2020. július 22., szerda

Sorsbelépés

Oroszlán jegybe lép a Nap: 2020.07.22 (10h37p)


Bevezető gondolat: "Az ajtók azért voltak zárva, mert soha nem értettem meg, hogy én vagyok az egyetlen személy, aki kinyithatja őket." (Paulo Coelho)


Egyszerre lesz nyugodt és mozgalmas az Oroszlán hónap. Látványos jegybelépések ugyan nem várhatók, de a felszín alatt – a láthatatlan energiák szintjén – érezhető lesz a kaland formálódása.

Ez az időszak elsősorban rengeteg kérdést fog feltenni nekünk. Na jó, nem transzparensek vagy online kérdőívek formájában, inkább belső párbeszédekre vagy a kialakuló helyzetekből adódó felismerésekre gondolok.

Az Oroszlánnál a legstabilabb az "én", nem csak mint egó, de úgy is mint én-tudat. Itt van lehetőségünk a leginkább (szívvel-lélekkel) azonosulni az önmagunkról kialakított énképekkel vagy mögéjük látva a valódi önmagunkkal.

Ha szeretnénk mind közelebb kerülni Oroszlán-részünkhöz, tegyük fel a kérdést és válaszoljunk őszintén mindannyiszor, mikor elbizonytalanodunk:

"Összhangban van az, amit most gondolok / mondok / teszek a hosszú távú céljaimmal, az életszemléletemmel? Vagy megalkuvásból, lustaságból, kényelemszeretetből kötök mára megint egy kis kompromisszumot?"
A címben szereplő sorsbelépésekre akkor van lehetőségünk, ha mind közelebb kerülünk önmagunkhoz. A virtuális kapukat a hónap konstellációiban találjuk.

Amíg öntudatlanul vagyunk jelen a létezésben, addig életünk úgy tűnik, tőlünk javarészt függetlenül zajlik. Belekeveredünk drámákba, rossz párkapcsolatokban találjuk magunkat, munkahelyünk köszönőviszonyban sincs a hivatásunkkal. Daráljuk az egyforma napokat és csodálkozunk, hogy nélkülünk múlik el az élet. (Villoldo rémálomnak hívja ezt a létállapotot.)

Sorsunkba való belépés akkor történik meg, mikor ráeszmélünk minderre és végre saját álmot kezdünk álmodni.

Ez nem új keletű new age szemlélet, hiszen a mesék vagy a beavatás történetek is erről szólnak. Abban a pillanatban, mikor a mesében szereplő legkisebb fiú a körülményeihez képest elérhetetlen vágyakat fogalmaz meg – átlépi a tér és az idő korlátait azzal, hogy kivetít magát egy vágyott jövőbe – máris erre az útra lép.

Ugyanígy a tarot Mágusa, amikor a Bolond kavargó illúziói helyett imaginálni kezd, vagyis működésbe hozza a teremtő képzeletet.

A sorsteremtés csak akkor veheti kezdetét, ha képesek vagyunk a legteljesebb, leghitelesebb, leginkább összhangban lévő énből útjára indítani azt.

Az Oroszlán hónap legfontosabb állomásai

Július 24., péntek: chokor düchen – tízmilliószoros nap

Az év harmadik és energetikailag (általában) a legnyugisabb teremtő napja. Most azonban a sok feszült fényszögnek köszönhetően lehet, hogy nehezebb lesz pozitív dolgokra koncentrálni, nyugtalanságot, ellentmondást érezhetünk. Ha mégis szeretnénk kihasználni a napban rejlő lehetőségeket, alakítsuk tudatosan nyugalmi állapot felé a napunkat.

Július 25-26., szombat-vasárnap: maja időn kívüli nap és az új ciklus kezdete

Minden évben, július 25-én a maja naptár szerinti "időn kívüli nap" van, Ez a két ciklus közti kapu, ahol a Fehér Magnetikus Tükör energiáján keresztül pillanthatunk az előző évünkre. A Fehér Magnetikus Varázsló évet pedig a Kék Lunáris Vihar év váltja, ami kimozdít, felszabadít bennünket a beragadt élethelyzetekből.

Július 31., péntek: Galaktika központ és leszálló-holdcsomópont együttállás

Újabb láthatatlan kapu: a Tejútrendszer középpontja és a holdcsomópont tengely pontosan egy irányba mutat.

Augusztus 1., szombat: lammas

A nyár és az ősz közti határvonal, az aratás kezdete. Bővebben: Az aratás ünnepe

Augusztus 3., hétfőn: telihold

Az Uránusztól "megfeszítve" szegezhetjük magunknak a kérdést: mennyire éljük önmagunkat? A telihold (17h59p) képletében a Mars-Jupiter kvadrátja is feszegeti a határainkat, egyre nehezebb lesz a régi énképek mentén tovább "működni". Egyre inkább érezni fogjuk, hogy nem működni, hanem ÉLNI akarunk.

Augusztus 5., szerda: Oroszlán Merkúr

Épp napfelkeltekor lép át az Oroszlán jegyébe a Merkúr, így a teliholdnál megfogalmazódott vágyainknak egyre inkább szeretnénk és tudunk is hangot adni. Azokban az élethelyzetekben, ahol valami miatt nem tudunk magunk mellett szólni (megfelelni akarás, félelem, őszintétlenség, önbecsapás), ott éles és folyamatos szembesüléseket tapasztalhatunk.

Augusztus 7., péntek: Rák Vénusz

A Rák jegyébe lépő Vénusz az érzelmi kapcsolataink színét és fonákját hozza felszínre.

Augusztus 15., szombat: retrográd Uránusz

Ezzel egy hónapon keresztül az összes lassú mozgású planéta, a Jupitertől a Plútóig retrográd mozgásban lesz. Ez az időszak hozhat egyrészt lelassulási igényt vagy kényszert, de visszatekintést, befejezetlen ügyek lezárását is eredményezheti.

Augusztus 17., hétfő: Mars-Eris konjunkció

A hosszú Kos útja alatt a Mars háromszor is kapcsolódik az Erishez, így a bennünk zajló viszályokra kaphatunk más szemszögből rálátást.

Augusztus 19., szerda: újhold

Ahogy megszokhattuk, az újhold "összegzi" a hónap alatt tanultakat. A mérleg billenhet a megelégedettség, a céltudatos ambicionáltság vagy a környezetünkkel való folyamatos konfrontáció felé. Rajtunk múlik és azon, hogy mennyire feleltünk őszintén az önmagunknak feltett kérdésekre!

Augusztus 20., csütörtök: Szűz Merkúr

Végül a Merkúr átlép a Szűzbe és néhány napig a Nappal együtt mindketten uralomban lesznek. Az önmagunkról kialakított elképzelések és gondolkodásunk összhangjára pillanthatunk rá ebben a három napban.


Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.

Related Posts with Thumbnails