2016. május 6., péntek

A fizikai valóság illúziói

 Újhold a Bikában: 2016.05.06 (21h30p)


A Zodiákusban a négy elemi energiaforrás (tűz, víz, levegő, föld) három különböző formában van jelen: ezeket nevezzük minőségeknek (kardinális, szilárd, változó).
Ebben a hónapban egy királytrigonnak köszönhetően a földjegyek mindhárom változata aktiválódik.

A Bika hónapban az élet gyakorlatias, praktikus oldala kerül reflektorfénybe, ami most összekapcsolódik a másik két hasonló földies jeggyel, a Szűzzel és a Bakkal. Ez azt jelenti, hogy akárhol oldjuk ki életünkben a gordiuszi csomókat, az hatással lesz a másik kettőre is. De mik azok, amikkel most szembenézhetünk?

Például a TEST. Szeretjük testünket vagy állandóan szépséghibákkal, súlyproblémákkal küzdünk? Egészséges életmódot folytatunk vagy betegeskedünk? Hogyan állunk az életkorunkkal: rettegjük a születésnapról születésnapra szaporodó számokat vagy elfogadjuk az idő múlását?

Milyennek látjuk az ANYAGI VILÁGOT? Biztosnak, kiszámíthatónak vagy örök gond a pénz? Időnkkel és energiánkkal jól gazdálkodunk-e vagy folyton elúszunk a mindennapi teendőkkel? Képesek vagyunk tehetségeink, adottságaink szerint élni, és ezeket a társadalom javára is hasznosítani vagy csak sodródunk, mint egy falevél?
A képletben szépen kirajzolódik a háromszög, ami a 6-os házas újholdat és Merkúrt, a 9-es házas Jupitert és a kettes házas Plútót köti össze. Tág orbisszal (hatókörrel) a Halak Neptunusz is megjelenik ebben a fényszögábrában.
Ezzel az égi nagyítólencsével rápillanthatunk fizikai valóságunk illúzióira.
Az anyagi világ a legsűrűbb, legrögzültebb energia. Ha képszerűek akarunk lenni, akkor tömör, mint a test, a föld, a fatörzs, a kő.
Gondolatainkat sokkal könnyedebben megváltoztathatjuk, érzelmeink intenzívebben hullámoznak, mint a fizikai létezésünk összetevői. De minden ENERGIA!
Vagyis mozgásban, áramlásban van, elemi szinten rezdül, formálódik, alakul.
Épp ezért képesek vagyunk felülről lefelé - tudatosságból az anyag(i)ra - hatni.

Folyamatos szellemi jelenlétet, fegyelmezettséget, kitartást igényel ha az életmódunkon, a rossz szokásainkon, a viselkedési sémáinkon, a szegénységtudatunkon, a kudarcfélelmünkön vagy az önbizalomhiányunkon akarunk változtatni. De annál nehezebb dolgunk van, minél statikusabbnak képzeljük el fizikai valóságunkat. Minél inkább felismerjük ennek statikusságnak az illúzióját, annál csodálatosabb és egyszerűbb lesz az átalakulás.

Összhangba kell hozni a gondolatainkat, az érzelmeinket és a fizikai megnyilvánulásainkat. Ez a kiteljesedés hármassága. A betegségekből való felépülés is jóval hatékonyabb, ha az ember hisz a pozitív kimenetelben, és a háttérben álló lelki okokkal éppúgy foglalkozik, mint teste meggyógyításával.

A mai újholddal elindíthatunk egy folyamatot - már ha bármilyen, fent felsorolt témával kapcsolatban úgy érezzük, elakadtunk. Csak egy aprócska lépés, az első: gondoljuk végig, hogy a múltunkból rágja-e bármi életünk gyökerét? Ha néven tudjuk nevezni, már el is engedtük "őt". És a visszatartó gondolatkísértet nélkül könnyebb lesz az előrehaladás...

Terebélyes fa
hajszál-gyökérből fejlődik,
kilenc-emeletes torony
kupac földből emelődik,
ezer-mérföldes utazás
egyetlen lépéssel kezdődik.
(Lao-ce)

Related Posts with Thumbnails