2022. október 11., kedd

Tökéletes tökéletlenség

Aszteroida Lilith a Szűzben: 2022. október 11. – 2023. július 31.

Bevezető gondolat: "Nem vagy tökéletes, de tökéletesen saját magad vagy. Ez tesz olyan szeretetreméltóvá és értékessé a számomra." (Kristiane Allert-Wybranietz)

Tíz évvel ezelőtt, mikor a Lilith-ről tanultam, minden alkalomra az előző témából egy rajzzal kellett készülni. A Szűz Lilith kapcsán egy meztelen nőalakot ábrázoltam, aki lehajtott fejjel meredt maga elé. A kezében egy megrágott, összeszáradt, férges almacsutkát szorongatott. Körülötte hatalmas, egészséges és érett gyümölcsök kellették magukat, de ő észre sem vette. 

A rajzot felidézve tegnap "photoshoppoltam" egy hasonló hangulatú képet – ezt osztottam meg veletek a Facebookon. Anélkül, hogy bármiféle asztrológiai konkrétumot előrevetítettem volna, kizárólag az asszociatív képességetekre voltam kíváncsi: milyen gondolatot indít el bennetek ez a fotó. Sok évnyi tarot-tapasztalat után is az mondom, döbbenetes, hogy a rejtett tudás – az összefüggések és az analógiák látása – milyen mélyen ott van mindenkiben! Meg fogjátok látni a saját és mások kommentjei függvényében, mennyire értitek az energia lényegét! És ez a legfontosabb! Hogy felébresszük magunkban ezt a mély, ősi bölcsességet.


Az aszteroida Lilith

Az első aszteroidát 1801-ben azonosították. Kétszáz év alatt több százezert tartunk nyilván – közülük 19.000 saját névvel is rendelkezik. Havonta körülbelül tízezer új égitesttel gyarapodik a lista, a legutóbbit alig egy hete regisztrálták. Egy aszteroida lehet 1 m vagy 1000 km hosszú – vagyis az "űrtörmeléktől" kezdve egyharmad holdnyi.

A Lilith nevű aszteroidát 1927. február 11-én jegyezte fel Algírban egy csillagász. A név ihletője eredetileg nem a mitológiai nőalak volt, hanem egy fiatalon elhunyt francia zeneszerzőnő, Lili Boulanger. Sorszáma 1181: sokadik a sorban, mérete sem túl jelentős, átmérője mindössze 23 km, ami nagyjából Budapest-Vecsés távolságnak felel meg.

Mégis a sok "semmi extra" ellenére az asztrológiai képletben meglehetősen "fajsúlyos" mutatóvá vált. Aszteroida Lilith a bennünk élő lázadó ösztönöket képviseli.

 "Lázadni mindig ott kezdünk, ahol korlátozva érezzük magunkat. Azokra az energiablokkokra mutat rá, ahol elnyomást, az értéktelenséget éljük meg. Itt gyűlik fel bennünk egy csomó belső sérelem, elutasítottság.

Az aszteroida Lilith feldolgozása nem a kapcsolatokon keresztül történik. Jóval magányosabb, mély, egyéni belső úton vezet végig bennünket. Lilith azt mondta: 'Elég!' Elég az alárendeltségből, az egyenlőtlenségből, abból, hogy mások mondják meg, hol a helyem, mit érezhetek, mire vagyok hivatott."

A női erő ébredezésével a hagyományos, többnyire maszkulin nagy bolygókon túl ezek a feminin lélektöredékeket szimbolizáló planéták is egyre fontosabb szerepet kapnak önismeretünkben.

A kisbolygó-öv, ahol ezek az aszteroidák keringenek, a Mars és a Jupiter pályája közt található, vagyis a személyiségjelölők és a sorsbolygók között. Ezért a velük való foglalkozás segíti a tudatos sors-korrekciókat.


Mindez a Szűz jegyében...

A Szűz a világ tökéletes rendjére emlékeztet bennünket: visszatükrözi a köztes lét (Éden) makulátlanságának illúzióját. A gyakorlatban azonban itt sűrűsödik össze a tudatalatti összes "tökéletlensége". A bűntudat, a kitaszítottság és a szégyen érzése, ami megbetegíti a testet és a lelket. Az ismétlődő, makacs gondolatok, amik nem hagynak kilépni minket az elme mókuskerekéből. Komfortzónába szűkített rutinok, amik ellehetetlenítik a fejlődést.

Tökéletességről beszélünk, de az emberi ideológia kreálmányát és nem a természet hibátlanságát értjük alatta. Címlapfotó alakra, samponreklám frizurára, romantikus regény főhősökre vágyunk, karriert "építünk" és katalógusból csinosítjuk az otthonunk. Sőt a külsőségeken túl a belső követelményeink is az egekig szöktek: eszményien boldogok, állandóan motiváltak, céltudatosak IS akarunk lenni.

