2020. június 19., péntek

Egy irányba

Nap együttállása Polaris-szal, Betelgeuse-szal: 2020.06.19


Bevezető gondolat: „Te annak a világnak az embere vagy. És ott kinn, abban a világban van a vadászterületed is. A világunk tevésétől sehogy sem szabadulhatunk meg, így hát a harcos vadászterületévé változtatja a világát. Vadászként tudja: azért van a világ, hogy használjuk. És minden cseppjét fel is használja. A harcos, miképpen a kalóz, aggály nélkül megszerzi, amit csak akar, s fel is használja, csakhogy ő azt sem bánja, s nem találja sértőnek, amikor őt is megszerzik és felhasználják.” (Carlos Castaneda: Ixtláni utazás)


Nagyon izgalmas-mozgalmas hétvége áll előttünk, s ha csatlakoztok hozzám akkor együtt felfedezhetünk fel egy most nyíló "csillagkaput". Először is állócsillag együttállásokkal kezdünk, majd a nyári napfordulóval folytatjuk és egy gyűrűs napfogyatkozással kísért újholddal zárjuk a vasárnapot. Gyertek velem és lépjünk át közösen ezen a virtuális átjárón!

Ahogy a mellékelt ábrán látszik, ma a Nap egy tengelyen keresztül áll együtt két, egymástól igen távoli csillaggal. Az egyik neve mindenkinek ismerős lehet, ez a Polaris, vagyis a Sarkcsillag. 

Nevét onnan kapta, hogy az északi pólus közelében található, így a Föld tengelyének sarkát jelöli. Hazánkból nézve sosem nyugszik le, így az egyik legfontosabb tájékozódási pont az égen. Nem véletlen, hogy ilyen nevekkel illették: Kormánycsillag, Útmutató, A világ köldöke, A mennyország kapuja vagy a Kozmosz középpontja.

A másik "résztvevő" az Orion csillagkép alfa csillaga: a Betelgeuse. Orion szinte minden csillagmítoszban fellelhető: óriási vadászt vagy harcosnőt láttak benne.

Ahogy már korábban találkozhatunk az Égi óceán kifejezéssel (ahol a Halak vagy a Delfin "úszkálnak"), úgy itt  szó szerinti az Égi vadászmezőkön járunk. A vadász körül találjuk zsákmányait – a Bikát, a Nyulat, az Egyszarvút – és hű kísérőit: a Nagy és a Kis Kutyát. Az Égi óceánba ömlő Eridanus folyó pedig épp a lábainál ered: itt van a forrása.
Orión mitológiájára esetleg egy másik bejegyzésben visszatérünk, most csak a jelenlegi üzenetét szeretném kiemelni, hiszen ez a kulcs a már korábban említett csillagkapuhoz.

A vadászat az egyik legősibb ösztönerő, nem véletlen, hogy Oriónt is szépnek, erőteljesnek, de vadnak és barbárnak írták le. De a vadászaton keresztül az erő birtokába jutunk, aminek leganimálisabb formája a hús elfogyasztása.

De az erő lehet szellemi erő is, amit az önismeret során "becserkészünk" és integrálunk magunkba.

Ez a világot felépítő, összekötő, mindent behálózó energia. Orión neve az akkád Uru-anna, vagyis Mennyei fény szóból ered. A fény, ami egyetlen varázsformulával leírja a létezés kezdetét, a teremtés folyamatát: "Legyen világosság!"

A világosság előtt az örvénylő sötét káosz létezett, ami a mai feltételezések szerint azonos a Galaxisunk közepével, azzal a nagy tömegű fekete lyukkal, amiből nem csupán "kirobbant", de a mai napig is szüntelen születik és árad az Univerzum.

Asztrológiai értelemben ez a mező a Nyilas csillagjegy 28. fokán található, pontosan szemben a Nap mai állásával.

Ez a kvantumtér, amihez hozzáférve teremteni tudunk. A már említett "kulcs", a holdcsomópont-tengely, ami épp most aktiválódik. Az egzakt együttállás július 31-én lesz, vagyis addig lehetőségünk van intenzíven átírni (újraálmodni) magunkban azt, amit a világról gondolunk.

A Sarkcsillag az útmutató, ha őt követjük muszáj felfelé – a magasabb szellemiség felé – fordítani a tekintetünket. Nap-tudatosságunkkal a Galaxis középpontjához csatlakozhatunk, a Vadász pedig segít abban, hogy legyen bátorságunk összegyűjteni az ezekből áradó erőt.
Ráadásul innen ered az Eridanus – a forrás – így közvetlenül az életünket meghatározó "forráskódokhoz" férhetünk hozzá. Holnap, a Rákba lépéssel pedig az élet alapjaihoz merülhetünk.

Dr. Alberto Villoldo Álmodj bátran című könyvében pontosan ezt fogalmazza meg: "A lélekbátorságban bele tudsz merülni a folyódba, teljes hozzáféréssel az élet szeretetéhez. Elfogadod, hogy nem irányíthatod a folyásirányt, csak a víz tisztaságára vagy befolyással, és megtanulod táplálni magadat és másokat az általad öntözött földekről és legelőkről."

Ideje megtisztítani magunkat és visszaszerezni a múltban, a külvilágban, az érzelmi helyzetekben ragadt-felejtett erőnket.

Ideje gondoskodni magunkról és nemesebb látomásokkal formálni a jövőnket. Sőt az egész emberiség kollektív jövőjét, hiszen az egyes források táplálják a közös óceánt.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.

Related Posts with Thumbnails