2012. május 11., péntek

Égi hatalmasságok

"Isten odaönti áldását, ahol üres edényt talál."
- Kempis Tamás -

2012.05.13-án, 14 órakor az Naprendszer két hatalmassága - a Nap és a Jupiter - kerül együttállásba.
Héliosz, a mindent látó nap, a tiszta tudat, Zeusz pedig a világmindenség, a halandó és halhatatlan lét királya.
Kettejük találkozásából önbizalom, életöröm, optimizmus, siker és szerencse fakad.
Ráadásul ez az együttállás most "hazai terepre" esik, hiszen a Jupiter a 9-es ház ura. Mivel mindkét istenség a "fellegekben jár", ezért a két planéta együttesének csapdája lehet az elrugaszkodottság, a mértéktelenség, az elbizakodottság és a túlzott önértékelés.
Ilyen égi pozíció az élet minden területén hajlamos a túlzásokra.
Fontos, hogy figyeljünk a mértéktartásra, a stabilitásra, a realitásokra, és a nagy, távlati célok mellett a hétköznapokat is tartsuk szem előtt. Így nyílik meg a határtalan és valóságos lehetőségek tárháza.

nagyítás a képre kattintva
Állócsillagok a képletben
A vezércsillag az aszcendenssel együtt álló Alkaid - ami a Göncölszekér rúdjának utolsó, hetedik csillaga - az egyik legfényesebb csillag az égen.
Az arab elnevezése szerint a szekér egy ravatal, amin a vezér négy lánya fekszik, és három lánya siratja őket (Alkaid, Mizar és Alioth).
A leszálló holdcsomópont a Hyadok-kal kerül konjunkcióba, akik a mitológia szerint szintén hét gyászoló lányból álló csillaghalmaz. Őket esőcsillagoknak is nevezik, felbukkanásuk az égen a májusi záporokat hozza.

A képlet koronája
A királytrigon (három, egymástól 120°-ra lévő planéta közötti energiaáramlás) most a Merkúr-Mars-Plútó között jött létre.
A szavakban, a gondolatok teremtő erejében rejlő mágia cselekvőerővel, kitartással, akarattal párosul. Ha most kezdjük el feltárni problémáink gyökerét, ha nem csupán felszíni kezelésekre, hanem mélyreható változásokra vágyunk, meglesz hozzá a kellő erő és elszántság. Mivel föld elemű jegyekbe esnek, a megvalósításra, a rögzítésre hívják fel a figyelmet.

Összegezve
A lehetőségek abban rejlenek, ha elengedjük, "megsiratjuk" a félelmeket, a fájdalmakat, a negatív tapasztalatokat, a kudarcokat, a sikertelenségeket.
Ha pillangókergető ábrándozás helyett valóban a saját álmaink megvalósítására törekszünk.
Ha megfogalmazzuk, mit is akarunk, mire is vágyunk.
Ha kijelöljük követendő mérföldköveinket, vezércsillagainkat.
Ha hittel és bizalommal vagyunk önmagunk és az Élet iránt.

Related Posts with Thumbnails