Feketén-fehéren látjuk a világot: tele elvárásokkal, előítéletekkel, ami miatt fontosabb lett, hogy mit gondolnak rólunk mások, mint az, hogy hogyan érezzük magunkat.

● Fűt-fát kritizálunk, de a kritikával nem tudunk mit kezdeni.

● A körülmények áldozatának érezzük magunkat, de nem akarunk áldozatot hozni.

● Vagy mások kárára áldozzuk fel magunkat, ahelyett hogy a saját határainkat tisztelnénk.

● Azt akarjuk, hogy szeressenek bennünket, de igazán mi sem szeretjük önmagunkat.


Hosszan időzve...

Az aszteroida Lilith átlagosan két hónapig van egy jegyben, viszont olykor (retrográd mozgásnak köszönhetően) hosszabb időre "beragad". Ez történik most is: kilenc hónapot tölt el a Szűzben: annyit, mint normál esetben a Fekete hold Lilith. Aki egyébkén majd jövő októberben követi – vagyis legalább másfél év áll rendelkezésünkre ezzel a feladattal bíbelődni.

Bőven lesz időnk hát kihordani és világra hozni és kapcsolati szinten újrafogalmazni a lázadásunkat!

A Bika Hold trigonjának köszönhetően nagyon intenzíven foglalkozhatunk a testérezeteink. Visszavezethetjük a tudatosságunkat a testünkbe, elkezdhetjük "meghallani", hogy egy-egy helyzetben hogyan is érezzük magunkat valójában. (Magunkhoz ölelni az életet)

Ezzel egy időben a "spiritualitást" a tökéletes eszme helyett, mindennapi gyakorlattá kell tenni. 


Szűkösség helyett bőség

Térjünk vissza a bevezetőben ábrázolt képre. Hányszor van az, hogy bár az élet a maga módján "tökéletes" (még ha nem is skatulyából kihúzott módon), mi mégis a hiányokra, problémákra, "elcseszettségekre" koncentrálunk.

Egész életünk elmehet arra, hogy belekapaszkodunk a "romlott almáinkba", ahelyett, hogy elengednénk őket és valami másért, frissebbért, egészségesebbért nyúlnánk.

Az elengedés nem könnyű (Szűznél vannak a legmélyebb gyökereket eresztett berögződések), hiszen sokszor el sem hisszük, hogy többet-jobbat érdemlünk, vagy hogy egyáltalán (lét)jogosultságunk van változtatni a helyzetünkön.

Tegnap nagyszerű meglátásokat sorakoztattatok fel. Több, mint 50 üzenet érkezett a kép alá, így nem tudom szó szerint bemásolni mindet, de szeretnék mazsolázni belőle, mert így egyértelmű lehet számotokra, hogy a lényeglátás, a felismerés – a megoldás lehetősége – ott van a kezetekben!

Először is: észre kell venni a problémát, azt, ami bomlasztja az én-egységet. Ítéletmentesen érdemes szemlélni, hiszen lehet, hogy amit mi elutasítanánk, az másnak rendben lévő. Nem azért kell változtatni vagy maradni, mert a többiek, a társadalom így gondolja, hanem mert nekünk személy szerint kényelmetlen.

A hangyák csak azt szedik szét, aki nincs egységben önmagával. Már évek óta egyre élesebb a választóvonal azok között, akik a régi medret tapossák és azok közt, akik új, önfelfedező utakra kalandoznak. Jövőre szinte két külön dimenziót tapasztalhatunk majd meg párhuzamosan.

Minden lebomlik, amit tudásnak gondoltunk – az is. Minden, amit rejtegetni próbáltunk, most a felszínre kerülhet. Az igazság épp úgy, mint az eltagadott negatívumok. Megérzéssel válogass, mire van szükséged még a továbbiakban!

Vegyük észre végre a bőséget, az élet lehetőségeit és osszuk meg egymással. A megosztástól nem leszünk kevesebbek, sőt!

A lázadáson túl már többeknek felsejlett a jövő év másik üzenete. Ha nem az almákkal, hanem a hangyákkal azonosultunk a képen, akkor megfogalmazódott az összefogás megtartó ereje.

A tökéletesség a másféleség, pontosabban az egyediség. Ehhez a cikkelyhez egy organikus zöldségekről készült fotót kerestem. Nincsenek egyen-méretű, egyen-formájú tökök vagy répák, mint a multik polcain. A világ sztenderdizálni akar bennünket: így kell kinézni, így kell érezni, így kell gondolkodni, sőt így kell LÁTNI.

Pedig a sok színes látásmód és annak elfogadása adja a tökéletességet. Kiegészítjük egymást...

Azok pedig, akik már helyet találtak az életükben a sérült almáknak is, példát mutathatnak másoknak...


Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails