2021. február 12., péntek

Hosszú távú következmények

Yin Fém Bivaly éve: 2021.02.12 – 2022.01.31 

Bevezető gondolat: "Ha kis dolgokban nem vagyunk türelmesek, akkor a nagy álmainkat hiúsítjuk meg." (Konfuciusz)

Fontos! Ez nem kínai asztrológiai elemzés (mivel én a nyugati tanokban mélyedtem el), hanem a bivaly / ökör szimbólum értelmezése.

Tavaly a Patkány événél belepillantottunk a kínai Zodiákus keletkezésének történetébe, amiből kiderült, hogy jogosan a bivalyt illette volna az első hely, de a szemfüles patkány beelőzte.

A meséből a bivaly jelleméről is sok információt kapunk:

● a bivaly az egyik legmegbízhatóbb állat, hiszen a Jáde császár hívására elsőként kelt útra

● célirányosan, rendíthetetlenül, kitartóan halad előre (vannak olyan állatok, akik öncélúan fürdőzéssel, evéssel-alvással húzták az időt)

● jóhiszemű, együttműködő és segítőkész, mivel a patkányt is átjuttatta a folyón

● az árulás ellenére is megőrizte a méltóságát: nem állt le hisztizni az uralkodónak, hogy vonja felelősségre a helyzetet kihasználó patkányt

● elfogadta sorsát, ami a saját döntésének a következménye volt

Talán ez az utolsó momentum foglalja össze legjobban az előttünk álló évet.

Döntéseinknek hosszú távú következményei vannak.

Azoknak is, amiket korábban hoztunk, azoknak is, amikkel most alapozzuk a jövőt. A nyugati asztrológia időperiódusai alapján 2021 a Szaturnusz éve, ami több szempontból is reflektál: csak a hosszú távú, lassan érlelődő terveknek kedvez ez az időszak, illetve hozhatja a megkezdett dolgok stabilizálódását is.

Bivaly (ökör) asszociációja

Ő a nyugodtság, a kitartás megtestesítője. Az általa kitűzött cél irányába halad és addig küzd, amíg azt el nem éri.

Nagy munkabírású, türelmes, de ő maga az őserő is, amivel tudni kell megfelelően bánni.

Az "ur" szó, amiből a mezopotámiai Ur város neve is ered, az ősalapot, az ősrészecskét fejezi ki. Nyelvünkben az úr kifejezés az ótörök "megtermékenyít, nemz" igéből alakult ki. Érdekes, hogy a tulok szó gyökere is hasonló: a "születik" igével hozzák összefüggésbe.

A kelta rúnák között is ott találjuk "ur"-t (vagy uruz-t), ami az őstulkot jelenti. Míg az első rúna, a "fehu" a domesztikált szarvasmarhát ábrázolja, addig az "ur" energiája hatalmas, nyers, elementáris, olyan, amit be kell cserkészni, le kell vadászni. Ezen keresztül az ember felismerheti, hogy az élet forrása a halál.

Mindkettő szimbólum egyszerre van jelen a bivalyban és mindkét erővel kell majd zsonglőrködnünk magunkban.

A bivaly a behatárolt, mérsékelt, mégis vitális erő, de ha felbosszantják, akkor a tomboló, mindent elsöprő düh megszemélyesítője. Az afrikai kafferbivaly fürge és félelmetes vadállat, mely évente rengeteg embert öklel fel, tapos el és öl meg. A víziló mellett elnyerte a legveszélyesebb nagyvad hírnevet.

Nem mindegy, hogy ebben az évben a bennünk rejlő erőket meg tudjuk-e zabolázni, vagy ki-kitörnek, esetleg elfojtások formájában belülről marcangolnak minket. Mire érdemes fordítani a bivaly energiáit?

Először is szükséges a stabilitás megteremtése, de ezt ne külső forrásban keressük. Eresszünk gyökeret saját magunkban, hogy irányíthassuk, formálhassuk energiáinkat és materiális kifejezést adhassunk neki.

Ismerjük fel azokat a szellemi törvényszerűségek, amiből az anyag keletkezik. Módszeres pontossággal építkezzünk, de ne várjunk azonnali eredményeket.

Vállaljuk a felelősséget, húzzuk az igát szorgalmasan, ezzel be tudjuk fejezni azt, amit elkezdtünk.

Ez az az év, amikor olajfát ültetünk és nem retket. A hónapos reteknek 55-60 napra van szüksége, hogy fogyaszthatóvá váljon, az olajfa 20 év múlva fordul csak termőre. Viszont ha van türelmünk kivárni, akkor több száz éven keresztül szüretelhetjük!

A bivaly éve – hasonlóan a nyugati asztrológia Bikájához – a kis lépések művészete. A Ji-king szerint 2021 a Csökkenés éve: minden növekedést a csökkenés előz meg.

Manapság a felhalmozó fogyasztói társadalomban, az exponenciális növekedési elvárások mellett csökkenteni nem trendi. De ha nem tesszük meg, akkor a körülmények kényszerítenek. Ahogy Müller Péter fogalmaz: "Sok az akarom, a kell, az enyém, ezt kell csökkenteni".

Ugyanerre figyelmeztet bennünket az újhold képlete is (Ambrózia), hogy túl nagy a mohóság, a mindent IS tudni akarás, a felesleges és semmitmondó információ.


Tegnap meghallgattam a Tan Kapuja éves orákulumát (hamarosan biztos visszanézhető lesz a YouTube-on), ahol az évhez kapcsolódó 41-es jósjel 5. változó vonalát külön kiemelték, mint nagyon különleges, szerencsét hozó jel. 

Ez a vonalat így írja le a szakirodalom: "Ha valakinek szerencsés sors rendeltetett, akkor el sem tudja azt kerülni. Minden jóslatnak egybehangzóan az ő javára kell szólnia, például ama jóslatnak is, amit a teknősbékapáncél felhasználásával nyernek. Az illetőnek nem kell semmitől sem tartania, mert szerencséjét magasabb végzet rendelte el."

Bár tegnap volt az újhold, az időzónák miatt hivatalosan ma kezdődik a holdújév. Ma pedig a Nap együtt áll a Vízöntő csillagkép β csillagával, aminek a neve Sadalsud, szó szerinti fordításban: "a legszerencsésebb a szerencsések között".

A csillag kínai neve Xū Sù yī: Az üresség első csillaga.

Szerencse vár arra, aki képes a kiüresedésre, a tudatos csökkentésre.

Boldog holdújévet Mindenkinek!


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Érdekelnek az asztrológiai aktualitások? Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails