2023. április 21., péntek

Tudatos valóságformálás

Bika jegyében a Nap: 2023.04.20 – 05.20

Bevezető gondolat: "A világban élő ember nem láthatja Istent. Az Istenben élő ember tisztán látja a világot." (Pilinszky János)

Sosem unalmas egy asztrológiai képlet, ám ez most tényleg sok szempontból különösen izgalmas. Egyedi. Megismételhetetlen... A Kos jegyét egy újholddal zártuk (Kijárat a mindenségbe) és a Bika jegyét ugyanazzal, de egy teljesen más minőségű újholddal kezdtük el.

Ez az átjáró tényleg egy teljesen új energetikai térre nyílik.

Kicsit olyan ez, mintha hirtelen C. S. Lewis csodavilágban találnánk magunkat. Meséjében egy vidéki házban négy játszadozó gyerek bújócskázás közben ráakad egy ócska, hétköznapi ruhásszekrényre. Ennek a szekrénynek az egyik oldala a mi "ismert" világunkra nyílik, a másik pedig Narnia földjére vezet. Ezen a térfélen a II. világháború dúl, a németek Londont bombázzák, odaát pedig a Fehér Boszorkány és Aslan, az oroszlán vívja végső csatáját. A külső értelmetlen háborúval szemben a belső erkölcsi iránytű szerint is megfogható jó és gonosz ütközik össze.

Ráadásul a négy gyermek odaát felnő, jellemük "átnemesedik": királynővé és királlyá és a négy kardinális erény képviselőjévé válnak.

A párhuzamos dimenziók, a multiverzum-elmélet most kezd ébredezni, egyre szaporodnak a témával foglalkozó filmek (kezdve a Csillagkapuval, a Mátrixon át egészen az MCU legújabb epizódjai), de a mesekönyv bizonyítja, hogy már az ötvenes években Lewisben is megfogalmazódott ez a kérdés.

Mára a multiverzummal a fikción túl a kozmológia, a fizika, a csillagászat, a filozófia, a vallás, a pszichológia, sőt az asztrológia is foglalkozik. Gyerekcipőben jár mind a kutatás, mind a megértés, hiszen egyelőre a 4 dimenzió az, amit képesek vagyunk felfogni.

A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy az, ami az emberi gondolkodás perifériáján megjelenik, előbb-utóbb képesek vagyunk kézzel fogható valóságot formálni. Kedvenc példám Verne Holdutazása, aminek leírásával több mint 100 évvel előzte meg a megvalósulást, de itt a mesterséges intelligencia hétköznapivá válása is, mint bizonyíték.

Az emberi tudat teremtőereje határtalan. Épp ezért nem (lenne) mindegy egyéni és kollektív szinten is, milyen gondolatokkal, víziókkal formáljuk a világot.

Nem tudom a Narniához hasonló, jól körülhatárolható párhuzamosan létező világok ideájából mikor lesz a tudatunk számára felfogható valóság. De egyre többen fogalmaznak meg magukban vagy félhangosan ilyen mondatokat: "mintha teljesen más világban élnék, mint a körülöttem lévők".

És ehhez nem kell Aslan birodalmába lépni, elég csupán másképp gondolkodni, érezni, érzékelni, vágyni.


Alapenergiák

A Bika jegybe lépés képlete szinte ugyanaz, mint az újholddé: a Nap mindössze 10 fokpercet változott, a Hold két fokot lépett előre, az aszcendens pedig két jegyet. Mégis – ahogy azt korábban is írtam – egészen más energiák kristályosodnak ki benne.

Folytatása az előző bejegyzésnek, de a zsúfolt, poros szobából – ha akarjuk – Narnia friss, havas tájain találhatjuk magunkat. Gyerekkort hátrahagyva a felnőtté válás, a személyes felelősségvállalás kalandjában és kihívásiban ébredhetünk fel.

Világunk az információ, az energia és az anyag végtelen egymásba áramlása.

Ezek nem ok-okozati tényezők, hanem EGYSZERRE LÉTEZŐ, szorosan összetartozó fogalmak. Energia az elindító szándék, "én akarok valamit", ebből csapódik le intellektuálisan az információ, aminek az eredménye a fizikai-anyagi megvalósulás. De a sorrend, az irány lehet másmilyen, lehet szándékolt vagy a tudattalanból fakadó.

Általában ebben a sorrendben, jól bevált stratégiák szerint kezdjük el csinálni a dolgokat. Vagy még inkább öntudatlanul "elszenvedni" a szokásos forgatókönyveket.

A Bika újhold, felszálló-holdcsomópont együttállása, illetve a Vízöntő Plútója erőteljes nyomást, ösztönzőerőt gyakorol arra, hogy

ne a megszokott módon cselekedjünk!

