2016. január 9., szombat

Visszatérés önmagunkhoz

Újhold a Bakban

"A világban az akció-reakció törvénye uralkodik. Amennyire koncentrált erőt fejtek ki egy irányban, olyan koncentrált hatást fogok elérni. Csak határozott kérdésre kapok határozott választ. Vannak alapvető élethelyzetek, amelyekben csak egyértelműen szabad cselekedni. Ha már töprengek azon, hogy megházasodjam-e, szülessen-e gyermekem, hivatást változtassak-e - akkor ne tegyem. Meg kell várnom, míg a dolgok egyértelművé tisztulnak bennem - akkor könnyen és határozottan tudok cselekedni. És ez meghozza az eredményt."
(Popper Péter)


Az idei év első újholdja (2016. január 10. hajnali 2 óra 31 perc) nagyon koncentrált energiákat mutat. Ott vannak benne a lézerfény-éles meglátásoknak és felismeréseknek a lehetőségei.

A Bak jegy már önmagában is a lecsupaszítottságról, az energia anyaggá rögzítettségéről szól. Ez a tél fordulópontja, a legsűrűbb, legmerevebb lélek-állapotból való újjászületés.
Ilyenkor a természet tetszhalott, felszínét jótékonyan és védelmezőn lepi a szintén kristályossá dermedt érzelem: a hó. Csak a mélyben, a létezés apró, rejtett, láthatatlan tartományaiban mozdul a lélek.

A Bak újholdban születik a világ rendje, itt válnak valósággá önmagunk és a karma törvényei. Ezen a ponton keresztül lesz anyagi, kézzel fogható és hétköznapi szinten formálható az univerzális teremtőerő.

Az élet játéka

Bármilyen képletet is vizsgálunk, akár egy személy vagy egy esemény születését, esetleg egy aktuális égi állást, mindig a Nap az a pont, amin keresztül szemrevételezhetjük - tudatosíthatjuk - a lényeget.

A horoszkóp olyan, mint egy hatalmas társas játék tábla: a Nap a kiindulási mező, ő határozza meg a játék aktualitását.
Innen indulunk el, és miközben az óramutató járásával ellentétes irányba lépésről-lépésre haladunk végig a feladaton fejlődünk, változunk, tapasztalunk.
A cél, mint minden beavatásnál: visszaérkezni önvalónkhoz.

A játék szabályait fizikai törvényszerűségek, közös megegyezések, társadalmi elvárások írják, de a játékhoz való hozzáállás a játékos saját belső szabályrendszere (lelkiismerete) szerint működik.
Mi döntjük el, hogy a görcsös nyerni akarás motivál-e bennünket, esetleg mások irányítására, anyagi javak felhalmozására hajtunk vagy tanulni szeretnénk, a szabályokat megérteni és a korlátokat kitágítani akarjuk esetleg önmagáért, a játék öröméért vagyunk itt.

Az élet játékában lehet csalni, hazudni, félni, kockáztatni, ösztönösen cselekedni vagy stratégiákat felépíteni, de tudnunk kell, hogy minden döntésünk kihat a sorsunk további alakulására.

Azok a "mezők", ahol planéták állnak, olyanok, mint az egyes játékokban megtalálható "Szerencsekártyák". Húzunk egy lapot, aminek üzenetei a fényszögeknek felelnek meg és megkönnyítik vagy épp megnehezítik a továbbjutást. A trigonok a pozitív előrehaladás lehetőségeit mutatják, a kvadrátok újra és újra ismételtetik velünk a feladatot, míg meg nem tanuljuk a leckét.

Lélektől lélekig

A Bak jegyében lehet a játék címe: a sors beteljesítése, életcélok megvalósítása, felnőtté válás megtapasztalása, öntudatra ébredés, esetleg az élethivatás felismerése.

Válaszd ki a legfontosabb dolgot, ami jelen pillanatban foglalkoztat. A szaturnuszi energia a lényegre fókuszál, nem szereti a csip-csup ügyeket, ahogy Popper Péter fogalmaz itt az alapvető élet(sors)helyzeteket érdemes irányítani a figyelmet.

Az újhold együtt áll a Plútóval - így a mostani játék a lélek finom, felszínközeli tartalmain keresztül kiindulva (Hold) a lélek mélységeibe vezet (Plútó).
"Akadálymező" a Kos Uránusz és a Mérleg Lilith 90 foka, "Szerencselap" a Szűz Jupiter és a felszálló holdcsomópont támogatása.

A spirituális fejlődés mindig több szinten történik. A legkönnyebb energia a gondolat, a legnehezebb az anyag. Idő kell, míg egy-egy szilárd forma, hétköznapi megnyilvánulás, fizikai szintű változás végbe menjen. Hiába formáljuk magunkat "fejben", a magasabb szintű tudati rezgést bele kell vezetni a sűrű valóságunkba. Minél rugalmasabb, minél hajlékonyabb, minél inkább összhangban van a test és a lélek, annál gyorsabban zajlik ez a folyamat.

A Bak újhold minden évben jó időpont az újratervezésre. Ehhez azonban figyelem kell. Minél élesebb az önmagunkra fordított fókusz, annál tisztábban ismerhetjük fel az akadályokat. Miért nem tudunk továbbhaladni? Hol vagyunk megrekedve? "Csak határozott kérdésre kapok határozott választ."
A felismerés önmagában még nem elég. De ha "a dolgok egyértelművé tisztulnak" már "könnyen és határozottan" tudunk cselekedni. Nekiláthatunk lebontani a megkövesedett élethelyzeteket: a falainkat...
Related Posts with Thumbnails