2019. augusztus 19., hétfő

(Ön)tudatos újraszervezés

Szűz jegyébe lép a Mars: 2019.08.18 (06h19p)

Bevezető gondolat: "Lehetetlenség, hogy ha az alap rendetlen, fölötte rendes legyen az épület." (Popper Péter)


Az egyik leggyakrabban használ én-szimbólum az épület. Nem véletlen, hogy gyerekek szeretnek házakat rajzolni, hiszen azon keresztül remekül ki tudják fejezni, hogyan pozicionálják magukat a világban. Álmainkban is érdemes észlelni az épületek állapotát, mivel belső énünkről kaphatunk tájékoztatást: romos vagy ép, tudatalatti rétegekbe ereszkedünk le vagy szellemi szférák irányában keressük a megoldást. Kazalár-tarot is remekül megjeleníti az épületábrázolásokon keresztül a lélekfejlődés folyamatát.

Az Oroszlán Nap az énkép kiteljesedése. Lassan a jegy vége felé járunk, de a Mars, mint előfutár, már felkészít bennünket a Szűz-energia kihívásaira. Ahogy a korábbi bejegyzésekben is írtam, a Szűz hónap idén is bizonyos szempontból vízválasztó lesz.

Péntekig érdemes előrelátó módon gondolkodni, összeszedni magunkban, hogy az év hátralévő részében mit is akarunk megvalósítani.

Ha a ház-hasonlattal élünk, fel kell mérni a terepet, listát kell írni a javításra váró hibákról, a ház körül végzendő munkákról. A Szűz Mars, a "kiadott utasítások" pontos, precíz, részletekbe menő végrehajtója. Így az elsődleges szempont, hogy minél (ön)tudatosabban szervezzük újra önmagunkat.
A Szűz a hétköznapokról, a rutinokról, a rendezettségről, az életmódról szól. Általában csak a fizikai megnyilvánulásokat vesszük figyelembe: minden nap 7-kor kelek, fontos számomra a környezettudatosság, ennek megfelelően élek, szerdán és pénteken edzeni járok, a gyereket be kell vinnem az iskolába, a ruhát el kell hozni a tisztítóból, a főnöknek szerdáig le kell adom a kimutatást...

Pedig a Szűz jegy jóval több ennél. Itt találjuk ugyanis a hétköznapi, rutinszerű, rendezett vagy rendezetlen - életmódot is befolyásoló - gondolkodásunkat.

Azokat a mantraszerűen ismétlődő programokat, amik nap mint nap futnak a fejünkben. Főleg a szorongást okozó fázisokra érdemes odafigyelni: "kövér vagyok", "sosem találok már egy normális párt", "nekem sosincs szerencsém a munkatársakkal", "nem vagyok elég kreatív", "megint nem fog összejönni" és a végtelenségig sorolhatnám.

Olyanok vagyunk ezekkel a gondolati formulákkal, mint a hörcsög a mókuskerékben. Gondolkodás nélkül futtatjuk magunkban a gondolatokat és emiatt nem vesszük észre oldalt a kijáratot.

Kijárat = más irányba terelt gondolkodás.

Az Oroszlán feladata - elsősorban saját maga - méltóságteljes középpontjává válni, a Szűzé pedig az, hogy mindent kritikusan ellenőrizzen. Ha összekapcsoljuk a kettőt, akkor egy folyamatos ön-ellenőrzést kapunk. Tudom, ki vagyok, ezért azt is tudom, mit akarok. Valóban ezt akarom? Valóban úgy helyes, ahogy én gondolom? Az ön-tudatosság nem azonos azzal, hogy véleményétől, kritikájától vagy a megfelelni akarástól hagyjuk magunkat kibillenteni az egyensúlyunkból.

Egyszerűen csak szükséges egy önismereti iránytű, ami mágneses társához hasonlóan a legkisebb mozdulatra is korrigál.

Kezdjük el figyelni a hétköznapi működésünket. A hozzá kapcsolódó érzéseket. Tegyük fel magunknak a kérdést: mit miért teszek? Mi az, ami örömet okoz vagy hosszú távon a javamat, épülésemet, kiteljesedésemet szolgálja. Használjuk ki ezt a pár napot, mikor még jóval könnyebb a rálátás. Utána pedig álljunk neki a testi-lelki rendrakásnak!


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails