2016. július 21., csütörtök

Nagy levegő, és...

Oroszlán jegybe lép a nap: 2016.07.22 (11h30p)

„Amikor valaki elhatározza magát valamire, mindent meg kell tennie érte – mondta –, de felelősséget kell vállalnia azért, amit csinál. Akármit is tesz, először is azt kell tudnia, hogy miért teszi, majd cselekednie kell, anélkül, hogy kétkedne a tettében, vagy megbánná azt.”
(Carlos Castaneda: Ixtláni utazás)

Ilyentájt szoktam összeállítani magamnak a jövő évi naptáramat, amibe feljegyzem az összes jegyváltás, bolygóállást, jelentősebb eseményt. Aztán félreteszem, nem foglalkozom vele, csak az épp aktuálisokat veszem mindig elő, hogy megírjam a bejegyzéseimet. Így hát veletek együtt csodálkozhatom rá milyen napok, hetek, hónap vár ránk.

Nekem ez az Oroszlán időszak (elfogultan és elfogulatlanul is) tetszik. Olyan lendületes előrelépési lehetőségek vannak benne, amiket érdemes kihasználni és a javunkra fordítani. A tüzes hónapok az akarati energiákról szólnak, jelen esetben az éntudat felelősségteljes felvállalásáról.

Nem vagyok egy adrenalinvadász, nem vonz sem a bázisugrás, sem a jégmászás. Rettegek a hullámvasúton, légörvényben. A horrorfilmek pedig egyszerűen csak untatnak.

Én inkább az önismeretben keresem az extrém szembesüléseket, és fiktív szörnyek helyett a saját démonjaimmal szeretek megküzdeni. Azoknak, akik az utóbbi mondatommal egyetértenek (és ez nem zárja ki sem az extrém sportok, sem az ijesztő filmek szeretetét), örömmel jelentem: most lesz lehetőség bőven.

Elsősorban nem szembesülni (azon már jó esetben túl vagyunk), inkább összeszedni minden bátorságunkat, és cselekedni végre.
Nagy levegő, és ugrás abba, amit elhatároztunk magunkban!
Határozott lépéseket tenni azért, amit szívből szeretnénk, legalább akkora kihívás, mint egy aprócska ernyővel leugrani egy emeletes ház tetejéről. És minden következményért felelősséget is vállalni: az bizony igazi Oroszlános királyság!

Kiemelt napok az Oroszlán havában

2016.07.22, péntek
Délidőben, 11 óra 30 perckor a Nap belép uralmi pozíciójába, az Oroszlán jegyébe.

2016.07.29, péntek
Az Uránusz retrográd mozgásban. A Kos 25. fokán "fordul meg" és év végéig visszamegy a 21. fokig. Ennek köszönhetően még a 2017-es évbe, utoljára Uránusz-Plútó kvadráttal lépünk be.

2016.07.30, szombat
A Merkúr este átlép a Szűz jegyébe, és így ő is uralmi pozícióba kerül. Korábbi égi állások köszön vissza, mivel a szintén uralmi Marssal (Skorpió legvégén) kerül kvadrátba.
Az idei évben a Mars jegyváltásait Merkúr feszültségek kísérték. Január 3-án így léptünk be a Skorpióba, március 6-án először a Nyilasba, és pár nap múlva ugyanilyen fényszöggel kísérve lépünk ismét ugyanoda. Vannak még megbeszélésre váró ügyeink? Ahelyett, hogy a másik nyakába zúdítanánk a sérelmeinket, először saját magunkkal kerüljünk letisztázott viszonyba. Várjunk pár napot, aztán álljunk ki az igazunkért!

2016.08.01, hétfő
Lammas, a kelta aratásünnep

2016.08.02, kedd
19 óra 49 perckor a Mars átlép a Nyilas jegyébe. Ha néhány nap alatt összerendeztük a gondolatainkat, és képesek vagyunk felelősséggel szólni a saját érdekünkben, akkor ne halogassuk tovább. (lásd a bevezető mottó)

22 óra 44 perckor lesz az Oroszlán újholdja. Ezzel is erősítve az önmagunkért vállalt felelősség küldetését.

2016.08.05, péntek
A Vénusz délután átlép a Szűz jegyébe. Négyes stellium jön létre, aminek ötödik tagja a jegy közepén a felszálló-holdcsomópont. Rendet tehetünk magunkban, a gondolatinkban, az érzéseinkben, a jövőterveinkben.

2016.08.12, péntek
Ma és holnap lesz a leglátványosabb a Perseidák meteorraj átvonulása. Köznyelven szólva: csillaghullás várható!

2016.08.13, szombat
A Szaturnusz néhány nappal korábban megállt a Nyilas 10. fokán. Itt található az Antares, a Skorpió szívének is nevezett vörös óriás csillag. Innen rugaszkodik el, és indul meg a mai napon előre. Újabb erőteljes energiahullám következik: elszánta nekiláthatunk lebontani a régi korlátozó mintákat. Mármint azokat, amiket eddig még nem tettünk meg.

2016.08.18, csütörtök
Telihold az Oroszlán-Vízöntő tengelyen, Uránusz oldással. Ha ebben a hónapban már erőt gyűjtöttünk, szót emeltünk önmagunk mellett, nekiláttunk lefejteni magunkról a feleslegessé vált betont, akkor itt az ideje, hogy az életben betöltött szerepünkön, a kreatív énképünk fejlesztésén is elgondolkodjunk.

2016.08.19, péntek
Az elkövetkező napokban a Mars összeáll a Szaturnusszal és az Antaresszel. Szétfeszíthet bennünket a tettvágy, az "akarok valamit" érzése vagy akár fókuszálhatjuk is az erőinket a céljaink érdekében. Csúcspont augusztus 23-24, de az együttállás szeptember elsejéig megmarad.

2016.08.20, szombat
Nemzeti ünnep
Related Posts with Thumbnails