2020. október 21., szerda

A test(iség) ereje

Bika jegyében a Lilith: 2020.10.21 - 2021. 07.17

Bevezető gondolat: "Önmagad által létrehozott mintázatokon keresztül szemléled az univerzumodat - minden képekből, szavakból és címkékből áll (minden ideiglenes), minden érzéki impulzusokkal vegyül, melyek úgy tükröződnek vissza a belső szerkezetektől, mint fény a csillogó felületről." (Frank Herbert)

Idén szinte minden percben készen kell állni valamiféle újratervezésre. Rendkívüli módon felgyorsultak körülöttünk az események és ennek következtében az, amit korábban a világról vagy akár önmagunkról gondoltunk egyik pillanatról a másikra elavulttá válik. Lehet, hogy a januári énünkre májusban már rá sem ismerünk, de akár a nyár alatt is érhettek minket olyan tapasztalatok, amik világszemléletünk újragondolására ösztönöztek bennünket. Az ősz sem hagy bennünket unatkozni, a december pedig hatalmas fináléval zárja a 2020-as évet.

Mondhatjuk azt is, hogy a korábbi hitrendszereink "fellázadtak"
de nem ellenünk, hanem értünk!

Ebből a "rendzavarásból" természetesen az egyik legnagyobb rebellis, Lilith, sem maradhat ki. Márciusban már belekóstolhattunk az erőteljes Kos-energiáiba (Szabadság felső fokon) – ott volt a felfordulás kezdeténél – és úgy tűnik, most sem akar kimaradni semmiből.

Azt tudjátok, hogy én elfogult vagyok, Lilith-tel magával is, de valahogy a Bika Lilith-tel különösképpen. Talán azért, mert itt egy jól körülhatárolható, érzékiséggel átitatott, fizikai energiáktól felhevült arcát mutatja. Ráadásul a Földanya-mítoszokkal is felfedezhetjük az összefonódást, melyeket

a női energiák közül nem a kedvesség, hanem a termékeny
– vagy épp pusztító – erő jellemzi.


A Bika Lilith sajátosságai

A Bika – vagyis a szarvasmarha – a bőség, a gazdagság, a termékenység és a táplálás szimbóluma. A mezőn gondtalanul legelésző tehén is az érzékiséget képviseli: békésen élvezi a napsütést, a fű ízét, a virágok illatát. Szilárdan áll a négy lábán, megtestesítve a fizikai-anyagi világ stabilitását. Mindemellett a legnagyobb áldozati állat is, nem csak méret, hanem érték tekintetében.

Lilith megnyilvánulása ennél a jegynél szintén ez, bár a maga végletes megélésén keresztül közvetíti az szenzualitást, illetve az áldozatot. Akinek a születési képletében Bika Lilith található, azoknál a birtoklás és a veszteség, az életélvezet és a róluk való lemondás kéz a kézben járnak.

A spirituális világ kettősségét is itt fedezhetjük fel: az anyag nehezen összeegyeztethető a szellemmel. Legalábbis a korábbi hitrendszereink szerint. Az istenkeresés a fizikai világról való lemondással, sőt gyakran annak totális elutasításával járt (papok, apácák, jógik).

Mostanában kezdjük (újra) felfedezni a szellem és a test, sőt mi több: a fizikai világ szoros kapcsolatát. Gondolkodásunk, tudatosságunk befolyással van az anyagra.

Biztonságérzetünk ebben az évben meglehetősen ingatag, bár fizikai szinten csak utolértük azt a változási folyamatot, ami már jóval korábban megkezdődött a láthatatlanban.

A Bikában járó Uránusz már intenzíven elkezdte lebontani azokat az eszméket, amiket rendíthetetlen valóságnak véltünk (Semmi sem az, aminek látszik), most pedig a Lilith is hozzáteszi a saját rejtett tartalékait.

A gondolat amit hátra kell hagynunk az, hogy a múltunk áldozatai vagyunk és helyette át kell adni magunkat egy újfajta – érzéki – megtapasztalásnak.

Az önkéntes áldozatokat, vagyis a tudatos elengedést az istenek és az istennők mindig nagyra értékelték és bőkezűen jutalmazták. Ha azonban valaki nem működik együtt velük – az aktuális áramlatokkal – akkor lemondásra kényszerítő helyzetekkel, veszteségekkel találhatjuk szemben magunkat.

