2020. december 19., szombat

Ráeszmélés

Vízöntő jegyében a Jupiter: 2020.12.19 - 2021.12.28


Bevezető gondolat: 
Bármely forradalmi eszme - akár a tudományokban, akár a politikában, akár a művészetben, akár egyebütt hangoztatják - háromféle reakciót vált ki. Ezek a következők:
1. Lehetetlen - ne is tartsatok fel vele.
2. Meg lehet próbálni, de nem éri meg.
3. Mindig mondtam, hogy így kell csinálni.
(Arthur Bloch)

Amikor kitört a francia forradalom, a Jupiter az Oroszlán jegyében járt, de együtt állt az Uránusszal – ami hasonló energiákat eredményezett, mint maga a Vízöntő Jupiter. Akkor megszületett a felvilágosodás korának jelmondata: "Liberté, Égalité, Fraternité", vagyis szabadság, egyenlőség, testvériség.

Ez az eszme akkor még csak megcsillogtatta előttünk a Vízöntő világkorszak alapelveit, de maradandóan nem tudta érvényre juttatni önmagát. Hosszú időnek kellett eltelnie, hogy mára többé-kevésbé megvalósuljon az eszme: a nők tanulhassanak a felsőoktatásban (1895-ben, épp ezen a napon fogadták el ezt az intézkedést), bekerülhessenek a parlamentbe (Slachta Margit volt az első magyar női országgyűlési képviselő) vagy színes bőrűek és fehérek házasságot köthessenek egymással (Alabama államban csak 1970-ben törölték el ezt a törvényi korlátozást).

Ahogy a korábbi Vízöntő Szaturnusz bejegyzésemben is írtam, a két sorsbolygó jegybe lépése már előre vetíti, a Vízöntő Plútót, ami már megköveteli az emberiségtől, hogy az új világkorszak szellemisége szerint éljenek. Érdekes adalék, hogy 1789-ben a Plútó a Vízöntő jegyében járt – 245 év után elérkezik majd a "számonkérés".

Míg a Szaturnusz a fejlődési kényszer, addig a Jupiter a fejlődési lehetőség. Együtt lépnek át a Vízöntő jegy küszöbén, így ez a két opció is kéz a kézben jár.

Nyitva áll előttünk az ajtó, hogy jövőbe mutatóan gondolkodjunk, ítélet nélkül szemlélődjünk, tiszteletben tartsuk az egyéni szabadságot és az önmeghatározási jogot.

De ha ragaszkodunk a régi, begyöpösödött eszmékhez, hitrendszereink kizárólagosságához, elítélünk mindenkit, aki másképp látja a világot, nem tiszteljük sem magunkban, sem másokban az individuumot – akkor bizony szaturnikus élményekre számíthatunk.

A jegybe lépésnek a gondolkodásformáló üzenete igen szembetűnő: Nap-Merkúr együttállás, Ikrek aszcendens, Vízöntő MC – rajta, mint egy zászló a Jupiter és a Szaturnusz.

Csodás segítséget kapunk, ha változtatni akarunk. Észrevehetjük saját korlátozó gondolkodási mintáinkat és túlnőhetünk rajtuk!

Ráadásul a Szaturnusz tartást, formát és keretet ad a fejlődési ideáinknak. Való igaz, hogy ennek az energiának a másik megélési véglete a szent meggyőződések betokozódása, de azt hiszem, olvasóim közt az előbbi igénnyel bírók vannak többen.


Állomások


Szaturnusz

A két planéta együttállása 2021.02.28-ig tart és hétfőn, december 21-én pontosodik ki. Már a Szaturnusznál esett szó erről a konstellációról, így csak pár, gyakorlatias gondolattal egészíteném ki.

Várhatjuk a Megváltót (Betlehemi csillag), de előbb-utóbb be kell látnunk, hogy a megváltás a gondolkodásunk megváltoztatásában, az új(Vízöntő)hullámos szemléletben van.

Számítsunk rá, hogy a változás nem egyenes vonalú, megfigyelhetjük majd a növekedés, visszalépés ritmusát. Ne adjuk át magunkat az első kudarcnak, ne hasonlítsuk magunkat másokhoz: mindannyian tanuljuk még ezeket az új energiákat, új működésmódokat!

Lehetőség szintjén megvan bennünk a lendület, a valóságérzék és a nemes célok megvalósításának képessége – de az aktív közreműködésünk nélkül semmi sem hozza létre önmagát. Ha vannak céljaink, kezdjünk lépéseket tenni feléjük.


Jupiter mozgása

A Jupiter gyorsan "belehúz" és már 2021.05.14-én átlép a Halakba, így ismét uralmi pozícióban lesz mindkét sorsplanéta. Ennek éppúgy meglesznek az előnyei, mint a hátrányai: a határtalanság szót sokféleképpen illeszthetjük majd be az életünk mesélőkönyvébe.

Egy hónap után (06.20-án) azonban visszafordul egy kicsit és 07.28-án ismét visszalép a Vízöntőbe, a Szaturnusz rendszabályozása alá.

Direkt mozgása október 18-án kezdődik és a 2021-es év utolsó napjaiban újabb 12 évre elköszön a Vízöntőtől.


Uránusz

"Felülről" csak az Uránusztól kap fényszöget a Jupiter, szinte azonnal 12.23-tól egy szép kvadrátot. Egzakt 2021.01.17-én válik, vége 02.14-én lesz.

Kedvenc kifejezésemmel élve ez a gyorsítósáv". Hirtelen növekedés, meglepő felismerések éppúgy benne vannak a pakliban, mint a megmagyarázhatatlan belső nyugtalanság, a lázadás, az improvizatív reakciók. Még önmagunkat is folyamatosan meglephetjük azzal, hogy radikális lépéseket hajtunk végre: kilépünk a diszkomfortos élethelyzetekből, merészen fejest ugrunk a semmibe.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.

Related Posts with Thumbnails