2020. július 20., hétfő

Elköteleződés

A Rák hónap második újholdja: 2020.07.20 (19h33p)


Bevezető gondolat: "Minden egyes ember valódi és eredendő változást idéz elő a bolygón. Amennyiben elkötelezzük magunkat saját tudatosság-utazásunk mellett, valójában jelentős szerepet vállalunk a világ átalakításában." (Shakti Gawain)

☉☽

Ez a hónap olyan volt, mint egy gyors fordulatú centrifuga: alaposan megforgatta, felkavarta érzelmeinket. Akármi is történt velünk, abban valahogy nyakig benne voltunk érzelmileg – cserébe ezekben az intenzív megélésekben saját (automatikus) viselkedésünkre ébredhettünk rá.

Nem az volt az újdonság, hogy dühösek vagyunk, netán félünk, bizakodunk, halogatunk vagy sóvárgunk, hanem az adott érzelemnek a tudatosítása. Akár csak egyetlen pillanatra is átfutott rajtunk ehhez hasonló gondolat – "jé, milyen reakciót váltott ki belőlem a szituáció/másik ember" –

akkor már nem öntudatlanul, hanem teljes valónkkal voltunk jelen.

Ráadásul gyönyörű íve volt a Rák havának, hiszen első perctől kezdve szembenéztünk a szív bátorságával, majd felismertük az érzelmi felelősségünket, most pedig az utolsó újholddal elköteleződhetünk mindamellett, ahova lelkünk irányítja a figyelmet.

Csodásan hangzik, ettől függetlenül az érzelmi munka sosem könnyű, mivel rengeteg elengedéssel jár. Tisztább, magasabb rezgésű érzelmeket csak akkor vagyunk képesek beengedni az életünkbe, ha elengedjük a nem kívánatosakat.

Ráadásul az érzelmi válaszok szorosan – a test kémiájának szintjén – hálózzák be a mindennapjainkat. Így a megszokott érzések átalakítása majdnem olyan, mint egy drogelvonó. Ebből adódik, hogy a negatív mintákból való kilépés nem hogy nem könnyű, de még jó időbe is telik önmagunk "átprogramozása". Ám akár fizikai, akár lelki életmódunkon akarunk változtatni: első lépésünk az elköteleződés lesz.
A Szaturnuszhoz – aki a jelen képlet kulcsfigurája, mert pontosan szemben helyezkedik el az újholddal – gyakran társítjuk a kötelesség kifejezést.

Köteles vagyok gondoskodni a családomról, köteles vagyok megcsinálni a házi feladatot vagy elvégezni a munkát. Életünk gyakran a kötelességektől való szenvedésről vagy épp a kötelességek elől való menekülésről szól.

A kötelességek mentén a külső körülmények "áldozatai" vagyunk, míg az elköteleződés belülről fakad. Szárnyakat és távlatokat ad.

Mennyivel másképp hangzik a fenti példa, ha azt mondom: elköteleződöm a családomról való gondoskodás vagy a feladataim elvégzése mellett!

Mielőtt átlépnénk az Oroszlánba, az újhold képlet ezt a kérdést szegezi nekünk: képesek vagyunk szívvel-lélekkel, sőt mi több – felelősséggel, hosszú távon – elköteleződni valami mellett? Ez a valami lehet egy konkrét cél, de lehet pusztán a saját "tudatosság-utazásunk". Bármi, amivel kapcsolatban meg tudjuk hozni ezt a döntést, azzal "szerepet vállalunk a világ átalakításában".

Mivel a Nap a Szaturnusz oppozíciójával indítja majd a következő hónapot is, így lesz időnk érlelni magunkban a választ, de az Oroszlánban az óvatos kis belső suttogások helyett hangos igenekre lesz majd szükség. Épp olyanra, mint a szavannák királyának tiszteletet parancsoló üvöltése. "Igen, elköteleződöm az új énem mellett!"


Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails