2020. január 3., péntek

Hajlékony szellemiség

Nyilas jegyében a Mars: 2020.01.03 - 02.15

Bevezető gondolat: "Ha másokkal szemben védekezőek és szemrehányóak vagyunk, és az élet pillanatait nem fogadjuk el úgy, ahogy vannak, folyamatosan ellenállásba fogunk ütközni. Bármikor, ha ellenállást érzékelünk, fel kell ismernünk, hogy az csak fokozódni fog, ha erőltetjük a helyzetet. Nem akarunk olyan mereven állni, mint a magas tölgyfa, amely megroppan és kidől a viharban. Hajlékonyak akarunk lenni, mint a nád, amely meghajlik a viharban és túléli azt." (Deepak Chopra)


Év elején általában még mindenki egy kicsit izgatott, bizakodó – hiszen úgy érezzük, az új naptárlapokkal új fejezetet is nyitottunk az életünkben. Elhatározzuk, hogy idén minden másképp lesz: egészségesebben fogunk étkezni, élénkebb társasági életet élünk, kipróbálunk új dolgokat, ismerkedünk, tanulunk, változtatunk.

Igen ám, de mindig akad valami, ami néhány hét-hónap alatt lelohasztja ezeket az ambíciókat. Időhiány. Kényelemszeretet. Önértékelési problémák. Megvalósítóképesség vagy a kitartás hiánya. Lebeszélnek róla minket mások. Nem is akarjuk igazán. Nem is tudjuk, mit akarunk igazán.

A 2020-as év remek áttörési lehetőségeket tartogat, ha kihasználjuk az égi energiákat, akkor végre a fogadalmaink nem csak a levegőben lógnak majd, hanem lehozhatjuk őket a földre.

Az idei évben a Mars "aládolgozik" a megvalósító törekvéseinknek – mivel nagyjából fél évig a Szaturnusz menedzseli – ám ezzel párhuzamosan a fentebb felsorolt ellenállásaink is felerősödhetnek.
A mostani másfél hónapnak a tudati áthangolódás lenne a feladata. A Nyilasban a Mars motivált, jövőbe törekvő, viszont lehetőséget biztosít arra, hogy észrevegyük, hol is siklanak ki az elhatározásaink.

Először is: fontos lenne tisztázni magunkban, milyen célokat akarunk követni.

Ne csak azért akarjuk valamit, mert másoknak is van vagy mert a társadalmi trendek szerint akarnunk kellene.

Ha valóban szívből jövő célokat tűzünk ki magunk elé, jóval könnyebben túljutunk az ellenállásainkon. Ha csak azért akarok leadni öt kilót, mert a vékonyabb alak divatosabb, akkor az nem az én vágyam lesz, hanem egy vélt elvárásnak való megfelelés.

Másodszor: a hosszú távú célokat, elveket gyakran feláldozzuk a pillanatnyi vágyakért. Mindig a „mára” kötünk egy kis kompromisszumot. Halogatunk. "Majd elkezdem a jövő héten..." "Megcsinálom, csak megnézek még egy részt a kedvenc sorozatomból..." "Nekilátok, ha te is..."

Ezeket a kompromisszumokat egyenesen kudarcként éljük meg és minél több kudarcélményt halmozunk fel, annál távolabb kerülünk attól, hogy ténylegesen lépéseket tegyünk.

Természetesen vannak könnyebb és nehezebb napok. Testünk-lelkünk jelez: van, amikor aktívak és inspiráltak vagyunk, máskor kimerültebbek, enerváltabbak. De ezt ne keverjük össze azzal, mikor lebeszéljük magunkat a céljaink követéséről!

És végül harmadszor: a hajlékony szellemiség azt jelenti, hogy tudom, mit akarok, nem veszem le a szememet a célról, de alkalmazkodom. Elfogadom az élet pillanatait úgy, hogy vannak.
Ma a Nap a Bak 13°-án a Nyilas csillagkép szigma csillagával áll – a Nunkival – áll együtt. Ez a nyílvessző lapátjának és a nyilas kezének találkozásánál lévő csillag.

Ahol az eszköz és a szándék összeér.

Nunki (Eridu) a hagyományok szerint az egyik legősibb város, itt épült az első templom Mezopotámiában a vizek és bölcsesség istene tiszteletére. Lakói hosszú ideig lakták a várost, nemzedékek sora építette templomait, a feltáráskor 14 korszakban (rétegben) egymás fölé épített templomot találtak. Eridu tulajdonképpen egy spirituális központ volt.

Az íj és nyíl egyébként a spirituális megvilágosodás szimbóluma.

Bár a Nap holnapra már továbbhalad erről a pozícióról, a Nyilas Mars belépését mégis megpecsételi.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails