2023. április 19., szerda

Kijárat a mindenségbe

Második Kos újhold, teljes napfogyatkozás: 2023.04.20 (06h13m)

Bevezető gondolat: "Egyszer. Mindig csak egyszer. Mindig először, mindig utoljára. Nem a törvényt keresni. Szabadnak lenni. Nem alkalmazkodni. Elhatározni. Nem a megszokás. A váratlan. A kaland. A veszély. A kockázat. A bátorság... a küszöbön állni. Folytonos átlépésben lenni. Élve meghalni, vagy meghalva élni. Aki ezt elérte, szabad. És ha szabad, belátja, hogy nem érdemes mást, csak a legtöbbet." (Hamvas Béla)

Tagadhatatlanul itt a tavasz. Ennek az évszaknak jellemzője a vibrálás, az élettel töltődés, a hirtelen, ugrásszerű változás. Egyik nap még fagy hajnalonta, másnap már 21 fokban élvezzük a napsütést. Tegnap még épphogy ébredeztek a rügyek, ma teljes virágpompájukban díszelegnek a fák. Évről évre a zsigereinkben érezzük mi is ezt a váratlanul érkező, felpezsdítő változást, a mostani Kos hónap azonban

egy jóval nagyobb, "univerzális" átrendeződés előszele.

A formálódás tulajdonképpen a tavalyi napéj-egyenlőséggel kezdődött, amikor a jegybe lépéshez az újhold is társult.

Újholddal belépni a jegyekbe mindig erőteljes, hiszen ilyenkor nem csak tudatosíthatjuk (Nap) az adott energiákat, hanem érzelmileg is azonosulunk (Hold). Az érzelmi azonosulástól nem lesz jobb vagy rosszabb a tapasztalat – de mindenképpen mélyrehatóbb! A pozitív vagy negatív érzelmi megélés nagyban függ az alapkarakterünktől, de az adott élethelyzetektől is.

Ám akár akartuk, akár nem, ezekben a hónapokban az élet képzeletbeli radírokat nyomott a kezünkbe, hogy bizonyos mértékben töröltük tisztára a korábban bevésett elképzeléseinket, rögzült gondolkodási vagy viselkedési mintáinkat.

Lehet, hogy már konkrét lépéseket tettünk a változás felé, netán a jövőre vonatkozó elhatározások születtek meg, de az is megeshet, hogy egyelőre még csak korábbi betonbiztosnak hitt elképzeléseinket értékeltük át.

Akadtak olyanok is, akik alaposan megkapaszkodtak a komfortzónájuk peremében, félve-elutasítva az átalakulást. Ők azonban azt tapasztalhatták, hogy kezdenek beszűkülni a lehetőségek, érzékenyebbé vált a tűréshatáruk vagy a körülmények kezdték el lökdösni őket a átstrukturálás irányába.

Még ott is, ahol nem is történt gyakorlati előrelépés, az energetikai térben már ott rezeg a változás.

Elég csak végiggondolnunk, mennyi minden történt velünk ebben a hét hónapban és máris látni fogjuk az intenzitást!


Az újhold képlete

Ennek asztrológiai magyarázata a Plútó jegyváltásával aktualizálódó Vízöntő világkorszak (Szép új világ?) – a kollektív transzformáció – amit a Kos jegy be- és kijárati újholdja foglal keretbe.

Maga az átalakulás hosszú folyamat, maga a Plútó jegyváltás is éveket vesz igénybe, de ez a Kos hónap egy "ütős" elindulás volt. A Bejáratnál (a sábai szimbólum értelmezése szerint) megkezdődött önmagunk realizálása, a kiléptető kapu pedig a társadalmi együttműködés szükségességére hívja fel a figyelmet.

Fontos, hogy meghatározzuk, kik vagyunk, mit akarunk, de nem légüres térben létezünk, ezért

magunkat folyamatosan össze kell egyeztetnünk a körülményekkel is.

A Kos és a Bika szoros határán mozog ez a képlet, aminek köszönhetően az előttünk álló hónapban nagyon élesen láthatjuk, hogyan hatol be a szándékunk az anyagba – vagyis romboló indulataink vagy építő indíttatásaink azonnal testet öltenek a valóságunkban.

A totális átalakulást még két jelölő igazolja. Egyik eleme ennek a napfogyatkozás, amit az újhold mellé rendeződő felszálló-holdcsomópont okoz.

Ez egy hibrid fogyatkozás lesz, ami azt jelenti, hogy teljesnek látszik Ausztrália keleti pontjain és Pápua- Új-Guinea egyes területein és gyűrűsnek látszik Indonéziából, a Fülöp-szigetekről, Malajziából, illetve az Ausztrál kontinens többi területéről. (Észlelési térkép)

Bár a hibriditás csillagászati fogalom, asztrológiai értelemben is kevert: a Nap-Hold a Kos jegyéből, a holdcsomópont azonban a Bikából kapcsolódik össze. Ennek a tengelynek az üzenete: öleld magadhoz az életed!

De ne úgy, ahogy eddig próbáltad, hanem úgy, ahogy neked, a személyiségednek, az önmagadról alkotott elképzeléseknek igazából megfelel!

Erre reflektál a fentebb említett Vízöntő Plútó kvadrátja is, ami arra próbál minket ösztönözni, hogy lássuk teljesen új szemmel, progresszív szellemiséggel, megújuló lélekenergiával a minket körülvevő világot.

Mivel az újholdat elhagyva a Nap négy órával később már bejelentkezik a Bika jegyébe, így a következő bejegyzésben folytatjuk még az itt megkezdett témát.


Itt is megtalálsz:


Related Posts with Thumbnails