2015. június 21., vasárnap

Érzelmi helyreigazítás: Rák jegyébe lép a Nap

"Te magad vagy az, akit születésedkor rád bíztak, elsősorban magadért vagy felelős életed során.
S a másokért való felelősségérzet első helyen - ámbár jóságnak és önzetlenségnek tűnik - ravasz ördögi csapda, ami eltérít attól, ami elsődleges dolgod a Földön."
(Popper Péter)

2015. június 21-én (18h38p) a nyári napfordulóval a Nap belép a Rák jegyébe.

A napciklusok időpontjai a kardinális csillagjegyekhez kapcsolódnak. Kardinális azt jelenti: alapvető, sarkalatos, nagy fontosságú. Ezek a hónapok - a Kos, a Rák, a Mérleg és a Bak - nem csupán havi, hanem negyedéves időszakokat is jelölnek, hiszen ilyenkor fordulnak a csillagászati/meteorológiai évszakok is: most épp a tavaszból a nyárba.

A második kvadráns: nyár

A tavaszi jegyek állomásai tele vannak vitalitással, dinamikával, frissességgel és újdonsággal.
Itt az akaratunk érvényesítésén, az érzéki élményeken és a kíváncsiságunk kielégítésén keresztül szerzünk tapasztalatokat.

A Kos negyedévének ez volt a fő mondanivalója:
"Köteleződj el a szívből fakadó céljaid mellett. És állj neki a megvalósításnak." (Teljes cikk: Egyszer volt, hol nem volt)

Ha visszatekintünk erre az időszakra, mozgalmas és igencsak intenzív volt. Magam részéről azt mondhatom, hogy csak kapkodtam a fejemet. Még a Bika hónap is, ami erőteljes föld-energiájának köszönhetően általában túl lassú nekem, még ő sem hagyott túl sok időt a lustálkodásra. Tényleg olyan volt, mint a mesében: ha elindítottunk egy folyamatot, az bizony hozta elénk az újabb és újabb élményeket, erőpróbákat, döntéshelyzeteket.
Lazítani mostanában sem fogunk... Érzelmi téren biztos nem.

A beköszöntő nyárral nem csupán az évkerék, de a fókuszpont is átfordul. Az év legfényesebb időszaka a horoszkóp legmélyebb, legsötétebb területe. Alászállás a gyökerekhez.
A Rák-Oroszlán-Szűz negyedköre az otthonról hozott dolgokról szól: a családi mintákról, az eredetről, a származásról, az öröklött tulajdonságokról. Az anyai-apai tradíciókról és a tőlük hozott hétköznapi szinten is rögzült tartalmainkról.

Belső tengerek

Ebben a néhány hónapban a fentiek értelmében főképp a családi témák kerülnek terítékre. Mivel az apa és az anyakép határozza meg későbbi párkapcsolatunkban betöltött szerepeinket, így ez a két tartalom összemosódik.

A Rák jegybe lépés pillanatában a Nap és a Hold uralmi cserében van. Nagyon erősek, de a szerepeik felcserélődnek. Ehhez kapcsolódik egy Skorpió Szaturnusz kvadrát is. A többi fényszöget nem részletezem, hiszen a fenti képletre nagyítva ez úgyis látható, lássuk inkább azt, mire számíthatunk ezeknek az energiáknak a tükrében.

Rég elfeledett családi sérelmek, megoldatlan gubancok, elburjánzott helyzetek kerülhetnek a felszínre, s ezt a Rák jegyébe sorba belépő planéták fokozatosan kapcsolják majd be.
Szembesülhetünk a párkapcsolatunkban olyan helyzetekkel, ahol úgy viselkedünk, mint a szüleink. Pontosabban úgy, ahogy megfogadtuk: "mi sosem fogunk...!"
Előkerülhetnek azok a szituációk is, amikor gyerekesen viselkedünk vagyis gyermeki énünkkel reagálva élünk meg.

A negyedév fő üzenete a felelősség felvállalása vagy áthárítása lesz. Miért is félünk vállalni önmagunkért, a döntéseinkért, a vágyainkért a felelősséget?

Jelentős napok a Rák havában:

2015.06.21, vasárnap

A Nap belép a Rák jegyébe (18h38p). Ez a nyári napforduló ideje, mikortól a nappali órák fokozatosan rövidülnek, az éjszakák pedig hosszabbodnak. Erre az időszakra esik a kelták Litha ünnepe is, amit Szentivánéj (Midsummer) néven is ismerhetünk.
Litháról bővebben: Az isteni nász ünnepe

Este a Hold az Oroszlán csillagkép legfényesebb csillagának, a Regulusnak a közelében látható. 

2015.06.24, szerda

A Napot követve a Mars is eléri a Rák jegyét (15h33p). A Mérleg Hold kvadrátjának köszönhetően a belső küzdelmek, a konfliktusok felerősödhetnek, a kedélyek ingadozóbbakká válhatnak, az érzékenység fokozódhat. Megoldatlan családi problémák kerülhetnek (újra) terítékre.

2015.07.01, szerda

Vénusz és a Jupiter - vagyis a kis és a nagy szerencse bolygója - együtt áll az Oroszlán jegyében. A legszorosabb együttállás 9 óra 51 perckor lesz, de már napokkal korábban megfigyelhetjük az égen a jelenséget. (06.28-tól 07.03-ig). Bár az Oroszlán jegyében, de a Nagy Medve csillagképben alakul ki ez a konjunkció. 

2015.07.02, csütörtök

A Rák hónap teliholdja (04h20p) a napfelkelte előtti percekre esik, így a telihold egész éjszaka teljes pompájában látható. 

2015.07.08, péntek

A Merkúr is átlép a Rák jegyébe (20h52p), ami elsősorban az érzelmi kommunikációt érinti. Sértettség, túlérzékenység, irányvesztettség, megbántottság kerülhet tudatosan vagy öntudatlanul a felszínre.

2015.07.16, csütörtök

Rák újhold (03h25p) szintén erőteljes Rák energiát hordoz, mivel az aszcendens is ebbe a jegybe esik. Feloldozás, megtisztulás, újjászületés az érzelmi önazonosság megtalálásán keresztül.

2015.07.18, szombat

A Vénusz, a Jupiter és a Regulus együttállásához a Hold is csatlakozik. Szabad szemmel is jól látható, szép égi jelenség.

2015.07.19, vasárnap

A Vénusz átlép a Szűz jegyébe (00h38p). A kapcsolatok gyakorlati, praktikus oldala kerül előtérbe. Az érzelmi megnyilvánulások csendesebbé, ám kritikusabbá is válnak.

2015.07.20, hétfő

Az idei év harmadik, (tízmilliószoros) teremtő napja. A buddhista ünnepek közül ez a Chokhor Düchen, vagyis "Az imakerék ünnepe".
Related Posts with Thumbnails