbiztosítást kötünk az autónkra – de vajon a gondolatainkért, a világlátásunkért vállaljuk-e a felelősséget?

Felelősséget vállalunk-e önmagunkért, az álmaink megvalósításáért, a boldogságunkért?

Bár ezek a legutolsók a sorban, felelősséget kizárólag önmagunkért tudunk vállalni! Amint ezt felismerjük, már nem okolunk másokat és a körülményeinket azért, ahogy épp érezzük magunkat, nem várunk arra, hogy valaki kiteljesítsen vagy megmentsen minket, megszűnik a bűntudat érzése.

Egyetemes felelősségünk nem abban áll, hogy magányos szuperhősként megmentsük a bolygót, hanem abban, hogy gondolati-érzelmi szinten mit teszünk hozzá a nagy egészhez.

Ha jól érzed magad a bőrödben, ha szereted magadat, a létezést és ez a szeretet sugárzik belőled, akkor már is hozzájárultál ahhoz, hogy a világ egy jobb hely legyen. (Ha ezt közhelynek gondolod, csak jusson eszedbe, mennyivel kellemesebb neked is, ha rád mosolyog valaki, ha figyelmes, ha érdeklődő, akár közeli barát, akár csak egy áruházi eladó az illető.) Ettől persze nem oldódnak meg a globális problémák. De minél több ember ismeri fel a személyes és egyetemes felelősséget, mindig egy lépéssel közelebb kerülünk hozzá.

A holdfogyatkozás adatai

"2020. január 10-én, pénteken, magyar idő szerint az esti éjszakai órákban félárnyékos holdfogyatkozás zajlik, mely Magyarországról is megfigyelhető. Az év első ilyen jelensége egy nagyfokú félárnyékos holdfogyatkozás. A jelenséget Eurázsiából és Afrikából is jól lehet látni. Ausztrália csak egy részét látja a holdnyugta előtt. Amerika most kimarad ebből a holdfogyatkozásból - bár sokat nem vesztenek vele." teljes cikk Kaposvári Zoltán csillagászati honlapján oldalán olvasható.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails