2014. október 7., kedd

Hiperűrsebességgel önmagad felé! Telihold és teljes holdfogyatkozás a Mérleg havában

"Amikor megváltozunk, a változás nem olyan, mint egy földrengés vagy egy robbanás, pedig hirtelen más emberek leszünk. Azt hiszem, a változás észrevétlen, a legtöbben fel sem figyelnek rá, hacsak nem nézik elég közelről. Hála istennek, ezt soha nem teszik. Te viszont észreveszed. Saját magadban látod a változást és reméled, hogy jól érzed, mert ez az a személy, aki örökre leszel, akin már nem kell változtatni." (Everwood című film)

Gyújtórakétákat beizzítani, holnap teljes holdfogyatkozással kísért telihold vár ránk!

Holdfogyatkozás adatai

A mostani telihold időpontja: 2014. október 8, (budapesti idő szerint) 12 óra 51 perc. Hazánkból vizuálisan nem tudjuk követni a fogyatkozás eseményeit, de nem kell aggódnunk, lélektani hatásait mi is érzékelhetjük!
Ahogy az áprilisi holdfogyatkozásnál (A tükör törvényei életre kelnek), most is ugyanazokon a területeken tartózkodók gyönyörködhetnek a látványban: Csendes-óceán, Ausztrália, Kelet-Ázsia, illetve Észak-Nyugat Amerika esik ebbe a sávba. "A fogyatkozás nem lesz centrális, ami látványos, színes holdfogyatkozást vetít előre." írja Kaposvári Zoltán csillagász a weboldalán. A fogyatkozásról a teljes cikk ide kattintva érhető el.
Remélem, a földgolyó déli féltekéjén élő blogolvasóim gondolnak ránk, és küldenek képeket nekünk!

A Nagy Sárkány

A mostani képlet rendkívül dinamikus. Ritkán látni ennyire erőteljes, ennyire pontos fényszögeket. Az asztrológia Nagy Sárkánynak nevezi ezt az égi mintát, mivel egy papírsárkányra emlékeztet. A Jupiter-Mars-Hold/Uránusz/leszálló holdcsomópont királytrigonja alkotja a sárkány alsó felét, amit a Nap/Vénusz/felszálló holdcsomópont feszít ki.
Ám ennek a sárkánynak van egy "rögzítőpontja" is: a Plútó t-kvadrátja. Ráadásul a sárkányunk egyenesen ez ég közepe - az MC-felé szárnyal.

Ahogy nézegettük a képletet a következő szavak jutottak eszünkbe: robbanás... rakéta... felhajtóerő...
Nem véletlenül: hatalmas külső és belső erők dolgoznak, amit a legtöbben a hétköznapjainkban is átélünk. Fakadhat ez mélyről, belülről, a hátunk mögött lévő önismereti út eredményeképp, de a külső körülmények, aktuális életszituációk is megfeszíthetnek bennünket. Sürgetik az idő a változásra.

Képzeljük el, hogy fúj az a bizonyos szél. Igazi sárkányeregető idő van. Letekerjük a zsinórt, kiterítjük a szivárványszínű testet, majd elkezdődik a tánc a széllel. Ha jó irányba mozdul a sárkány, belefeszül az áramlatba, ami magasra és egyre magasabbra emeli. Ha rossz az irány, a szél a földbe döngöli.
Mi magunk vagyunk ezek a sárkányok, s a mi irányaink is hasonlóképpen működnek. Figyelmet és tapasztalatot igénylő kísérlet, hogy a levegőben maradjunk. Sok zuhanás, az életnek feszülés az ára a szabad szárnyalásnak. Ismerni kell a világ és a saját rezdüléseinket. Tudni kell az irányt, ahova eljutni szeretnénk. Élvezni kell a játékot, részévé kell válni a változás kalandjának.

A változás, ahogy a bevezető idézetben is elhangzik: nem "földrengés vagy egy robbanás". Elhatározás... Ezek az időszakok nem jelentenek többet, mint ideális felhajtóerőt, tökéletes szelet ahhoz, hogy ezt a belső döntést megfogalmazzuk. Amit tiszta szívvel, alázattal a jövő kapcsán tervezünk, hosszú távon stabilan megvalósítható.
Határ (szó szerint) a csillagos ég! Lépjünk önmagunk felé...
Related Posts with Thumbnails