2016. július 2., szombat

Érzelmi moduláció

Újhold a Rákban: 2016.07.04 (13h01p)

"Felmerült bennem a lélekutazás gondolata. (…)
A régi japán népmesékben gyakran előfordul,
hogy a lélek átmenetileg elhagyja a testet, ezermérföldnyire távozik,
ott elvégez valami fontos dolgot, majd visszatér az eredeti testbe."
(Murakami Haruki)

A zenében a moduláció egyik hangnemből a másikba való átmenetet jelenti. Ilyen ez az időszak is: az égi események úgy "úsznak be" egymás után, mint egy tökéletesen megírt zenemű tételei. Összekapcsolódnak, egy ideig együtt rezegnek, a korábbi elhalkul, a másik felerősödik, majd újabb dallamok lépnek be...

Körülöttünk-bennünk minden energia, és a planéták sugárzásai is sajátos frekvenciájukkal vibrálnak. Ezek a vibrációk hatnak ránk, alig érzékelhető módon, de szakadatlanul finomhangolnak bennünket.

A Rák havában főképp az emocionális területeken keresztül "érintenek meg" minket. Ez még láthatatlanabb, még árnyaltabb folyamat. Mélyen legbelül zajlik, fizikai megnyilvánulásai időben később jelentkeznek.

Ahogy a japán író, Haruki is megfogalmazta, a lélek finom rezdülései jóval a test előtt járnak. Kivetítjük magunkat egy jövőképbe, egy álomba, és ott előkészítjük a terepet a "megérkezésre". Majd visszatérünk a jelenbe és folytatjuk az odavezető hétköznapi utat.
Ha elég erős és biztos a vágy, akármilyen nehézség vagy probléma adódik, nem adjuk fel, mert a szívünk legmélyére zárva őrizzük a titkot: valóra válthatjuk. Hisz jártunk már ott, ismerjük, a lelkünk részévé tettük.
A Rák újhold egy stellium: a Nap és a Hold mellett ott találjuk a Merkúr és a Vénusz is. Szívvel-lélekkel, testestül-lelkestül, tokkal, vonóval - kinek hogyan szimpatikusabb - azonosulhatunk ezekkel az energiákkal. Egyfajta érzelmi lebontás és újjászületés indulhat most el bennünk.

A Plútó oppozíció révén a kiszolgáltatottsággal járó  függőségi helyzetekre, az áldozatszerepekre pillanthatunk rá. Elsősorban most nem párkapcsolati-családi viszonylatban értendő mindez, hanem minden olyan helyzetre vonatkozhat, ahol érzelmileg vagyunk jelen.

A Rák az érzelmi önazonosság, a védettség és a gondoskodás jegye. Gyermekkorunkban ennek az otthonos, féltő-óvó légkörnek a megteremtése édesanyánk és a családunk feladata. Szülői mintáinkban a feltétel nélküli elfogadás és szeretet csak akkor rajzolódik ki tisztán, ha mindezt már a szüleink is megtapasztalták. Mindenki úgy tud szeretni, ahogy megtanulta, és ha ennek nem volt meg a megfelelő közege, felnőttként kénytelenek vagyunk újratanulni az önszeretetet.
Önmagunk szeretete és tisztelete életünk fájának stabilitását, mély gyökereit adja és egy központi tengelyt hoz létre. Erre tudjuk alapozni a hivatásunkat, a kapcsolatainkat, a célkitűzéseinket, spirituális felemelkedésünket. Ha ez a bázis megvan, kevésbé mozdítanak ki minket az élet viharai, és egyre kevésbé megyünk bele olyan helyzetekbe, ahol nem szeretünk lenni. Szeretni fogjuk magunkat annyira, hogy bátran továbblépjünk, mert nem másoktól függünk, hanem belső érzelmi iránytűnkhöz igazodunk.

A szívvel-lélekkel üzenet tovább fokozható, mivel a három víz-elem ura saját birodalmában van: a Hold a Rákban, a Mars a Skorpióban és a Neptunusz a Halakban.
Izgalmas lélekbeavatás: alámerülés, megtisztulás és felszabadulás - szinte egy időben.

A Mars ráadásul ezen a napon végre megindul előre, hatalmas lendületet és erőt ad ahhoz, hogy tovább követhessük álmainkat!

A léleknek ez az utazása mindig egyéni, személyre szabott. Vannak, akik előrébb tartanak és rövidebb távot kell megtenni a fizikai síkon, míg mások csak most indulnak el.
Ne kifelé figyeljünk, hanem figyeljünk befelé és gyakoroljuk az önszeretetet...
Related Posts with Thumbnails