2015. október 13., kedd

Ami a szíveden...

Újhold a Mérleg jegyében

"Hatalmas bátorság kell ahhoz, hogy megmondjuk, felvállaljuk, ami belül van. Legtöbbször inkább azt mutatjuk, amire a másik/mások vágynak, amit elvárnak tőlünk. Sőt egy idő után elkezdünk arra vágyni, és azt hisszük, hogy a másik vágya a mi vágyunk is. Ez vegytiszta őrület, hiszen még egy egysejtű organizmus is jobban tudja, hogy mit akar: a fényt keresi, mert tudja, neki arra van szüksége. Az ember számára vajon miért olyan nehéz felvállalni, ami neki jó, ami az ő saját vágya?"

(Feldmár András)


Az újhold képlete

Időpont: 2015. október 13, 2 óra 05 perc

A Mérleg hónapja a kapcsolatokról szól, az újhold pedig az újratervezés üzenetét hordozza magában. Igen ám, de minden Mérleg újhold egyedi, hiszen sajátos fényszögekkel rendelkezik.

A mostani képletünk (szó szerinti) izgalmát az Uránusz oppozíció adja. Volt már hasonló felállás, nem is oly régen. Hogy felidézhessük azt a pillanatot, megint vissza kell mennünk az időben.
Olykor ez az "időutazás" elkerülhetetlen, de ahhoz, hogy megértsük, hol vagyunk most, rá kell tekintenünk az idevezető útra. Így a jövőnk irányát is tisztábban láthatjuk.
Az élet egy folyamatábra: előzményekkel, következményekkel.

Nem kell nagyon megerőltetni az agytekervényeinket, két évvel kell csak visszpörgetünk az idő kerekét. 2013. októberében volt a Kos-Mérleg tengelyen Uránusz szembenállásos újhold.
Egy átmozdító, hullámvasútszerű eseményeket beindító időszak kezdete. Az élet vidámparkjának színes kocsijaiban elfoglalhattuk tudatosan a helyeket, de megélhettük úgy is, hogy mások ültettek oda minket. Részletkérdés.
Ebben a dinamikus fel-le hullámzásban komolyan szembesülhettünk önmagunkkal. Ki keményebb, ki élvezetesebb leckét kapott önmagáról.

"Ezeknek az átalakító-erőknek nem az a célja, hogy kibabráljon velünk. Ezért ha viták, lehetőségek, balesetek, új kapcsolatok, másfajta nézőpontok, hirtelen felismerések, megoldásra váró élethelyzetek bukkannak fel életünkben, gondoljunk arra, hogy felébreszteni akarnak bennünket. Felrázni, olyan erővel, hogy lehulljanak a külvilágnak és a tükörképünknek viselt álarcok, hogy meglássuk végre valódi önmagunkat.
A folyamat lassú, és néha bizony fájdalmas, attól függően, mennyire erősek ezek a hamis önazonosulások, önbecsapások, élethazugságok." (A teljes bejegyzés: Átmozdító Mérleg újhold)

...az legyen a szádon is!

Egységben az az ember van magával, akinek a szándékai, az érzései, a gondolatai és szavai, illetve a tettei is összhangban vannak. És az ilyen ember a környezetével, az életcéljaival, a jelenével és a jövőjével is összhangban van.

Gyakran - ahogy a bevezetőnek választott idézetben Feldmár is megfogalmazta - az elvárásoknak köszönhetően totális káosz van bennünk. Meg akarunk felelni másoknak, vagy a bennünk dédelgetett utolérhetetlen elképzeléseknek, ideálképeknek.

Nincs bennünk harmónia. Hol itt, hol ott csúszik el a képlet.
Vagy a tettek, vagy a szavak, sőt, olykor a vágyak is hazudnak.

A mai újhold hármas házas helyzete erre a gondolkodásbeli, szóbeli ellentmondásokat hívja fel a figyelmet. Ha úgy érezzük, szeretnénk önmagunkkal egyensúlyba kerülni, szánjunk egy kis időt, hogy megvizsgáljuk a helyzetünket.
Nem csak akkor, ha a párkapcsolatunkban nem érezzük jól magunkat. Ha nincs, és vágyunk rá, de akkor is, ha úgy érezzük az egész külvilág összeesküdött ellenünk. Ha kívülről folyton csak akadályok jönnek szembe.

Hol kezdjük? A szándéknál. Mit is akarunk? Ez mennyire van összhangban az érzéseinkkel? Figyeljük meg a dologhoz kapcsolódó fizikai reakciókat. A testünk nem hazudik. Ha a helyzetre gondolva görcsbe rándul a gyomrunk, gombócot érzünk a torkunkban, vagy ha régóta fennálló betegségtünetekkel küzdünk - lehet, hogy nincs minden rendben az érzelmi viszonyulásokkal?
Figyeljünk arra is, hogy mennyire fedik a szavaink, a viselkedésünk azt, amit valójában gondolunk.

Ne féljünk azzá válni, akik lenni szeretnénk. Valójában azok vagyunk...
Related Posts with Thumbnails