2014. október 26., vasárnap

Célirányos energiák: Mars a Bak jegyében

"Mi, mai emberek ritkán tudunk megvalósítani valamit. Bármiről lehet szó: jó párkapcsolatról, hivatásbeli sikerről, pénzkeresetről vagy a Himalája megmászásáról. Először minden belül történik meg. Nem amikor vágysz rá - az még könnyen megy. Hanem akkor, amikor átlátod: mit kell tenned érte, és megtalálod magadban azt a kérlelhetetlen Varázslót, aki meg is teszi. Bármilyen nehéz, bármennyi kudarccal jár, és bármennyi időbe kerül."

(Müller Péter)

A Mars az év első felében rengeteg időt töltött azzal, hogy felkavarja az állóvizet a párkapcsolatok területén. Mostanra visszaállt a saját tempójába: hozzávetőlegesen 57 napot tölt egy jegyben. Vagyis körülbelül másfél hónap áll rendelkezésünkre, hogy az adott jegy tartalmait kibontakoztassuk.

A Mars útvonala

A Zodiákus állomásai egymásra épülnek. Ahogy a Mars keresztülhalad az adott területeken lépcsőfokról lépcsőfokra mutatja meg nekünk a cselekvőerő kibontakoztatásának lehetőségeit.
A Mérlegben (Újabb harcos a színen) a kapcsolatainkon keresztül "rázott fel" bennünket. Bombaként bedobott valakit az életünkbe, aki felforgatta a nyugalmunkat, szembesíthetett a meglévő párkapcsolatunk küzdelmességével, de ha látványos változást nem is hozott életünkben, az "én és te" kérdéskörét legalább a gondolatai szinten megpiszkálta.

A Skorpiónál (2 in 1) azt a szenvedélyt lobbantotta lángra, ami segített szembenézni a legbelsőbb félelemeinkkel. Az itt izzó szikra gyújtotta fel a Nyilas nyílhegyét (Előre, az álmokért), hogy felszabadulva az eddig visszahúzó, gátló gondolatoktól végre messzire célozhassuk álmainkat.
Most pedig, mikor belép a Bak jegyébe (2014.10.26 11h43p) nekiláthatunk megvalósítani őket.

Véráram

A Mars a Bak jegyében emelkedett pozícióban van, ez azt jelenti, hogy ha jól teljesítünk, nem csupán eredményekre, de még az Öreg hadvezér extra jutalmaira is számíthatunk.

A Mars ebben a jegyben olyan, akár a vér az erekben: az életenergiát, a cselekvőerő lendületét megtartja és a megfelelő irányba tereli. Mindig odajuttatja, ahol a legnagyobb szükség van rá, ehhez azonban célkitűzések, álmok, elhatározások, élettervek kellenek.
A Bak kiváló stratéga, az élet játékában ő a "kérlelhetetlen Varázsló", ahogy Müller Péter nevezi,  aki kitartóan, türelmesen, megfontoltan halad előre, hogy beteljesítse a Nyilas nagyszabású elképzeléseit.

Tökéletes (ön)uralmak

A Bak Mars rámutat azokra az életterületekre, ahol megrekedtünk. Azzal, hogy terveket készítettünk, hogy elkezdtünk többre-másra vágyni, lélekben túlnőttünk saját magunkon. Ezzel a fizikai világ kereti szűkössé váltak, feszíteni kezdtek bennünket. Itt az idő, hogy meghaladjuk önmagunkat.
Mint ahogy a gátak felduzzasztják a folyóvizeket, úgy gyűlnek a nagy teremtőenergiák is. A kitartás és a koncentráltság ereje ez, ami az ellenállástól csak tovább növekszik.

A Szaturnusz titka az időzítésben rejlik, a dupla uralmi csere miatt ezt ne hagyjuk figyelmen kívül! A korai cselekvés kapkodást, az erők elfecsérlését eredményezi. A nem-cselekvés a körülmények kényszerítő ereje által roppantja szét a korlátokat.
A helyes út: türelem, kitartás, fókuszáltság. A kritikus pillanat megérlelése, majd a gyors, spontán, célirányos akció. Ha felismered ezt a pillanatot, ne teketóriázz tovább! Indulj! Összpontosíts a feladatra, lépj túl az eddigi határaidon.
Related Posts with Thumbnails