2012. május 11., péntek

Égi hatalmasságok

"Isten odaönti áldását, ahol üres edényt talál."
- Kempis Tamás -

2012.05.13-án, 14 órakor az Naprendszer két hatalmassága - a Nap és a Jupiter - kerül együttállásba.
Héliosz, a mindent látó nap, a tiszta tudat, Zeusz pedig a világmindenség, a halandó és halhatatlan lét királya.
Kettejük találkozásából önbizalom, életöröm, optimizmus, siker és szerencse fakad.
Ráadásul ez az együttállás most "hazai terepre" esik, hiszen a Jupiter a 9-es ház ura. Mivel mindkét istenség a "fellegekben jár", ezért a két planéta együttesének csapdája lehet az elrugaszkodottság, a mértéktelenség, az elbizakodottság és a túlzott önértékelés.
Ilyen égi pozíció az élet minden területén hajlamos a túlzásokra.
Fontos, hogy figyeljünk a mértéktartásra, a stabilitásra, a realitásokra, és a nagy, távlati célok mellett a hétköznapokat is tartsuk szem előtt. Így nyílik meg a határtalan és valóságos lehetőségek tárháza.

nagyítás a képre kattintva
Állócsillagok a képletben
A vezércsillag az aszcendenssel együtt álló Alkaid - ami a Göncölszekér rúdjának utolsó, hetedik csillaga - az egyik legfényesebb csillag az égen.
Az arab elnevezése szerint a szekér egy ravatal, amin a vezér négy lánya fekszik, és három lánya siratja őket (Alkaid, Mizar és Alioth).
A leszálló holdcsomópont a Hyadok-kal kerül konjunkcióba, akik a mitológia szerint szintén hét gyászoló lányból álló csillaghalmaz. Őket esőcsillagoknak is nevezik, felbukkanásuk az égen a májusi záporokat hozza.

A képlet koronája
A királytrigon (három, egymástól 120°-ra lévő planéta közötti energiaáramlás) most a Merkúr-Mars-Plútó között jött létre.
A szavakban, a gondolatok teremtő erejében rejlő mágia cselekvőerővel, kitartással, akarattal párosul. Ha most kezdjük el feltárni problémáink gyökerét, ha nem csupán felszíni kezelésekre, hanem mélyreható változásokra vágyunk, meglesz hozzá a kellő erő és elszántság. Mivel föld elemű jegyekbe esnek, a megvalósításra, a rögzítésre hívják fel a figyelmet.

Összegezve
A lehetőségek abban rejlenek, ha elengedjük, "megsiratjuk" a félelmeket, a fájdalmakat, a negatív tapasztalatokat, a kudarcokat, a sikertelenségeket.
Ha pillangókergető ábrándozás helyett valóban a saját álmaink megvalósítására törekszünk.
Ha megfogalmazzuk, mit is akarunk, mire is vágyunk.
Ha kijelöljük követendő mérföldköveinket, vezércsillagainkat.
Ha hittel és bizalommal vagyunk önmagunk és az Élet iránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails