2020. június 21., vasárnap

A szív bátorsága

Újhold és gyűrűs napfogyatkozás a Rák jegyében: 2020.06.21 (08h42p)

Bevezető gondolat: "Egyik oka, hogy fáradtságos módon gyors megoldásokat keresünk, ahelyett, hogy összeszednénk minden bátorságunkat és valami újat álmodnánk az, hogy tévesen azt gondoljuk, a bátorság áldozatot igényel. Pedig valójában a gyávaság a legnagyobb áldozat: a meggyőződések, elvek, álmok és remények feláldozása." (Dr. Alberto Villoldo)

☉☽

A csillagászatilag mozgalmas hétvégénk egy szép újholdas vasárnappal zárult. Ahogy a képleten is látszik, a Nap-Hold együttállás mellett szoros közelségben találjuk a felszálló-holdcsomópontot (az a rózsaszín iratkapocsszerű szimbólum). Mikor a Nap-Hold pályájának a metszéspontja ilyen közel esik az újholdhoz, akkor napfogyatkozásról beszélünk.

A mostani egy fényes gyűrűt hozott létre a Nap körül, ami Afrika szarvától északra, az Arab-félsziget déli részén, Pakisztánon, Indián, Tibeten, Kínán és Tajvanon volt a leglátványosabb. (Itt látható erről egy fantasztikus videó.) Ám attól, hogy mi lemaradtunk a közvetlen látványról, a hatása ugyanúgy érezhető, illetve érvényes ránk.

Az előző napokban jó hosszú és részletes bejegyzéseket írtam erről az időszakról, aminek épp most lépünk át a küszöbén, így az újholdra már csak egy rövid összefoglalót gondoltam.
(Aki lemaradt róla, elolvashatja a Forrásvidék című cikket, ami a Rák hónap áttekintése, illetve előző napról akad itt egy kis spirituális ráhangolódás: Egy irányba.) Ezek úgyis átfogó, hosszú távra kiható folyamatok, mivel a nyári napfordulóval egy új csillagászati évszak, negyedév vette kezdetét.
Bár a mai újhold világít rá erre legélesebben, már egy ideje érezhető a levegőben valamiféle belső pólusváltás, újraszerveződés.

Egyre erősebb vágyat érezhetünk arra, hogy az otthonról hozott páncélunkat túlnőve végre egy saját – élhetőbb – védőburkot növesszünk magunk köré.

A tavalyi évben szembenézhettünk az otthonról hozott mintáinkkal (A jelenem vagyok), viszont ez még önmagában nem elég. Arra is szükség van, hogy a lecserélendő hitrendszerek helyett valami újat álmodjunk.

Ehhez azonban el kell hinnünk, hogy képesek vagyunk valóban megváltozni, újjá tudjuk "szülni magunkat" a legapróbb sejtszinten is. Meg tudjuk változtatni a rutinként futó öngátló gondolatokat: az önbecsülés hiányát, a szégyent, a másoknak megfelelni akarást, az alárendelődést, a hiányt, a szeretetlenséget...

Ahogy a bevezető gondolatban olvashatjuk az útravalót, hozzunk végre igazi áldozatot az életünkben és azt áldozzuk fel a létezésünk oltárán, ami valóban akadályoz bennünket a kiteljesedésben.

Minden nap hozunk áldozatot. Jusson ez eszünkbe, mikor bizonyos helyzetekben fuldoklunk, görcsbe rándul a gyomrunk, összeszorul a torkunk. A testünk nem hazudik: azt mutatja, hogy nem vagyunk összhangban önmagunkkal. A Rák hónapban még intenzívebben megfigyelhetővé válnak ezek a fizikai reakciók, hiszen a testünk az érzelmek nyelvén szól hozzánk.


Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails