2022. július 28., csütörtök

Összerendeződni önmagunkkal

Újhold az Oroszlán havában: 2022. július 28. (19h55p)

Bevezető gondolat: "Káoszelmélet: a véletlenül megjelenőben valójában van valami állandóság, ami matematikailag levezethető. Az események kezdeti állapotukban talán össze nem függőnek és véletlennek tűnnek, de végül mégis rendszer vélhető fel bennük és a végén minden rész egységesen összeillik." (Káosz c. film)

Bár most az Oroszlán újhold a téma, mégsem vele, hanem az aszcendensen álló Plútóval szeretném kezdeni a bejegyzést. Azért, mert ha szeretnénk megérni, mi zajlik a világban megint vissza kell utaznunk az időben...

A Plútó jegyváltásai nagy nyomatékkal bíró események, mert a planéta szélsőséges mozgását figyelembe véve előfordul, hogy egy emberélet alatt mindössze 2-3 különböző plútói tapasztalattal találkozunk. Most épp a rövidebb íven mozog, vagyis a II. világháború óta lassan a hetedik jegyen halad keresztül. Ez rengeteg, mivel a Plútó nagyon mély és gyökeres változásokat hoz azokon az életterületeken, ahol áthalad.

Az elmúlt 80 évben átrendeződtek a családmodellek, a hitrendszerek – gyakorlatilag fenekestül felfordult minden. A Plútó korábban is ugyanúgy keringett a Naprendszerben, mint most, mégsem okozott ilyen "húsdaráló-szintű" folyamatokat. Ez azért van, mert az égi jelentségek felfedezésével emeljük be a kollektív tudatba az adott energiákat. 1930 előtt még nem nyílt meg a tudatalatti, a mélylélektan, a tehetetlenségi tapasztalatok feneketlen bugyra.

A Plútóhoz hozzáadódik továbbá, hogy világkorszak-váltásban vagyunk – az emberiség itt topog a Vízöntő-korszak küszöbén. Vagyis "nem csak" 12-20 éves ciklusokról, hanem 2160 éves éráról beszélünk.

2008-ban, amikor a Plútó belépett a Bakba egy igen komoly előkészítés kezdődött. Ez ténylegesen az új világkorszak előszobája, ahol fogasra kéne akasztanunk minden feleslegessé vált régi, elhasználódott gondolkodást, hogy 2023 márciusa és 2024 novembere között méltó módon léphessünk be a Föld új életciklusába.

A Bak jegybe lépést egy gazdasági válsággal köszöntöttük. Ennél tisztábban nem is találkozhattunk volna az energia lényegével, ugyanis egy olyan rendszer "durrant ki", ami mögött nem volt valódi értéktartalom. Megkezdődött (volna) a rendcsinálás folyamata, az úgynevezett "medertakarítás".

A Bak jegyet uraló Szaturnusz kíméletlen őrzője az új korszak küszöbének. Feltételei szigorúak, tradicionális törvények, egyetemes erkölcsi normák. Míg a jupiteri törvény az, amit a Briliáns elmék sorozat ügyvédi fregolikabátjával azonosíthatunk (jogi kiskapuk), addig a szaturnikus törvény belső, mély, ezoterikus morálból fakad.

Nem azért nem lopom el a másik pénztárcáját, mert észreveheti, hanem mert ESZEMBE SEM JUT ilyesmit elkövetni.

2008 óta nagyon sok "izgalmas" energetikai tapasztalaton vagyunk túl. Kezdtük az Uránusz-Plútó kvadrátjával, ami a Kos-Bak jegy között utoljára az Egyiptomi Középbirodalom idejében volt példa. És akkor sem hét hosszú éven keresztül! 2012-ben ismét volt egy kvantumugrás, ami a rezgésszint-emelkedéssel volt összefüggésben (Közeledik...)

Akadt még "bazi nagy metszőolló", transzgenerációs-minták kisöprése, ami szintén egy ritka fényszöggel függött össze, korábban a reformációt köszönhettük neki (Jelemen vagyok).

Tudom, hogy ez itt most adat adat hátán, egyszerűen csak az asztrológia eszközével is szeretném megerősíteni, hogy ITT BIZONY NAGY HORDEREJŰ FOLYAMAT ZAJLOTT-ZAJLIK.

Olyan energetikai történésekről van szó, amiben nincsenek korábbi tapasztalataink! Ilyen horderejű transzformációról nincs feljegyzésünk az emberiség ősemlékezetében.

Az Oroszlán hónap még visszadob minket a korábban említett II. világháborús energiatérbe (ne csodálkozzunk, hogy mostanság sok párhuzamot érzékelhetünk), ez a képlet alján kirajzolódó Mars-Uránusz-felszálló holdcsomópont feszítése. De erről jövő hétfőn írok majd bővebben.

A Plútó úgy került ismét terítékre, hogy a belépésnél feladja (2008) és a kilépésnél (március elején érte el a jegy utolsó előtti fokát) felkérdezi tőlünk a leckét.

Mi is volt az? RENDRAKÁS! Megtörtént? Bizony nem. A rendszerek megrendültek (gazdasági, politikai, egészségügyi, oktatási), de nem hogy nincsenek új alternatívák, de a régi működésmódoknak is a lehető legrosszabb oldalát éljük globális szinten. A világ (egy bizonyos aspektusból) nem előre megy, hanem hátra.

Energetikai szinten ennek is megvan a magyarázata. Newton III. törvénye kimondja: "Az erők mindig párosával lépnek fel. Két test kölcsönhatása során mindkét testre egyező nagyságú, azonos hatásvonalú és egymással ellentétes irányú erő hat."

Van egy elképesztő húzóerő, ami az emberiség tudatváltása irányába inspirál bennünket. Ez most már nagyon erősen itt van, kopogtat a térben. Erre az ellentétes irányú válasz mindaz, amit a hétköznapokon keresztül érzékelünk.

Képzeljétek el, hogy a Bak Plútó karmikus múltjához a szűkös körülmények közti erős túlélési ösztönök köthetők, mint amilyenek a sivatagi beduin törzsek vagy a kietlen havas tájak eszkimói. Nehezen termő, netán terméketlen vidékeken való élet. Ha nem is homokviharban, teveháton, oázis után kutatva tengetjük a napjainkat, de bizonyos analógiákat felfedezhetünk.

A Bak Plútó megpróbál visszavezetni minket a természethez, az ökológiai békéhez, az önfenntartó közösségekhez.

Itt jön képbe az egyén szerepe. És az Oroszlán újhold üzenete. Ebben a kavargó-átalakuló káoszban arra várunk, hogy jöjjön egy kiválasztott, egy szuperman, egy messiás, aki vezet minket. Aki megmutatja a helyes utat. Aki megmondja, mit kellene tennünk.

Várunk, várunk, mégsem érkezik el.
Mert rá kell ébrednünk a kiválasztott az, aki választott!

A Bak jegy a spirituális felnőtté válásunk, a felelősségvállalásunk küszöbe is egyben. Mindenki, aki ezt választja – nem másban keresi a hibát, nem mutogat kifelé – plusz egy fő a mérleg előre billenő serpenyőjében.

Mindenki, aki önmagához rendeződik eggyel kevesebbet ad hozzá ehhez a káoszhoz.

Az Oroszlán újhold a tökéletes én-egység: szívvel-lélekkel tudom, ki vagyok. És nem csak tudom, büszkén vállalom is önmagamat.

Királynak lenni – és elsősorban az életünk felett uralkodni – az tényleg mámorító. 

Az Oroszlán és a Bak jegy közti hasonlóság a hierarchia, a tekintély, a legmagasabb szintű apai (maszkulin) minőség. Nem a patriarchális társadalom sérült-csorbult, folyamatosan kompenzáló megnyilvánulásáról beszélek, hanem a felelősségteljes teremtőerő-birtoklásról. Az egyensúlyról.

Ami nem kívülről fog megérkezni... Mert észre kell vennünk, milyen fontos szerepünk van sorsunk alakításában...


Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát! 

Related Posts with Thumbnails