2012. július 22., vasárnap

Az Oroszlán hava

„A szeretet törvénye a harmónia.”
- Saint German –

2012. július 22-én, délelőtt 10 óra 57 perckor a Nap „hazatér”, vagyis belép az Oroszlán jegyébe, ahol egy hónapon keresztül uralkodik.

Az Oroszlán a mindig megújuló élet, a halhatatlanság, az abszolút fény – a Nap - szimbóluma.
Az ő birodalma a gazdag és határtalan szavanna, ahol méltóságteljes, hatalmas sörényű, aranyos szőrű oroszlán az abszolút király.
Itt minden világos és napsütött, valóságos és egyértelmű, nem úgy, mint a Rák tudatalatti tavainak hűvös, sötét rejtekén.

nagyítás a képre kattintva
Mindig a Nap uralja a horoszkópot: jegybéli helyzete meghatározza alapkarakterünket, házhelyzete pedig lényünk kibontakoztatásának helyszínére világít.
Az idei képletben a Nap most teljes, déli pompájában ragyog, az összes planéta az ő fensége előtt hajt fejet, a Neptunusz kivételével, aki az Oroszlán „tróntermében”, az ötös házban foglal helyet.
Izgalmas a kép: dinamikus, vibráló mozdulatlanság. Szinte minden bolygó patthelyzetben áll – egyik oldalról támadás, másik oldalról támogatás. A Mars, a Plútó és az Uránusz közt kialakult feszültség türelmetlenséget, feszítő szabadságvágyat, kitörni és szárnyalni akarást okoz. A Hold-Jupiter kvadrátja ellenben lustaságra, elkényelmesedésre, a pillanatnyi élvezetért a belső értékek, hosszú távú célok feladására hajlamosít.
A titok – ahogy a Mérleg aszcendens is mutatja - a kiegyenlítésben rejlik. Ne hagyjuk, hogy bármelyik oldal magával ragadjon. „A szeretet törvénye a harmónia.” – ez a hónap igazsága.

A két uralomban lévő planéta, a Nap és a Neptunusz külön dallamra táncol ezen az égi színpadon. Közöttük egy karmikus fényszög-szál feszül: a tudatosan megteremtett, ésszel felfogható valóság és a sejtelmes, misztikus álomvilág fonódik össze. Kordován Vid úgy fogalmaz a kvinkunx (150°) energetikai kötelékével kapcsolatban, hogy ez egyben a sóvárgás és a döntés fényszöge.
Sóvároghatunk az után a bizonyos álomvilág után vagy dönthetünk úgy, hogy teszünk az álmaink megvalósulásáért, és így a lélekfejlődésünkön is kimozdul a holtpontról.

Kiemelt napok
2012.07.22, vasárnap
- Nap az Oroszlán jegyébe lép (10h57p), uralomba kerül
2012.07.23, hétfő
- Tízmilliószoros nap
2012.07.26, csütörtök
- Hold első negyed a Skorpió jegyében
2012.08.02, csütörtök
- telihold a Vízöntő jegyében (04h27p), a hónap első teliholdja
(Ha egy hónapban két telihold van, akkor a második a „kék hold” nevet kapja. Hiába van tizenhárom holdhónap egy évben, az, hogy egy hónapban két teliholdat csodálhatunk, csupán három-négyévente fordul elő.)
2012.08.07, kedd
- Vénusz a Rák jegyébe lép
2012.08.09, csütörtök
- Hold utolsó negyed a Bika jegyében
2012.08.17, péntek
- újhold az Oroszlán jegyében (16h552p)

További olvasnivaló az Oroszlán jegyről
Jegyköszöntő: Oroszlán
Híres férfiak az Oroszlán jegyében (hamarosan)
Híres nők az Oroszlán jegyében (hamarosan)
Az Oroszlán jegy kristályai: istenek könnye – gyöngy
Csilivili ékszerajánló: a tenger gyöngyei – akvamarin
Az Oroszlán csillagjegy borajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails