2020. augusztus 21., péntek

A cselekvés öröme

Szűz jegyébe lép a Nap: 2020.08.22 (17h45p)

Bevezető gondolat: "Vannak, akik azért gondolkodnak, mert félnek cselekedni." (George R. R. Martin)

A Szűz energia szempontjából a bevezető idézet egy kissé ellentmondásos. Földiességéből adódóan a megvalósítás, a gyakorlati kivitelezés a terepe, ám ezen kívül emberi jegy is (szimbóluma egy fiatal nő) és ráadásul a gondolkodás uralja (Merkúr).

Ebből adódik, hogy akik a Szűz jegyében születtek, hajlamosak a tépelődésre, mielőtt cselekvésre adják a fejüket fejben vagy papíron pro-kontra listákat vezetnek, túlzottan óvatosak, netán körülményesek. De nem csak rájuk lehet jellemző mindez, hiszen bárkinek állhat a jegyben planétája, illetve mindenkinek fixen adott egy Szűz házterület. Vagyis mindannyiunkban megvan a hajlandóság az aggódásra, a kritikusságra, a cselekvési blokkokra.

Eddig elsősorban a negatívumokat emeltem ki, ám mint minden energiának, a Szűznek is számtalan megnyilvánulása van és elsősorban

a bennünk lévő rendet vagy rendezetlenséget közvetíti.

Így kapcsolódik hozzá az egészség vagy a betegség, ebből fakad, hogy a hétköznapjainkra a béke és a nyugalom vagy a stressz és rohanás lesz a jellemző. Tudatalatti érzelmeink, a létezésbe vetett hitünk, álmaink (ami mind a szemben lévő Halak jegy), ezen a ponton válik kézzel fogható valósággá.

Az asztrológiai nyár utolsó hónapja mindig kedvez az éltünk rendszerezésének, lehet ilyenkor 

holmikat és gondolkodási mintákat szelektálni, lakást és énképet takarítani, hasznos és haszontalan dolgokat, elképzeléseket kritikusan megkülönböztetni.

Ráadásul egész hónapban hangsúlyosak lesznek a föld jegyek – most a belépésnél a planéták 60%-a itt található és azok kiváló összjátékával találkozhatunk telihold és újhold idején is – táptalajt biztosítva ezzel bármiféle megvalósításnak.

Önmagukban a föld jegyek azonban "cselekvőképtelenek", szükségük van szándékra, érzelmekre, stratégiára. A nyomást és ösztönzést, hogy a tettekben erő és lendület legyen a Mars és a Hold kvadrátja adja. Muszáj kitörni bizonyos életmódbeli ismétlődésekből, szokásokból, rutinszerű működésmódokból. És abban a pillanatban, amint ez sikerül, máris felfedezhetjük magunkban a cselekvés örömét.

A Szűz hónap kiemelt égi eseményei

Szeptember 1., kedd: Lilith-Eris együttállás

Izgalmas fényszögkapcsolat, újabb hatalmas önfelszabadító erő. A Kos Lilith utoljára 2011. októberében találkozott össze az Eris-szel. 9 év alatt mennyit változtunk azt a kérdést tekintve, hogy élvezem azt, aki vagyok.

Szeptember 2., szerda: telihold

A telihold (07h23p) szép oldást kap a Bika Uránusztól, ez az a földies összhang, amiről már esett szó. Képzelet és valóság helyet cserél, át kell kissé értékelnünk melyik melyik.

Szeptember 5., szombat: Mérleg Merkúr

A Mérleg jegyébe lépő Merkúr a kapcsolati kérdések, problémák kezelésére kínál gyakorlatias és egyben diplomatikus megoldásokat, érdemes ezen a téren is rendet rakni.

Szeptember 6., vasárnap: Oroszlán Vénusz

Az Oroszlán Vénusz tovább segíti a Merkúrt, határozottabb önkifejezésre, vágyaink megfogalmazására inspirál bennünket.

Szeptember 10., csütörtök: retrográd Mars

Ha eddig nem léptünk a cselekvés útjára, a hátráló Mars bizony sok akadályt gördíthet az utunkba. Így sem lehetetlen lépni, csak több múlt-romot kell eltakarítani.

Szeptember 13., vasárnap: direkt Jupiter

Szerencsére pár nappal később kapunk egy kis feloldást, ugyanis a Jupiter végre megindul előre és ő itt a Bakban eleve valamiféle megvalósító erőt képvisel. Itt viszont már nagyobb szerepet kap az optimizmusunk, az életbe vetett bizalmunk.

Szeptember 17., csütörtök: újhold

A telihold után az újhold (13h00p) is megkapja a maga támogatását, a Bakban lévő Szaturnusztól. Ehhez jó, ha tisztázzuk magunkban, hosszú távon mit is akarunk.


Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.


Related Posts with Thumbnails