2020. július 30., csütörtök

Információ, energia és anyag

Galaxis Központ és leszálló-holdcsomópont együttállás: 2020.07.31

Bevezető gondolat: "A végtelen lehetőségek energiáját, csakúgy, mint az anyagot, a tudat alakítja: az elméd. Márpedig ha az anyag energiából áll, akkor helyes a megállapítás, amely szerint a tudat (...) és az energia (...) olyan szorosan összekapcsolódik, hogy a kettő egy és ugyanaz. Elme és anyag tökéletesen egymásba fonódik. Tudatod (elméd) hatással van az anyagra, mert a tudat maga is energia, és az energiának is van tudata. Megvan benned a képesség, hogy hatással legyél az anyagra, mert a legmélyebb szinten tudatos energia vagy: tudattal bíró anyag." (Dr. Joe Dispenza)


Az asztrológiában, a mitológiában, a tarotban azt találom a legizgalmasabbnak, hogy a belőlük kiolvasható tartalmak örök érvényűek. Mivel nem a szavak, hanem a jóval árnyaltabb, rétegeltebb szimbólumok nyelvén "szólalnak meg", így üzeneteik az emberi tudás formálódásával együtt fejlődnek-változnak.

A címben szereplő három momentummal egyre gyakrabban találkozhatunk például a kvantumfizikát laikusok számára is érthetővé tévő Dispenza írásaiban, videóiban. Pedig a trinitás szinte minden gondolati rendszer alapja, így az asztrológiában is felfedezhetjük a minőségek kapcsán.

Az információ a változó jegyeknek felel meg (Halak, Ikrek, Szűz, Nyilas), a kardinális jegyek az energia különböző elemi megnyilvánulásai (Kos, Rák, Mérleg, Bak), végül a fix jegyekben formát öltenek. Anyagi formát a Bikában, akarati formát az Oroszlánban, érzelmi formát a Skorpióban és gondolati formát a Vízöntőben. Ahogy a mottóban is olvashatjuk ezek folyamatosan hatnak egymásra.

Például a köztes lét Halak állomásánál születik meg az adott inkarnáció asztrális (érzelmi) információja, ami a Kos akarati energiájával lép az életbe és a Bika anyagi formájában építi fel a fizikai testet.

Ha ezt a tényt felfedezzük az asztrológiai képletben, akkor láthatjuk, hogy a létezés újonnan felfedezett tudása mindig is a birtokunkban volt. Ez nem az asztrológiai kiváltsága, hiszen a hinduizmus, a tao, a jóga vagy bármelyik archaikus rendszer erre épül, viszont én ezt a nyelvezetet ismerem a legjobban.

De miért is írtam mindezt? Mert ebben az időszakban – nagyjából június 23. és szeptember 6. között – a leszálló-holdcsomópont együtt áll a Galaktika Központtal (továbbiakban: GK). Az együttállás július 31-én válik egzakttá.

Juj! Mindez úgy hangzik, mintha egy sci-fi novellát írnék!
Pedig a GK nem a Csillagkapu vagy a Star Trek forgatókönyvíróinak agyszüleménye, hanem a Tejút Galaxis középső része: sok millió más csillagrendszerrel együtt a mi Naprendszerünk is körülötte kering. A csillagászatban Sagittarius A a jelölése és a Zodiákusban a Nyilas csillagjegy 28. fokán találjuk.

Olyan terület az éjszakai égbolton, ahol a fény és az anyag teljesen eltűnni látszik. A GK egy hatalmas, elképzelhetetlen nagy sűrűségű, szupermasszív fekete lyuk. Hogy lehet anyagi természetű, vagyis sűrű a „semmi”? Erre meglepő módon a teremtéstörténetekből kapunk választ.

A görögök a kezdeti állapotot Khaosnak, vagyis zűrzavaros, anyagi jellegű ürességnek nevezeték, pedig még mit sem tudtak az ilyen csillagászati jelenségekről. Analógiásan mondhatjuk, hogy egy ilyen káoszállapot került most a fókuszba.

Jung kreatív káosznak nevezte ezt – annak a kiindulási, teremtés előtti állapotnak, amiből a végtelen lehetőségek létrehívhatók.

A GK elnyeli az anyagot és az energiát (fényt), cserébe viszont erős rádióhullámokat (információ) bocsát ki magából. A rádióhullám vételéhez megfelelő vevőkészülékre, helyesen beállított frekvenciára van szükség. Rengeteg rádióhullám van körülöttünk, ezen az elven működik a radar, a mikrohullámú sütő, a rádió- és tv-adás, a mobiltelefon, a műholdas kommunikáció, a wi-fi, a GPS. Ha a rádióhullám megfelelője az információ, akkor a vevőkészülék az agyunk.

Nem csak fizikailag rezegnek körülöttünk a rádióhullámok, de a hírek, posztok, videók szintén információkat hordoznak.

A finomhangolást mi tesszük meg azzal, hogy eldöntjük, milyen mennyiségű és főképp minőségű információt engedünk be az életünkbe.

A "hangolókulcs" a leszálló-felszálló holdcsomópont-tengely, ami azt a kérdést szegezi nekünk: Mit nevezünk valóságnak? Másfél éves égi útja alatt világlátásunk, hitrendszereink rapid és mélyreható átalakítása történik meg – akár külső tényezők, mint a pandémia jelenség által, akár belső, útkeresési indíttatásból fakadóan.

A GK-val való együttállása tovább gyorsít a felismerési folyamatokon, így ha szeretnénk magunkévá tenni a gondolatot, hogy tudatunk hatással van az anyagra – nem csak a fizikai testünkre, de a valóságérzékelésünkre is – akkor szuperintenzív módon tehetjük meg mindezt.

Philip Sedgewick, a GK-t kutató asztrológus "kozmikus porszívóként" definiálja a Tejút közepén örvénylő fekete lyukat. Így amíg aktív ez a konstelláció, addig a régi gondolatmintáknak is könnyebben tudunk búcsút mondani és helyettük új világlátást kialakítani.

A lét folyamatos teremtési modelljén belül egyfajta újrateremtés zajlik. Ebben akár aktívan mi is részt vehetünk és a saját javunkra fordíthatjuk a rendelkezésünkre álló égi energiákat.

Ami most történik az az agy evolúciója: játékos, kreatív, teremtő elménk életre hívása.


Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.

Related Posts with Thumbnails