Bár kényelmesnek tűnik, a halogatás és a lustaság ebben a kilenc hónapban nem a legjobb stratégia. Könnyebb a megszokott felé menekülni, mint az új felfedezésében elmerülni. A Bika játszmája a ragaszkodás, a birtoklás: a rossz szokásaim, a betegségeim is legalább az enyémek!

A testi dolgok felfokozódhatnak, erősebbé válhat a szomatizálás: könnyebben fordulhatnak a lelki tünetek betegséggé, mint általában. Ám fordítva is igaz: gyógyulni is hasonló gyorsasággal lehet!

Hasonlóképpen a veszteségtől való félelmeink "testet ölthetnek", szintúgy a pozitív teremtésünk is szinte azonnal megjelenik az életünkben.

A Bika Lilith a testi élményeken keresztüli felismeréseket is magában hordozza, így érdemes nagyon figyelnünk arra, mi a jó számunkra. Ételek, italok, mozgás, pihenés és nem elhanyagolható szempont – a szexualitás – terén.

IDŐSZAK:

1923. június 29. – 1924. március 23.
1932. május 3. – 1933. január 27.
1941. március 8.  – 1941. december 2.
1950. január 12. – 1950. október 8.
1958. november 17. – 1959. augusztus 14.
1967. szeptember 22. – 1968. június 18.
1976. július 27. – 1977. április 24.
1985. június 1. – 1986. február 27.
1994. április 7. – 1995. január 2.
2003. február 10. – 2003. november 8.
2011. december 16. – 2012. szeptember 12.
2020. október 21.  – 2021. július 17.


A Lilith jelenlegi Bika-tranzitja

A mostani Bika Lilith a veszteségélményeink átértékelése, az érzékeink felszabadítására és az érzékelésünk kiterjesztése szeretne megtanítani bennünket. Lássuk a legfontosabb égi állomásokat!

1.

Leckéje meglehetősen hamar nyilvánvalóvá válik, mivel október 23-án a Nap átlép a Skorpió jegyébe, ahol rögtön szembe találja magát a Bika Lilith-tel. A tudat (Nap) transzformáló (Skorpió) hatása itt a legerősebb, így érdemes foglalkoznunk a fentebb felsorolt témákkal.

2.

A következő nagy horderejű fényszög-kapcsolat december 22-re esik, amikor a Lilith utoléri az Uránuszt. Ez több szempontból is igazán izgalmas. Részben azért, mert utoljára 79 éve, 1941. november 18-án volt ebben a jegyben találkozójuk. Másrészt azért, mert az idei év legmozgalmasabb napjai következnek: december 21-én lesz a Vízöntő Jupiter-Szaturnusz egzakt együttállása), 22-én pedig a Lilith-Uránusz mellett a Mars-Eris utolsó konjunkciója is Indulati transzformáció). Ejha!

3.

2021 elején (január 29.) rögtön kapunk az előző dátumról egy kis emlékeztetőt, ekkor a Mars, még mindig az Uránusz hatókörében együtt áll Lilith-tel, az elmélet könnyen gyakorlattá válik.

4.

Jóval szelídebb, élvezhetőbb tapasztalatok várnak ránk május 2-án, amikor a Bika jegyet uraló Vénusz csatlakozik Lilith-hez. Itt már azt a kérdést tehetjük fel, hogy mennyire értékeljük magunkat, mit engedünk meg a fizikai élvezetek síkján, mennyire tudjuk spirituálisan megélni az anyag-anyagiak nyújtotta lehetőségeket.

5.

Nem kell sokat várni egy újabb tudatosítási állomásra, május 13-án a Nap szemszögén keresztül összegezhetjük az elmúlt időszakunkat.

6.

Végül csodás zárása a Lilith Bika-útjának a június 16-i Algol együttállás, amit egy Plútó trigon is megtámogat. A két planéta izgalmas, kreatív teremtő erőket szabadíthat fel bennünk, igaz ezek nem hullanak az ölünkbe, kizárólag az önismereten és az önfelszabadításon keresztül érhetők el.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.

Related Posts with Thumbnails