Változást csak akkor érhetünk el, ha kilépünk a gondolkodásunk korábbi (négydimenziós) modelljéből és felismerjük a létezésünkben lehetőségként felmerülő Narnia-megoldásokat.

A kontrollfreek világunkban elsősorban (és szinte kizárólagosan) az anyagra, vagyis a végeredményre koncentrálunk. Megfeledkezünk arról, hogy magát a formálás folyamatát milyen energiával és információkkal töltjük fel.

"Úgysem fog sikerülni!" "Ezt így nem lehet." "Múltkor is csak megszívtam." "A Jóskának sem jött össze." "Ilyen körülmények közt nem lesz jobb." – ezek a mondatok származhatnak belülről vagy kívülről: torzíthatják mind az energiát, mind pedig az információt. 

Persze akarjuk, sőt a többiek is a legjobbat akarják nekünk, de végső soron ezekből a téglákból épül fel az épület. És csodálkozunk, ha összeomlik minden...

Lássuk meg, hogy a korábbi gondolkodási és teremtési módok egyre kevésbé működnek. Ebben a nagyon erős 5 planétás, fizikai Bika közegben szinte minden azonnal testet ölt! Így még fontosabb lenne tudatosítanunk az érzelmeink (Rák aszcendens), az intuíciónk (Halak MC) és a gondolkodásunk életformáló hatásait (Vízöntő Plútó).


A Bika hónap dinamikája

Ahogy nézem, meglehetősen mozgékony hónap vár ránk, planéták előre-hátra, átlépésben, találkozásban, emlékeztetőkkel és útjelzőkkel szegélyezik a Bika jegyét. Ilyen változékonyságban különösen fontos, hogy legyen egy szilárd – tudatos jelenléttel földet – tengelyünk!

Először a Merkúr kezd el hátrálni, április 22-én, szombaton. Bár jegyhatárt nem lép át, megnehezíti a progresszív, haladó másképp-gondolkodást. Ebben a jegyben a legjellemzőbb a "begyöpösödött, makacs" világlátás, a halogatás, vagyis külső támogatás helyett most csak magunkra hagyatkozhatunk, ha változtatni akarunk.

Első összegzésünk április 24-én, hétfőn lesz, amikor a Nap pontosan beéri a Bika-Skorpió holdcsomópont-tengelyt. A Magunkhoz ölelni az életet bejegyzésben a fizikai világhoz, a testünkhöz való újrakapcsolódásról esett szó, megnézhetjük, hogy hová jutottunk ezen a téren az elmúlt másfél év alatt.

26-án, szerdán, az aszteroida Lilith mozdul előre, ami a színfalak mögött "dolgozza meg a lelkünket", főként a bűntudat és az áldozatszerepek átformálásában segít. A Halak Szaturnusz révén egyre tudatosabban.

Pénteken, 28-án a Plútó áll meg, majd egy hét múlva, május 5-én, a holdfogyatkozásos telihold mellett kezd el hátrálni. Megint "ellene mozdul" az előrehaladásunknak, de muszáj lesz még többször visszalépnie a Bak jegyébe, hogy a lemaradókat is felcsatlakoztathassuk. Maga a félárnyékos holdfogyatkozás hazánkból is látható lesz, ráadásul rendkívül erőteljes érzelmi intenzitást mutat a képlet.

Kis lágyságot hoz az életünkbe a május 7-én, anyák napjának vasárnapján Rák jegyébe lépő Vénusz. Ez segít az élet kellemes, komfortos, szeretettel teli oldalára irányítani a figyelmünket.

Újabb számvetés 9-én, kedden, most a Nap-Uránusz együttállás révén szintén a valóság jelenlegi alakulásán merenghetünk el (Semmi sem az, aminek látszik).

Május 16-án, kedden, megint többféle mozgás lesz:  végre direktbe fordul a Merkúr, továbbá a Jupiter átlép a Bikába. Ez alapvetően elősegíti a bejegyzésben felvezetett másfajta valóságformálást, de személyes tudatváltás nélkül "egy másik dimenzióban" fog a bőség learatása megtörténni.

Ugyanez a Jupiter 18-án, csütörtökön, egzakt kvadrátba kerül a hátráló Plútóval. 2020-ban elindult folyamatokra "kérdez rá" ez a konstelláció, sikerült bármit is beépíteni az életünkbe abból, amit ott tapasztaltunk? (A változás állapota)

Nem aprózzuk el a hónapzáró újholdat sem, 19-én, pénteken az Algollal fog összekapcsolódni a Nap és a Hold, vagyis a legbelső félelmeinktől szabadulhatunk meg vagy velük nézhetünk farkasszemet.

Zárásként, 20-án, szombaton, a Mars átlép az Oroszlánba egy szigorú átfutó kvadráttal, ami a cselekvőerőnk és a lelkierő összefüggéseire nyithat új felismeréseket.


Itt is megtalálsz:

Related Posts with Thumbnails