2011. szeptember 29., csütörtök

Első nap az iskolában - kis csillagjegyek és a tanulás 2.

A MÉRLEG (szeptember 22-október 23) gyerekek számára nagyon fontos a közösség. Már az első naptól kezdve szeretnének jó benyomást kelteni, így ne lepődjünk meg, ha az öltözködésre több időt fordítanak, mint a reggelizésre. A kis Mérlegek pillanatok alatt szereznek maguknak barátokat, akikkel kézen fogva sétálhatnak a suliba. A pajtások társaságát hétvégén is igénylik.

A SKORPIÓ (október 23-november 22) gyerekek jóval nehezebben oldódnak fel, mint a többiek. Előszeretettel ülnek a hátsó padba, és mielőtt barátkozni kezdenének, vagy belefolynának a közösség életébe, "felmérik a terepet". Hagyjunk nekik időt a beilleszkedésre. A feladataikat otthon is szeretik egyedül végezni, így inkább csak ellenőrizzük át a megírt házit, ne álljunk folyamatosan mellettük.

A NYILAS (november 22-december 21) gyerekek nyitottak, kíváncsiak, érdeklődők. Gyorsan a társaság középpontjába kerülnek, mert a többiek szívesen hallgatják színes történeteiket. Hajlamosak a nagyot mondásra, de ez leginkább élénk fantáziaviláguknak köszönhető. Nagyon fejlett az igazságérzetük, nem csak a saját, de mások igazságának a védelmében is síkra szállnak. Rendkívül toleránsak tudnak lenni a náluk gyengébbekkel.

A BAK(december 21-január 19) gyerekek azok, akik a kötelességeket, a kereteket, a rendszereket a legjobban el tudják fogadni. Sőt, ők azok, akik otthon is ragaszkodnak a tervszerűséghez. Képesek keményen dolgozni, nekik, a többi gyerekkel ellentétben a lazítást és a feloldódást kell inkább tanulni. Hajlamosak a túlzott maximalizmusra, amiről gyengéden odafigyeléssel lehet leszoktatni őket.

A VÍZÖNTŐ (január 19-február 18) gyerekek nagyon szeretik az értelmes beszélgetéseket, a vitákat. Az olyan iskolában, ahol a hagyományos rendet követik és a gyerekeket nem hagyják interaktívan részt venni az órákon, kényelmetlenül érzik magukat és lázadoznak a rendszer ellen. Szellemileg és fizikailag is nagyon aktívak, érdemes mozgással levezetni a bennük lévő feszültségeket.

A HALAK (február 18-március 21) gyerekeket általában kedvelik az osztályban, mert bárki fordul hozzájuk segítségért, ők igyekeznek helyt állni. Akár a tanítónéni kéri őket rendrakásra, akár az osztálytársak a saját leckéjük megírására, ők nem tudnak nemet mondani. Nagyon érzékenyek, kedvesek, de a saját érdekeiket nehezen tudják érvényesíteni. Szoktassuk rá őket, hogy fogalmazzák meg, ők mit szeretnének.

A KOS, a BIKA, az IKREK, a RÁK, az OROSZLÁN és a SZŰZ gyerekekről itt olvashatsz.
Related Posts with Thumbnails