2020. június 20., szombat

Forrásvidék

Rák jegyébe lép a Nap: 2020.06.20 (23h44p)


Bevezető gondolat: "A forráshoz csak az árral szemben lehet eljutni." (André Gide)


Tegnapi Egy irányba című bejegyzéssel már ráhangolódtunk erre a hétvégére, most egy kicsit más aspektusból folytatjuk.

Ma éjfél előtt néhány perccel a Nap átlép a Rák jegyébe, ami az előttünk álló egy hónap alaprezgését határozza meg. Amikor a napfordulónak köszönhetően leghosszabbak a nappalok, akkor merülünk le az élet alapjaihoz, érzelmeink és múltunk legmélyére, létezésünk forrásvidékére.

Olyan remekül van "kitalálva" ez a rendszer, hogy a horrorfilmekkel ellentétben, itt nem a legködösebb, legvacogtatóbb, legdepresszívebb télidőben foglalkozunk ezekkel a témákkal, hanem a nyári nap – általában – melengető fénye mellett.

Ahogy a halál, úgy a születési is az ismeretlenbe vezet: a lélek részecskékké sűrűsödik össze és anyagi testet ölt magára.

A Rák ennek a misztériumát őrzi, nem fizikai, hanem emlékezet szintjén.

(Magának a köztes létnek az állapotát a Halak energia írja le.) Ide tartoznak a gyökerek, a múlt, a család, ahonnan származunk, de az előző életekből hozott minták is, hiszen azok függvénye, hogy most épp milyen életfeladat vár ránk – és ennek megfelelően születünk meg egy adott helyen, időben és adott szülők gyermekeként.
Az előző bejegyzésben idéztem Villoldot, ő folyónak nevezi a létezésünket, amit ki kell tisztítani ahhoz, hogy iható-éltető legyen. A felgyülemlett hulladék, hordalék, iszap és szemét a hozott vagy az életünk során gyűjtött érzelmi mintáink sokasága.

Itt találjuk az önértékelési problémákat, az alkoholista szülőket, a háborúban elhurcolt nagypapát és az ezekből az élményekből generálódott félelmeinket. "Minket senki sem fog szeretni." "Mások helyett nekem kell felelősséget vállalnom." "Minden kapcsolat vége a veszteség."... és sorolhatnánk, hiszen mindenkinek megvannak ezek a "mantrák", már tudatosított vagy még öntudatlan érzelem motivált gondolatok.

A mostani hónap egy érzelmi újrainstallálás a fenti gondolatok tudatosításán keresztül.

Ehhez kapjuk majd a két keret-újhold támogatását, de magával a jegybe lépéssel a megértéshez is kapunk segítséget (Ikrek Hold-Rák Merkúr uralmi csere).

Érdemes nagyon tudatosan elmerülni ebben a témában és figyelni – sőt akár feljegyezni – a felmerülő gondolatokat, megérzések, álomban felbukkanó képeket. Kitakaríthatjuk az "érzelmi medret".

A Rák hónap jelentősebb égi eseményei

Június 20., szombat: napforduló

nyári napforduló idén június 20-án éjféltájt van, Szent Iván éjszakája pedig hivatalosan a naptári névnap szerint 24-én. A praktikus gondolkodású északi népek - svédek, norvégok - azonban Litha vagy Midsommar ünnepét a június 19. és 26. közé eső szombatról vasárnapra virradó éjszakára teszik, hogy bulizhassanak, ihassanak úgy, hogy a hétfői munkakezdésre már fittek legyenek...

Június 21., vasárnap: újhold, napfogyatkozás

A Rák hónapot két újhold keretezi. Eleve az újholdas jegybe lépések nagyon hangsúlyosak, mivel az adott energia a tudatos és tudattalan összefonódásán keresztül nyilvánulnak meg. Ha még a hónapot újhold is zárja, akkor olyan, mintha egy más aspektusból megismételnénk a leckét – így még mélyebb rétegekben történhet meg az érzelmi átalakulás.

A hónap újhold íve:

Az érzelmi megengedéstől az érzelmi felelősségvállalásig.

Június 25., csütörtök: direkt Vénusz

Az Ikrek 6. fokán fordul egyenesbe a Vénusz, ami néhány napon belül végre a kvadrát helyett szextiles fényszög-kapcsolatba kerül a Marssal. Lazább, könnyedebb kapcsolatteremtésre lesz lehetőségünk július végéig, akik párra vágynak most érdemes ismerkedni, flörtölni azoknak, illetve kellemes hangulatú baráti összejöveteleket is lehet erre a bő hónapra időzíteni.

Június 28., vasárnap: Kos Mars

A Mars egy jó kis Szaturnusz támogatással belép a saját felségterületére és ebben az évben már végig itt is marad. Végre kapunk egy jó adag cselekvő lendületet, illetve a március végétől május közepéig tartó időszakra is visszatekintünk (Kötélhúzás), ugyanis akkor e két planéta együtt állt.

Tetteinkben az érzelmi összhangnak és a felelősségvállalásnak kellene tükröződni! 

Június 30., kedd: Jupiter-Plútó együttállás

Ebből a konjunkcióból ez a második, gyógyulási folyamatunkban az első állomás volt az elköteleződés, ez a regresszió, a harmadik pedig a felszabadulás. Visszatekintés az előző bejegyzésre: A változás állapota.

Július 2., csütörtök: Bak Szaturnusz

A Szaturnusz hátrálása (Határállomás) is a visszatekintést segíti: lehetőségünk van a tavalyi évben még feloldatlan transzgenerációs mintákhoz visszatérni és a fenti gyógyító energiák égisze alatt túllépni ezeken.

Július 5., vasárnap: telihold, holdfogyatkozás

A telihold az érzelmi minták újjászületését támogatja, Uránusztól kapunk hozzá trigon-szextil oldást.

Július 11., szombat: retrográd Kheirón

Az Uránuszt kivéve minden lassú mozgású sorsbolygó és transzperszonális égitest hátrál. A Kos Kheirón az önmagunkká válás egyik fontos "adalékanyaga", most ő is a múltból hozott esetleges sebekre, elakadásokra irányítja a figyelmünket.

Július 12., vasárnap: direkt Merkúr

A Merkúr dél környékén megindul előre, Mars kvadráttal, így türelmetlenebbek lehetünk vagy a kimondatlan dolgainkat mondhatjuk ki hirtelen, netán meggondolatlanul. Mindegy, ez is része az érzelmi felszabadulásnak!

Július 14-15., kedd-szerda: Nap Jupiter, majd Plútó oppozíció

A Nap szembenállásával tudatosan és objektív távolságból pillanthatunk a Jupiter-Plútó üzenetére: önmagunkra és arra, mennyit is változtunk.

Július 20., hétfő: újhold

Végül a már korábban említett újhold, Jupiter-Szaturnusz-Plútó oppozícióval zárja ezt a (legalábbis energetikai értelemben vett) szép hónapot.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails