2019. augusztus 23., péntek

Gondolatváltás

Szűz jegybe lép a Nap: 2019.08.23 (12h03p)

Bevezető gondolat:
A lélek sugárzása
széppé varázsolja az embert.
Az ember szépsége
összhangot teremt a házban.
Az otthon összhangja
rendet teremt a hazában.
S ha az országban rend honol,
béke köszönt a világra.
(közmondás)


Nem tudom, mekkora baj van a világban. Nem vagyok klímakutató, nem értek a gazdasághoz, a politikához, nem ismerem személyesen a celebeket. Csak a híradásokból értesülök arról, mi történik a Föld különböző pontjain. Épp egy kattintásnyira van tőlem minden, de karnyújtásnyira nagyon kevés.

Mutogathatnék másokra, de része vagyok a fogyasztói társadalomnak, az én felelősségem is mindaz, ami zajlik. Akkor is, ha nem eszem Nutellát vagy csapvizet iszom a palackozott helyett.

Ez most nem egy személyes vallomás (vagyis csak részben), hanem a Szűz jegybe lépés üzenete: ezért választottam bevezető üzenetnek a fenti közmondást.

Nagyon fontos lenne, hogy a lelki egészségünk felé fordítsuk a figyelmünket.

A Szűz jegy témája a hétköznapok rendje, az életmód, az egészség - vagy kibillentség esetén a betegség - a munka, a szolgálat. A legtöbb esetben "szürke" jegyként jellemzik a Szüzet, pedig ha jobban belegondolunk ez teszi ki a napjainkat. Uralkodója a Merkúr, vagyis a rutinszerű gondolkodás is a része ennek a lélekállomásnak. És ha a gondolkodásunk nem változik, a világon semmi sem fog változni. (Gondolatok a gondolatokról)

A Szűz mitológiai üzenete a következő: "Az ég rendje a kronoszi Aranykor három alappillérje: „törvényes rend" (Eunomia), „igazságos jutalom és büntetés" (Diké), illetve „béke" (Eiréné).

A törvényes rend egyenlő azzal a mély, belső, ezoterikus igazságérzettel és őszinteséggel, ami az ember létezésnek a gerincét jelenti. (Vagy legalábbis kellene, hogy jelentse.) Ez a függőleges tengely iránya, amikor kihúzzuk magunkat, felemeljük a fejünket és bátran a világ szemébe nézünk. Mert lényünk összhangban van az égi/isteni/univerzális akarattal.

Az igazságos jutalom és büntetés megegyezik a karmával. Ok és okozat. Szvámi Ráma a lehető legérthetőbben így fogalmazta ezt meg: "A karma nem más, mint egy egyszerű tény kinyilatkozása: Ha almafákat ültetünk, almát fognak teremni, nem citromok."
Ez a vízszintes tengelynek felel meg, vagyis a fizikai síkon történő mozgásunk ciklikusságát ábrázolja. Tetteinknek következménye van, mert bármit is teszünk, hatást gyakorolunk a világra.

Végül a két tengely találkozása - a horoszkóp közepe - nem más, mint a béke. Minél nagyobb nyugalmat érzünk, annál többet tudunk Istenről - mert égi és földi metszi egymást.

A mitológiai Aranykornak azonban vége szakadt és ez az emberiség történelme mellett egyéni szinten is megmutatkozik. A belső tengelyek kimozdultak. Gyakran a gondolataink nem egyeznek azzal, amit kimondunk vagy ahogyan cselekszünk. A külsőségek fontosabbá váltak, mint a belső értékek. Rengeteg energiánkat felemészti a látszat, miközben félelmek, aggodalmak és bizonytalanságok gyötörnek bennünket. Mi van, ha kiderül rólunk, hogy mégsem vagyunk olyan magabiztosak, szépek, okosak, szerethetőek?

A felelősség fel nem vállalása, az őszintétlenség vagy a jelenlétből való állandó kimozdulás éppúgy nyugtalansághoz, békétlenséghez, sőt belső meghasonlottsághoz vezet."

Vegyük észre végre, mekkora hatással van a világra az, hogy "én" hogy vagyok, mit sugárzok.

Kezdjük kicsiben. Szűziesen. Szinte észrevehetetlenül. Rendrakással. Szabaduljunk meg a felesleges holmiktól, szabaduljunk meg a felesleges szokásoktól és legfőképpen a felesleges gondolatoktól. Kezdjünk neki mihamarabb!
A Szűz hónap fontosabb állomásai

08.24., szombat: Vénusz-Mars egyesülés

A Szűz hónap elejének meghatározó momentuma lesz az Uránusz támogató fényszöge. A Bika Uránusz a saját értékrendünk felismerésének irányába terelget bennünket. Ennek nagyon fontos eleme, hogy mit gondolunk a párkapcsolatokról és magáról az emberi kapcsolatokról.
A Vénusz-Mars egzakt együttállása (19h05p 5. fokon) lehetőséget ad a rátekintésre, az átértékelésre, így ha szeretnénk ezen az életterületen is változtatni, érdemes megvizsgálni, hogyan is állunk ehhez a kérdéshez. Sőt akár listát is írhatunk, a Szűz szereti a rendszerezést! (Javasolnám az Excel-táblát is, de ezt a poént csak az érti, aki személyesen is ismer. Mindenről van táblázatom.)

08.29., csütörtök: Merkúr-uralom

A Merkúr is belép a Szűzbe (09h48p) ez megkönnyíti, hogy a gondolkodásunk is részletekbe menő, analizáló legyen.

08.30., péntek: felhalmozott újhold

Csodálatos Szűz újhold vár ránk (12h38p), ami egy 5-ös stelliumban és egy egzakt Uránusz trigonban csúcsosodik ki. (Hű, de sok idegen kifejezést halmoztam fel!) Ez a hónap legjelentősebb mozzanata: ha tényleg egységbe szeretnénk kerülni önmagunkkal - a fentebb leírt módon - akkor használjuk ki ezeket az energiákat. Ha egyedül nem megy, forduljunk szakemberhez, aki segít gyakorlati síkon is a változás irányába terelgetni bennünket.

09.10., kedd: Neptunusz-rálátás

Még mindig ugyanaz a téma, a Nap-Neptunusz egzakt szembenállásánál (09h24p) az illúzióinkra, spirituális tévhiteinkre, élethazugságainkra tekinthetünk rá.

09.14., szombat: eseménydús nap

Az első asztrológiai esemény a mai napon a kora reggeli (06h33p) telihold, ami a fentiek függvényében átmozdít bennünket. Az előrehaladás vagy a még nagyobb megrekedés irányába. Attól függ, melyik fordulati irányba tettünk előkészületeket.
Ezt követi (09h15p) a Merkúr Mérleg jegybe lépése, amit a délutáni (15h44p) Vénusz jegyváltás követ. Ettől a ponttól a másokra, a környezetre gyakorolt hatás egyre jobban érzékelhető lesz. Lelkünk kisugárzása visszatükröződik minden felületen!

09.15., vasárnap: Szaturnusz-emlékeztető

Este (21h27p) a Szaturnusz ismét egzakt együtt áll a leszálló-holdcsomóponttal, kapunk még egy kis emlékeztetőt a kettejük tevékenységéről. (Nyomás alatt)

09.18., szerda: előre mozduló sors

A hónapot szintén a Szaturnusz zárja, megindul előre, ezzel a sorsfordítási lehetőségeket is jobban meg tudjuk ragadni.



Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails