2016. január 3., vasárnap

Perzselő évkezdet

Mars a Skorpióban

"Mindenkiben – különösen fiatalkorban, mikor még pillangóként örülünk a világnak és színes hímporral borított a szárnyunk – van lázadás és ég a vágy a megszokottból való kitörésre.

A többség azonban kényelmes, túl fegyelmezett vagy egyszerűen csak gyáva és maximum annyira telik a lázadásából, hogy időnként lerészegedik vagy elszív egy-két füves cigarettát, vagy időnként házasságon kívül szeretkezik, azaz pillanatokra kimenekül az uniformizált egyhangúságból.
Később persze mindent megbán, esküdözik, sír és folytatja tovább a következő kísérletig.

Egyéni életünk megéléséhez nem elég a pillanatnyi menekülés. Egyszerűen nem kell azt tenni, amit mindenki más. Mernünk, vállalnunk kell fenséges természetünket, hiszen éppen ez az isteni bennünk – hogy választani tudunk." (Faludy György)


A kaldeusi hagyományok szerint ez az év a Mars éve, ami önmagában még csak egyetlen megközelítés lenne, de mint tudjuk, egy jel(ölő) nem jel(ölő), így fontos, hogy más tényező is alátámassza az erőteljes marsikus jelleget.

Ez nem lesz más, mint a vörös bolygónak a Skorpió jegyben eltöltött hosszú ideje, összesen 128 nap, vagyis az év harmada. Itt a Mars a uralmi pozícióban van, ahol szenvedélyes, intenzív energiákat mozgósítva juttatja érvényre magát. Megnyilvánulásai szélsőségesek és végletesek, s mivel vizes jegyen halad keresztül, elsősorban a lelki életünket érinti, az érzelmeinket kavarja majd fel.

A belépő

2016 első napjai kirobbanó dinamikával indítják az évet. 2016. január 3-án (16 óra 12 perckor) a Mars két év után visszatér második felségterületére.

"A Skorpióban találkozhatunk minden olyan lelki tartalommal, amivel nem akarunk szembe nézni, amit igyekszünk a szőnyeg alá söpörni. Itt van minden titok és tabu, szekrényben lapuló csontváz, vagyis a régóta elkerült, gondosan eltakart sötét oldalunk. Ezeknek a "rejtegetése" rengeteg életenergiát leköt és felemészt.
Ide lép most be a Mars, hogy felkavarja az állóvizeket, hogy az akarat és a cselekvőerő találkozzon az elfojtott vágyakkal, a  titokzatos mélységgel, a végletes érzelmekkel.

A Skorpió Mars nagyon hatékony és intenzív tisztogatást ígér - lelepleződést vagy felszabadulást. Valódi ereje abban rejlik, ha mi magunk tesszük meg a kezdő lépéseket, ha önként és tudatosan szállunk szembe a "démonjainkkal". Segít felfedezni saját misztikus hatalmunkat, amivel képesek vagyunk elengedni a régi, fájdalmas érzelmeket, feloldani a szenvedést és szenvedéllyé transzformálni."

Önmagában is fajsúlyos égi állás ez, de ehhez társulnak még egyéb fényszögek, egy Hold együttállás és egy egzakt Merkúr kvadrát.

Pusztító vagy teremtő gondolatok

Ha egyetlen szóval szeretném leírni ezt a csillagállást, a varázsige jut róla eszembe.

Varázsigékkel leginkább mesekönyvekben találkozunk, amit elmormol egy hosszú szakállú öreg mágus, esetleg a Roxfort boszorkánynövendékei, és ezáltal létrehoznak, átalakítanak valamit. Lehet a varázslat teremtő, életet adó vagy pusztító átok, ez a szavakon múlik.
Minél inkább szívből fakad, minél inkább eggyé válik a varázsló a szándékával, annál hatékonyabban hajtható végre a mágia.

Észre sem vesszük, de a varázsló archetípusa bennünk is él, gondolatainkkal, szavainkkal hétköznapi mágiákat hajtunk végre. Teremtünk vagy pusztítunk. Egyetlen jól irányzott szóval megsemmisítjük a másikat vagy épp kiemeljük őt a bánatból, a kétségbeesésből. Ugyanígy teszünk magunkkal is, az eseményekhez társított gondolatainkkal formáljuk érzelmi reakcióinkat, amiket kisugárzunk a világba. A rezonancia törvénye pedig ezekre ad feleletet.

A Hold-Mars együttállásnál felfokozódnak az érzelmi impulzusok, így még erőteljesebben hatnak a kommunikációra.
Negatív aspektusként indulatos vitákat, mély sebeket hagyó megjegyzéseket gerjeszt, ezért érdemes nagyon odafigyelni minden egyes szavunkra. A Skorpió fullánkja pontosan céloz, észre sem vesszük olykor, milyen fájdalmat okozunk egymásnak. És önmagunknak.
De van pozitív olvasata is: vannak olyan gondolatok, olyan mondatok, amik gyógyítanak. Lehet, hogy ezek is fájdalmasak, de kimondásukkal megkönnyebbülhetünk, eloldozhatjuk magunkat a tetszhalott, mozdulatlanná dermedt helyzetekből.

Varázsló vagy. Gondolataid teremtenek. Szavaid varázsigék. Bánj velük határozottan, de felelősséggel! Szólj szívből...
Related Posts with Thumbnails