2011. július 27., szerda

Püthagorasz és az energiaáramlás

Megszületünk, kis cetlit rögzítenek a csuklónkra, rajta a nevünk. Apánk, nagyapánk nevét visszük tovább, vagy épp egy szappanopera-hősnőjét. Szeretjük, gyűlöljük, vagy egyszerűen csak megbékélünk vele. De így-úgy mindenki azonosul a nevével. Ha a játszótéren Petit kiabálnak, az összes hintázó-csúszdázó Peti felkapja a fejét. A név a részünkké, lényegünkké válik.
Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a név megváltozik. Művésznevek. Házasságok. Becenevek. Sőt, a mai modern világban a nicknevekről sem szabad elfeledkezni. És a névváltozással az energetikai tartalom is módosul.
Én például a Padaparadsával - ha nem is volt tudatos a névválasztás - a hiányzó négyeseket pótolom magamban.
Most azonban azt szeretném bemutatni, hogyan néz ki, ha egy nő férjhez megy, és felveszi a férje vezetéknevét:
S O L Y M O S I     Z I T A
1 6 3 7 4 6 1 9     8 9 2 1
vezetéknév: 1
keresztnév: 2
teljes név: 3
A fizikai, az anyagi és spirituális és az elvont szellemi síkok stabil keretet adnak a névnek. Azonban az 5-ös szám nemléte kommunikációs nehézségekre mutat. Az önkifejezés problematikájából adódóan hiányzik a "híd", az összekötő kapocs, vagyis a biztos érzelmi közép, a képességek és a hatékonyság kibontakoztatására. A vezetéknév megváltoztatásával ezek az adottságok átalakultak. Minden esetben ha egy nő "né-vé" válik, automatikusan nyer egy kis plusz középponti energiát. Itt a vezetéknév került csak felvételre, de az már önmagában is három ötössel gazdagította a képletet:
W E L K E R    Z I T A
5 5 3 2 5 9     8 9 2 1
vezetéknév: 2
keresztnév: 2
teljes név: 4
Ezzel a házassággal megtanulta hogyan nyíljon meg a külvilág és önmaga számára, hogyan fejezze ki az érzéseit, indulatait, hogyan szólaljon meg és hogyan fejlessze ki magában a szilárd érzelmi centrumot. A történethez tartozik, hogy mára már visszavette lánykori nevét, a tanult tapasztalatok azonban rögzültek, és ezekre építve bontakoztathatja ki a születési névvel kapott képességeket.
Megint egy beszédes névvel van dolgunk így hát a jelentését sem hagyhatom szó nélkül.
A Zita a latin eredetű Felicitász név olasz rövidülése, jelentése BOLDOGSÁG, SZERENCSE. Ha a sas a madarak királya, akkor a sólyom az égbolt hercege. Hozzá kapcsolódik az egyiptomi Hórusz isten, aki a megújulás jelképe. Ő felelt az emberekben rejlő, halált is túlélő spiritualitásért. Attila király jelvénye is sólyom volt. A különböző kultúrákban mágikus erővel bíró állat, sok isten és istennő kísérője, hírnöke. Elegáns, mozgékony, impulzív, határozott és kíméletlen. Sorsfordító és szerencsehozó, ő a jóslatok beteljesítője.

További olvasnivalók SZÁMMISZTIKA témakörben.
Related Posts with Thumbnails