2020. január 19., vasárnap

Zümmögés

Vízöntő jegyébe lép a Nap: 2020.01.20 (15h55p)

Bevezető gondolat: "A test ritmusa, a tudat dallama és a lélek harmóniája alkotják az élet szimfóniáját." (B.K.S. Iyengar)


A kolibri nagyon különleges madár: egyedülálló a repülési technikája, ugyanis képes oldalra és hátrafelé is mozogni a levegőben. Míg a nektárt szívogatja a virágkelyhekből, szárnyaival nyolcasokat ír le és szinte egy helyben lebeg. Ennek köszönhetően zümmögő, rovarszerű hangot hallat. A Vízöntő jegybe lépés képletéről ez a zizegés jutott eszembe – innen a cím és a borítókép.

Ezzel az apró kis madárral a maja és az azték mítoszokban találkozhatunk: ott a szív, a szeretet és a mágia szimbóluma, a lélek ura. A kolibri a jövő, az új vívmányok és a fejlett, specializált technikák hírnöke – vagyis a Vízöntő üzenetét hordozza. Idén a Szaturnusz, majd év végén a Jupiter is átlép ebbe a jegybe, így a mostani hónap komoly előkészítése az előttünk álló időszaknak.
A Vízöntő képlet: vibrál. Együttállások és kvadrátok – köztük a Nap-Uránusz – adják ezt az energiát. Ez a zizegés pedig beszivárog a mindennapokba.

Attól függően fogjuk érzékelni mindezt, hogy milyen fizikai-érzelmi és mentális állapotban vagyunk.

Ha kiegyensúlyozottak vagyunk, akkor képessé válunk a saját szív-frekvenciánkra hangolódni és ezeket a rezgéseket a saját javunkra fordítani. Ettől függetlenül ebben a hónapban igen érzékenyen reagálhatunk minden rezdülésre, mások kedélyállapotára, de még a légkör jelenségeire is.

A határok feszegetése is intenzívebbé válik. Ám nem mindegy, hogy a kereteinket mi feszegetjük belülről kifelé vagy a körülményeink roppantanak össze minket.

Intenzív hónap vár ránk. Figyeljünk a testünk ritmusaira, jelzéseire. a táplálkozásra, a pihenésre, a mozgásra, az ellazulásra. A tudat dallamát is megfelelő "táplálék" adja, nem mindegy, hogy milyen tartalmakat, információkat engedünk be, hogyan viszonyulunk a minket érő impulzusokra. A lélek harmóniája talán a legmegfoghatatlanabb, de ennek a kulcsa az elfogadás és a szeretet. Az önszeretet is.

A Vízöntő hónap kiemelt eseményei

Január 24., péntek: újhold

A Vízöntő újhold (22h42p)  péntekre esik és ezzel kezdődik a Yang Fém Patkány éve. A kínai holdújév azonban hivatalosan 25-én, szombaton van, köszönhető ez az időeltolódásnak. A kínai évkör a Patkány jegyével kezdődik, így ez is azt mutatja, hogy lehetőségünk van az újrakezdésre, az újjászületésre.

Január 27., hétfő: Kos Lilith

Reggel (08h36p) a Fekete hold Lilith átlép a Kos jegyébe. Szintén egy újrakezdő energiával, friss lendülettel találhatjuk szemben magunkat. Ez főleg kapcsolati téren kavarja fel az állóvizet.

Február 2., vasárnap: Imbolc

A kelták Imbolc ünnepe is a lezárásról és a megújulásról szól. "Ezt az időszakot érdemes még egy kicsit lassulva, befelé figyelve tölteni. Ha szeretnénk idén kivirágoztatni az egyediségünket, ébresszük fel ismét a játékos kedvű, látszólag céltalan, pillanatnyi örömöket követő lélekrészünket és hagyjuk, hogy ismét erőre kapjon. Keressük meg és "takarítsuk ki" mindazt, ami rombolja az életkedvünket, ami megakadályozza lelkünk (testünk) gyógyulását." Teljes cikk: A gyógyulás ideje

Február 3., hétfő: Halak Merkúr

A Halakba lépő Merkúr egy kis zavart okozhat. Az emocionális és a racionális érvek között tépelődhetünk. Ne hallgassunk egyikre se, a válaszokat a belső békénk csendjében találjuk.

Február 7., péntek: Kos Vénusz

A Vénusz hamar utoléri a Lilithet, így még inkább felfokozódhatnak a kapcsolati érzelmek. Társkeresők késztetést érezhetnek az ismerkedésre, míg a kapcsolatban élők a szabadság és az elköteleződés közt mérleghintázhatnak.

Február 9., vasárnap: telihold

A telihold (08h34p) fokozza ezeket az energiákat, túlmutatva a párkapcsolatokon, az összes korlátozó mintánkkal szembenézhetünk.

Február 16., vasárnap: Bak Mars

A hónap végén a Bakba átlépő Mars (12h33p) végre ad egy kis célirányosságot, összeszedettséget. Elképzeléseink szép lassan elkezdhetnek testet ölteni.

Február 17., hétfő: retrográd Merkúr

Záróakkordként a Merkúr irányt vált és egészen március 10-ig retrográd marad. A kellemetlen-kényelmetlen dolgokkal való szembesülések alól megpróbálhatunk "elslisszolni", halogató taktikára váltani.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails