2020. július 4., szombat

Érzelmi felelősség

Telihold és holdfogyatkozás a Rák havában: 2020.07.05 (06h45p)


Bevezető gondolat: "Egyetlen érzés sem rossz. A szomorúság sem. A félelem sem. Még a negativitás sem. Nem az a lényeg, hogy megszabaduljunk a szomorúságunktól, hanem hogy kitágítsuk a horizontot, el tudjuk fogadni és szeretni tudjuk minden részünket. Nem az a fontos, hogy elkerüljük a sötétséget, és a fény felé orientálódjunk. Csak annyi fényt tudunk a világba hozni, amennyi sötétséget képesek vagyunk elfogadni és szeretni." (Kyle Cease)

☉☽

A Rák hónap közepénél járunk, amit két újhold keretez (az első: A szív bátorsága), így ez a telihold mondhatni a hullám csúcsa. Vagy mélye – nézőpont kérdése.

A telihold mindig feszültséggel teli átmozdító erőket képvisel. Míg az újholdnál a Rák Hold ereje teljében van, itt rangvesztésben, ráadásul a Bak Szaturnusz uralma alatt. A hónap fő motívuma az érzelmeinkkel való munka: újholdnál a totális azonosulás, teliholdnál az éles szembesülés.

Ez a pozíció az érzelmi felelősségvállalásra hívja fel a figyelmet. Mit jelent ez? Azt, hogy minden pillanatban tudatosak vagyunk az érzelmeinkre, így képesek vagyunk vállalni értük a felelősséget. Mindegy, hogy épp boldogok vagyunk, netán dühösek, csalódottak, szomorúak, bizonytalanok vagy frusztráltak. Egyszerűen csak ismerjük fel és el őket.

Egy-egy helyzetben érezhetjük magunkat így is, úgy is. Az egy rossz "spirituális" hozzáállás, ha azt gondoljuk, minden pillanatban szentnek kell lennünk. Fájón mosolyogni akkor is, ha kényelmetlenül érezzük magunkat. Nyelni a mérget, csak hogy meg nem bántsuk a másikat, el ne hagyjanak, ki ne rúgjanak. Elfojtani az indulatainkat ahelyett, hogy felvállalnánk és a megfelelő helyen, időben és módon konfrontálódnánk.
Ez a telihold az érzelmi minták újjászületését támogatja és az Uránusz – mint az azonnal megvalósuló inspiráció – oldja a tudatos és tudattalan énünk közti feszültséget. Szó szerint arra világít rá, hogy

álarcok nélkül élni rendkívül felszabadító.

Érdemes ezekben a napokban még jobban odafigyelni, hogy mennyire vagyunk érzelmi téren önazonosak. Minél jobban elismerjük érzelmeink létjogosultságát, annál kevésbé függünk tőlük. Itt kizárólag a negatív, korlátozott érzelmekre gondolok. Ilyen a kétely, a félelem, a harag, az aggódás,a szorongás, az ítélkezés, a szégyen vagy a bűntudat.

Igen, van, hogy aggódunk, haragszunk, netán bűntudatot érzünk. Önazonosak viszont csak akkor vagyunk, ha miután bevallottuk magunknak az aktuális érzéseinket, a tudatos énünk veszi át felettük az irányítást. Nem fordítva – nem az érzelmek ragadnak magukkal.

Egyszerűen csak hagyjuk, hogy jöjjenek-menjenek. Ezáltal nem ragadnak meg bennünk napokra hangulattá, nem válnak hónapok alatt kedélyállapottá és nem rögzülnek évek alatt olyan személyiségvonássá, amitől már nehéz szabadulni.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails