2011. július 22., péntek

A tenger gyöngyei

A Csilivilik rovat folytatódik, most a Rák jegyéhez, a tengerparti nyaraláshoz, illetve az allergia tüneteinek enyhítésére egy különleges gyöngysort választottunk.
Ezzel a cikksorozattal összehangoljuk az adott hónap energiáit egy-egy csili-vili szépséggel.
Ha magával ragadott ez az ékszer, megrendelheted a weboldalról!  

Akvamarin nyaklánc
Aqua mare, vagyis tengervíz. Színe a tenger minden árnyalata: hűvös, hajnali világoskék, derűs égboltkék, viharos zöldeskék, esteledő sötétkék. Ennek a berillnek (berillium-alumínium-szilikát) színét a vas adja. Legjelentősebb lelőhelyei Brazíliában, Ausztráliában, Indiában, Kenyában, Kínában, Madagaszkáron, Mozambikban vannak. A legnagyobb, drágakő minőségű akvamarint 1910-ben, a brazil Minas Gerais bányában találták, súlya 110,5 kg volt.

Az egyik legenda szerint az akvamarin a sellők tengerfenéken őrzött ékszeres ládikáikból származnak, ezért lett e tengerészek, illetve a tengeren utazók szerencseköve.
Nyugtató és kiegyensúlyozó hatással bír, és segíti az elakadt kommunikációt. Egy ilyen nyaklánc - mivel a torokcsakra közelében viselhető - ezt a tulajdonságot még jobban felerősíti. Támogatja a tévedések tisztázását, az elintézetlen ügyek lezárását. A középkortól kezdve alkalmaztak akvamarin kristályt az asztmatikus rohamok, a köhögés és a légúti allergiák enyhítésére.

Az akvamarint érdemes sós vízben megtisztítani, mielőtt nyakunkba akasztjuk.
Related Posts with Thumbnails