2011. július 17., vasárnap

Püthagorasz és a nevekben rejlő varázserő

Nádas Nándornak van egy mondása: "A NÉV-ÉL és NEV-EL". A magyar nyelv már megint tökéletesen leírja nekünk, mit is jelent ez:
Van először is egy VEZETÉK-nevünk, ami a családi mintákat, a tradíciókat, a múltat, a hozott, öröklött tulajdonságunkat, energiánkat képviseli.
Utána következik a személyes karma, vagyis a KERESZT-név, a saját sors, az életút, az egyéniség.
A születési dátumhoz képest, amit leginkább a hivatalos iratokban használunk, a nevünkkel nap mint nap azonosulunk. Hiszen ha csak a telefont vesszük fel, máris "azonosítjuk magunkat": Helló! X.Y. vagyok.
A neveket vizsgálhatjuk a püthagoraszi energetika alapján, de a jelentéstartalmuk is sokszor izgalmas tényező.
Egy beszédes nevet kerestem ennek bemutatására:
V E R E S    Z S U Z S A N N A
4 5 9 5 1    8 1 3 8 1 1 5 5 1
vezetéknév: 4+5+9+5+1=24=6
keresztnév: 8+1+3+8+1+1+5+5+1=33=6
 teljes név: 6+6=12=3
A vezetéknév energetikája egyértelműen a kommunikáció és a közvetítés kiemelt szerepét mutatja. A családfa felkutatásánál biztosan találunk a foglalkozások között kereskedőket, tanítókat.
A keresztnév leghangsúlyosabb területe az "1", vagyis szereti, ha az akarata érvényesül, fontos számára az önmegvalósítás.
A teljes név energiamátrixa tovább hangsúlyozza a kommunikációt, valószínűleg az, hogy beszédbe elegyedjen másokkal, nem okoz számára gondot. Kezdeményező és irányító a társalgásban. A 6-os szám hiánya, egyben megléte (vezeték- és keresztnév összenergiája is ez) az elvontabb gondolkodás, a fantázia, a képzelet, illetve a művészi adottságok fejlesztésére hívja fel a figyelmet. Fontos, hogy ne csak józan ésszel, hanem intuitív módon is megtanuljon döntést hozni.
Izgalmas kitérő - a név által képviselt tartalom, a névben szereplő szimbólumok bemutatása.
A Zsuzsanna héber eredetű bibliai név, jelentése LILIOM.
A liliom a szűziesség, az ártatlanság, az erény, egyben az erotika kifejezője is. A firkák között megjelenő liliomábrázolás arra utal, hogy az illető nyílt szívű, magas erkölcsi mércével élő, őszinte ember, akinek azonban a kiegyensúlyozottsághoz szüksége van támogatásra, együtt érző szeretetre.
Uralkodói jelképekben is gyakran találkozhatunk vele.
A vörös (veres) szín az ösztönöket, az akaratot, a szenvedélyt, az izzást, az agresszivitást és a nemiséget képviseli.
Related Posts with Thumbnails